Aká plechová krytina je najkvalitnejšia? Ktorý výrobca?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, rozhodujem sa aktuálne pre kúpu plechovej krytiny, rozhodol som sa pre typ KLIK panel, úprava s garanciou aspoň 30 rokov (poväčšine teda hrúbka 0,5 mm), akého výrobcu by ste mi prosím doporučili? Na výber SatJam, Lindab, Maslen, prípadne niekto iný? Oslovil som aj Ruuki, ale cena bola tak o 80 % vyššia. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@jozef7778 co je to za firmu? nejak nepoznam. @so…
@steinerr balex metal je vlastne vyrobny zavod v ziline, no okrem toho ze vyrabajau stresne krytiny maju aj odkvapy, sendvicove pir panely ci pir izolacie. v podstate ak ides robit na novo strechu ci rekonstruovat ju tak odporucam brat material od nich.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef7778:

@steinerr balex metal je vlastne vyrobny zavod v …
@jozef7778 Neviem, s akými materiálmi oni konkrétne pracujú, ale čo viem, tak pri rekonštrukcii je ideálne zvoliť hliník alebo plech.
Odpovedať
@sousedekovci89 Tak ked je asi nekvalitna montaz moze byt zle vsetko, aj keby to bolo zo zlata. To je vlastne tam nejaky rozdiel medzi plechovou a tymto skridloplechom? Okrem teda montaze. @petersd Zaujimava teoria. Taketo poznatky zase nemam. Ja by som vsak asi aj tak mal nejaku tu obavu ze by sa mi mohlo cez tu zaklikavaciu drazku dostat vody. Ze by to bolo nejako nekvalitne spracovane. @jozef7778 aha, no ako neznie to celkom zle, lebo chcelo by to veru tu jeho strechu rekonstruovat. len necheme zase menit krov lebo ten sa zda byt v pohode. @akamko hlinik - nebude skor nachylnejsi ku korozii? plechove su teraz celkom popularne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@sousedekovci89 Tak ked je asi nekvalitna montaz …
@steinerr Nemám ten pocit. Hliník má práve naopak dobré protikorózne vlastnosti. Plus keď sa na to šupne ešte nejaká povrchová úprava...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@sousedekovci89 Tak ked je asi nekvalitna montaz …
@steinerr Žeby cez CLICK nejako prechádzala voda ( pri akceptovateľnom sklone strechy), sa nebojím v žiadnom prípade. Vidno, že túto technológiu nepoznáš. Že vraj hliniková krytina náchylnejšia ku koróziu... Tak to si ma pobavil. Na toto už ani nechcem reagovať... nedá sa. 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akamko:

@steinerr Nemám ten pocit. Hliník má práve naopak…
@akamko @petersd nakoniec sme sa rozhodli pre plech. podavali sme si cenove ponuky tak uvidime. no hladne sa nam pozdava to ze sa da dat az do sklonu 10 stupnov, vahovo je tiez lahka a zivotnost mi pride tiez obstojna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@akamko @petersd nakoniec sme sa rozhodli pre ple…
@steinerr Takže plochá strecha? Prečo nie radšej sedlová?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@sousedekovci89 Tak ked je asi nekvalitna montaz …
@steinerr tak potom plechova strecha by bola v tomto pripade uplne na mieste a fajn :) nezatazis tym krov, skor by som povedal ze odlahcis. co som spominal ten vyrobny zavod tak tam maju kvalitne plechy skus si pozriet nejake krytiny aj tam, popripade dat nacenit ;)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jozef7778:

@steinerr tak potom plechova strecha by bola v to…
@jozef7778 ano, plech sa tesi velkej oblube v poslednej dobe sa mi vidi 😁 len ono to podla mna az tak dobre nevyzera v porovnani s klasickou skridlou napriklad. ale mozno som len stara skola vidim to inak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wendi:

@jozef7778 ano, plech sa tesi velkej oblube v pos…
@wendi dnes uz plechom napodobnia nielen skridlu ale aj sindel tak, ze z trochu vacsej dialky to je problem rozoznat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akamko:

@steinerr Takže plochá strecha? Prečo nie radšej …
@akamko pride mi to take modernejsie, dizajnovejsie. uz sme napriklad premyslali aj nad tou zelenou strechou, len tam neviem zas so s izolaciou aby bola vhodna pre zelen no zaroven aby aj izolovala tu strechu. @jozef7778 no ano co sa tyka vahy tak je lahsia to je pravda. len aby to bolo aj odolne ako stara dobra skridla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@akamko pride mi to take modernejsie, dizajnovejs…
@steinerr a čo tak fatrafol? používa sa dosť často, ale či sa môže aj pri zelených strechách, to veru na 100% neviem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
My máme novú - 6 ročnú strechu od Ruukki a teraz začala zatekať. Montovala ju firma, ktorá je zároveň aj predajcom tejto krytiny v Košiciach. Strecha zateká na viacerých miestach. Firma, čo to robila už nekomunikuje a je problém zohnať niekoho, kto by to opravil. Krytina okrem toho aj vybledla a to na nej máme nástrek Purex - 40-ročná záruka. S veľkoformátovou krytinou sa veľmi ťažko manipuluje pri prípadnej oprave, takže ak by som si mohol zvoliť, tak by som išiel do maloformátovej krytiny, ktorá sa dá v prípade opravy ľahšie rozobrať. Žiadny predajca nechce opravovať to, čo predtým nerobil, takže si dobre overte firmu, ktorej zveríte montáž strechy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@akamko pride mi to take modernejsie, dizajnovejs…
@steinerr myslim si ze plechom nic nepokazis, dokonca by som povedal ze je lepsi a odolnejsi ako skridla. predsa len ten plech ma aj nejaku tu povrchovu upravu ako pozinkovanie ci antikorozny nater cize ak sa obavas tychto veci, tak nemusis :) my mame krytinu odtialto, odporucam pozriet: https://balex.eu/sk/produkty/stresne-... :) @akamko tak to mas izolacnu foliu :) @sstanley3 uff to ma mrzi teda ze ste takto dopadli. veru vyber firmy na montaz je velmi dolezity, popripade ked clovek to ide robit svojpomocne tak dbat na vyber particky ludi co to idu robit s nim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef7778:

@steinerr myslim si ze plechom nic nepokazis, dok…
@jozef7778 Ale tá je tiež veľmi dôležitá a veľakrát sa to dosť zanedbáva. To nie je len o výbere krytiny, ale aj toho, čo je pod ňou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sstanley3:

My máme novú - 6 ročnú strechu od Ruukki a teraz …
@sstanley3 Neteší ma to, ale niekedy je to "odmena" za to, keď človek ide za "najlepšou" značkou...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sstanley3:

My máme novú - 6 ročnú strechu od Ruukki a teraz …
@sstanley3 Akú máte presne krytinu od ruukki? Ja mám Classic vo farbe antracit a nezdá sa mi že by nejak vybledla. Čo sa týka vyslovene materiálu nemám problém. Ale firma čo mi to robila originál odporúčaná ruukki montážna firma tú strechu tak do*ebala až hrúza. Mám pultovú strechu a v strede dĺžky sú hrady nižšie o 5 cm ako na krajoch. Asi majstri nenašponovali špagát ked ich ukladali alebo ja neviem. Oplechovanie okolo komína robili na 3 krát bud zatekal alebo tam bolo jazero za komínom. A nevravím o oplechovaní krajov. Žiadna klampiarina, len poukladali originál dodávané kúsky ako im to vydalo.. Po 7 rokoch som to teraz najar celé prerábal. Komplet vyšklbal oplechovanie a nanovo mi to poriadne kamarát strechár spravil. Skôr je problém s majstrami ako s materiálom v dnešnej dobe. Robí sa na kšeft rýchlo rýchlo. Ale zasa ludia nie sú ochotní si priplatiť za kvalitnú robotu. Kamarát vravel že tak ako sa vyhral u mňa s tým, že to by mu nikto nezaplatil. Mne dal kamarátsku zlavu ale aj tak som dal za to celkom dosť v porovnaní s cenou celej strechy pre 7 rokmi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akamko:

@steinerr a čo tak fatrafol? používa sa dosť čast…
@akamko ano samozrejme to mienim pouzit tiez, bez toho si myslim ze by to ani neslo. ono niekedy je lepsie nesetrit pri urcitych veciach, aj co sa obycajnej stresnej pasky tyka. @jozef7778 tie krytiny z toho balexu sa mi celkom pozdavaju, len moc tu firmu nepoznam. plechova strecha vyzera byt fajn napad. celkom by ma zaujimalo ako to je u nich so skladovostou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steinerr:

@akamko ano samozrejme to mienim pouzit tiez, bez…
@kajo873 A prečo toho človeka ešte stále nazývaš "kamarátom"?... Názvi ho max. tak svojím "známym", nič viac... Kamarátske vzťahy totiž vyzerajú ináč... V súčasnosti nie je problém len s dobrými (a cenovo prijateľnými) majstrami, ale podľa mňa čím ďalej, tým viac aj s materiálmi. Všade je prítomná akože snaha o šetrenie a tak všetko začína byť tenké ako pavučina, hrúbky pozinkov, lakov, náterov, sú tenučké,... Musíš opatrne pri ohýbaní, strihaní, lebo hneď mikropraskliny, to aby si s tým narábal v rukavičkách... A celkovo o výrobkoch typu EKO, BIO, GREEN, a pod. ani nehovorím - stojá za hovno. @steinerr Všetci vyrobcovia plechových krytín udávajú skladovateľnosť svojich výrobkov iba pár mesiacov. Ak nedodržíš, tratíš záruku. Vyslovene na to upozorňujú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kajo873 A prečo toho človeka ešte stále nazývaš…
@petersd Ako vizerajú ináč? Vysvetli. Myslíš robota zadarmenko? :D :D Chcel by som videť tvojich kamarátov čo by ti to zadarmenko spravili. Ja som bol rád že bol niekto ochotní to po fušeroch spraviť. A spravil to tip top, poriadnu klampiarinu. Bol som pri tom keď to robil, porobil to precízne a detailne. Materiál stál o dosť viac než čo zapýtal za prácu. 5 dní to tu prerábal čo fušeri odflákli. Nikde jediný šrób nie je vidieť všetko pekne skryté.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@petersd Ako vizerajú ináč? Vysvetli. Myslíš robo…
@kajo873 Povedal som!... Nerozlišuješ medzi pojmom kamarát a známy... !!! (alebo máš takých "kamarátov") 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@petersd Ako vizerajú ináč? Vysvetli. Myslíš robo…
@kajo873 Ty sa najprv nauč pravopis a až potom sa do niekoho navážaj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@kajo873 Ty sa najprv nauč pravopis a až potom sa…
@petersd Ešte raz, vysvetli mi, ako si ty predstavuješ rozdieľ medzi kamarátom a známym, resp. čo prečo by som kamaráta mal nazývať známym. Prosím poukáž na to, aby som sa mohol poučiť. @chinatech Hlupák, keď nemáš čo ku téme tak sa nevyjadruje. Či ty si ten kamarát @petersd , čo mu robí zadarmenko?
Odpovedať
prosim vas aka skladba strechy sa dava pod falcovany plech? 1. na krokvy ide plne debnenie z dosiek, na to folia+laty vodorovne a potom falcovany plech alebo 2. na krokvy ide folia pribita o kontralaty, na ne latovanie vodorovne a potom falc. plech? dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kajo873 Povedal som!... Nerozlišuješ medzi pojm…
@petersd to ze je niekto kamarat automaticky neznamena ze mi pride robit zadarmo. Tiez by som od kamarata chcel aby si zapytal aspon nieco, ak uz nic stalo ho to cas ktory mohol travit s rodinou/ s vylozenymi nohami/ pri pive.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@petersd Ešte raz, vysvetli mi, ako si ty predsta…
@kajo873 Ak je tu niekto hlupák, tsk si to Ty. Dospelý človek a neovládaš ani len základy gramatiky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@kajo873 Ak je tu niekto hlupák, tsk si to Ty. Do…
@sousedekovci89 Presne tak, ja som ho žiadal nech si normálne zapýta. Bol som rád že to spravil keď som potreboval keďže fasádnici naháňali. @chinatech Nie si tu na sociálnej sieti, choď si honiť ego tam. Tu sa riešia dôležitejšie veci. Ale uznávam ten moj ranný píspevok ešte pred rannou kávou gramaticky nestál za bohvie čo, preto sa tu ale nemusíš do mňa navážať chudáčik... Kedysi sa tu dalo nájsť rozumné rady, ale už celé fórum stojí za nič, čo je to tu zamorené trolmi ako ty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@adiso Pod betonovu stresnu musis robit celu beto…
@mucha999 ZB dosku robi iba ten kto rozumie stavebnictvu a ma iba same vyhody (cena samozrejme vyzsia, ale stale ide o hrubu cast stavby), ja osobne bych pod strechou byvat nechcel....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

@mucha999 ZB dosku robi iba ten kto rozumie sta…
@islk ja by som si v tom tvrdeni taky isty nebol. Odhliadnuc od faktu ze nie som fanusikom takychto domov, skor najdes dom s problemami so zatekanim s plochou strechou (bez ohladu na material strechy) nez s klasickou strechou.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?