Vyjadrenia k inžinierskym sieťam

Ahojte. Ako dlho trvá kým tie vyjadrenia vybavujú? Resp. vedela by som niekde online/telefonicky pozrieť na to, že v akom štádiu je? Naša situácia je taká, že naša 'milá' projektantka pracuje na našom projekte (rodinného domu) už od decembra. Pred týždňom sme s ňou hovorili a povedala že už čaká na vyjadrenia....keďže snami vôbec nekomunikuje, tak som prišla sem za dobré rady 😄 Resp. by som ešte opýtala, že keď tie vyjadrenia budú hotové, potom ako na to? Už môžeme podať žiadosť na povolanie stavby? Alebo vieme vybaviť k tomu ešte nejaké papiere bez tých vyjadrení? Vopred ďakujem za odpovede a dobré rady 🙏🏻
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vikim0:

Ahojte. Ako dlho trvá kým tie vyjadrenia vybavujú…
@vikim0 Západoslovenská distribučná, tam sa to dá podať online a aj všetko vybaviť. Stav sa dá taktiež online sledovať, zrovna tak je potrebné uhradiť poplatok, bez ktorého sa to ďalej neposunie (prakticky už hneď na začiatku). SPP je potrebné mať kompletnú projektovú dokumentáciu a je potrebné to riešiť osobné, nedá sa to online. Čas cca 1 mesiac, taktiež potrebný poplatok. Vodárne bude asi individuálne, podľa mesta, ale zvyčajne 1 mesiac. Taktiež potrebný kompletný projekt. Telekom sa dá podať online. Jejich vyjadrenie do 1 mesiaca a taktiež je potrebný celý projekt, už ani neviem, či bolo niečo nutné platiť, v našom prípade tam Telekom nemá svoje záujmové územie. Takže je otázka, či už boli hradené poplatky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@vikim0 Západoslovenská distribučná, tam sa to d…
@frantisekca ďakujem za odpoveď. Keďže všetko robí naša projektantka a o nič s nami nekonzultuje, tak sme neplatili nič zatiaľ 😅Pochybujem že by platila ona sama....tak neviem dokedy máme ešte čakať. (To že snami nekomunikuje treba chápať tak že nezdvíha telefón a na mail odpoveda stručne že 'som na to'...nepísali sme zmluvu na začiatku, tak sme v **** 😅)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vikim0:

@frantisekca ďakujem za odpoveď. Keďže všetko rob…
@vikim0 Každá žiadosť je evidovaná pod nejakým číslom (asi okrem vodárni), podľa toho sa dá dohľadať aktuálny stav žiadosti. Na "elektrárňach" je ten poplatok okolo 300€, na SPP 36€ (33€?), príde list s vyjadrením, na dobierku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@vikim0 Každá žiadosť je evidovaná pod nejakým č…
@vikim0 riesil som pred dvoma mesiacmi. SPP 2tyzdne - treba poslat projekt v papierovej podobe, ktory poslu spolu s vyjadrenim spat ako dobierku telekom - elektronicky do par hodin. ZSdis - elektronicky do mesiaca zadarmo za poplatok v zrychlenom rezime
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?