Aká plechová krytina je najkvalitnejšia? Ktorý výrobca?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, rozhodujem sa aktuálne pre kúpu plechovej krytiny, rozhodol som sa pre typ KLIK panel, úprava s garanciou aspoň 30 rokov (poväčšine teda hrúbka 0,5 mm), akého výrobcu by ste mi prosím doporučili? Na výber SatJam, Lindab, Maslen, prípadne niekto iný? Oslovil som aj Ruuki, ale cena bola tak o 80 % vyššia. Ďakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @chinatech Paráda takže už útočíš aj na deti. Ty si fakt úbohá existencia. Uznal som že gramatika nebola v mojom komentári nič moc. Ale ty ideš po rodine, ty máš teda úbohý život keď ti robí dobre útočiť na cudzie deti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

@mucha999 ZB dosku robi iba ten kto rozumie sta…
@islk Jo, teraz uz viem ze sa to da aj bez deky ale zaroven uz viem ze ta plechova strecha v dome bez deky brutal prehrieva dom. A nepomohlo ani 40cm supafilu. Takze dnes by som o tramovom strope ani neuvazovala.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@islk Jo, teraz uz viem ze sa to da aj bez deky a…
@mucha999 Ahoj je to tak a vzdy to tak bude, ZB strop ma iba same vyhody v lete i v zime a hlavne pocas svojpomocnej vystavbe. Ono idealne ako kolega v praci postalil podobny bungalov, dal ZB deku cca 23cm (monolit) a na to 50cm polystyrenu. Ja som sa rozhodol zatepolovat naopak strechu (30cm) nie strop aby som neprisiel o tak luxusny priestor 300m3, a domy sa v interieri chovaju podobne (hlavne sa neprehrievaju)... Je to vsak vyzsia investicia do domu, treba spravit samotnu ZB dosku + vystavat mury + 2. veniec... ale naklady boli v pohode 11.245,-eur (rok 2020) Zateplenie je super vec, ale iba ak je podporene 20-30cm betonom/tehlou/ytongom (presne tak ako su steny. Ak dom nema ZB dosku, ja tomu hovorim byvanie pod strechou je vzdy zadelavka na problem (vzhladom na vzduchotesnost do buducnosti i voci prehrievaniu, cize automaticky kto dnes planuje takuto stavby ...odhadujem 90% ludi musi automaticky ratat s klimatizaciou. p.s. meral som teplotu plechovej strechy a betonovej strechy pri horucavak kolo 34st a na pocudovanie teplota ovboch bola velmi podobna :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

@mucha999 Ahoj je to tak a vzdy to tak bude, ZB…
@islk k tomu na konci co si napisal v p.s.- toto tvrdim dlhodobo ale malo ludi tomu veri ale je to tak- betonova krytina sa nahreje rovnako ako plechova akurat jej to potrva dlhsie. Co je vyhoda v miestach kde byva horuco kratkodobo a nnasledne prichadza vyrazne schladenie. Bohuzial u nas kde dokaze byt aj tyzden 35+ cez den a 25+ v noci sa tato vyhoda straca. Nakolko v case kedy uz plechova krytina "chladne" a netlaci teplo do interieru betonova skrz velku akumulaciu tepla "hreje" dalej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@islk k tomu na konci co si napisal v p.s.- toto …
@sousedekovci89 Ano rozumiet stavebnym materialom a rozumiest stavebnym materialom je rozdiel. Vsetko sa v case / obdobi meni, ide len o to najst to spravne pre svoj dom. A toto tazko dostanes od projektanta, ktory nikdy nepostavil dom....xixi
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od akamko:

@jozef7778 Ale tá je tiež veľmi dôležitá a veľakr…
@akamko jasne to je pravda, to nikto nezazlieva, vsetky komponenty na seba navazuju a tak su dolezite ako celok. a samozrejme druhou vecou je aj to, ze koho si vyberies na zhotovenie. lebo mozes mat material aj zo zlata, ked to raz niekto nevie robit, tak bohuzial. @steinerr skladovost myslis co? kolko ti to u nich podrzia na sklade? aby sme sa rozumeli balex metal je nie len predajca, ale aj vyrobca takze krytiny ci odkvap co vyrabaju tu na slovensku maju skladom ihned, no napriklad take izolacie ti pridu za dva tyzdne lebo tie vyrabaju v polsku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef7778:

@akamko jasne to je pravda, to nikto nezazlieva, …
@jozef7778 Myslím si, že stačí nájsť len dobrú partiu, čo má znalosti a je to. Netreba si platiť firmy podľa mňa, ktoré za to zoberú raz toľko.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?