Zdravim, vybavujeme st.povolenie uz vyse roka a nas sused stale namieta cestu (UP namietka na cestu zamietnuta SP namietka na cestu zamietnuta) teraz sa odvolal zas na cestu a spochybnuje stanovisko odbornika. ....podme k veci....Je to mala ulicka od hl. cesty kde je dom-nas pozemok- dom suseda a poln. pozemok. Sused podal namietku pri SP ze cesta nesplna STN. Dopravny inzinier vypracoval stanovisko ze cesta splna danu STNku ale cesta bola posudena takto: realne je cesta vyasfaltovana cca 135m dlha az po poln. pozemok teda nad 100m a sirka asfaltu je cca 2,8m- 3m. 1.sused ma vjazd cca 20m my 25m a 3.sused cca 85m. Takze cesta sa vraj posudzuje po posledny vjazd ku RD(cca 85m)do 100m.
Otazka teraz znie ako sa urcuje dlzka cesty: po posledny vjazd alebo po jej realne vybudovanie. Dakujem za pomoc.
@mgx v stanovisku dopr. ing je ze min. sirka ma byt 2,75m co splna skvor sa tam jedna o tu dlzku ci do 100m podla posledneho vjazdu alebo nad 100m podla jej realneho vybudovania.
@stano8 ja len doplním, že tým, ak by sa teraz na konci ešte vyasfaltovalo ďalších 100m tak to nie je zrazu klasifikované ako cesta. (Poznám poľnú cestičku s pekným betónovým povrchom, že si ľudia myslia, že je to normálna cesta, ale betón z toho nerobí cestnú komunikáciu). Dopravný inžinier mal asi viac informácii a aj sa viac vyzná ako sused, ale toto by mal riešiť úrad. Dvakrát zamietli, tak asi by mali zas zamietnuť námietku, ak nedoložil stanovisko, ktoré potvrdzuje jeho argumenty. Či vlastne aký je problém? A susedovi čo vadí?
@marsdm sused si ide stale svoje ze realne vybudovana cesta ma 135m cize je nad 100m kde min. sirku by mala mat 5,5m, no obec a dopravny inzinier ju posudzovali 85m dlhu co je po posledny vjazd teda do 100m kde ma mat min. Sirku 2,75m. Skutocne je vybudovana 135m dlha a min sirku ma 2,8m
Sused chce docielit aby ju posudzovali nad 100m a tym padom by nesplnila sirkove parametre 5,5m.
Podstate si to vystihol s tou lestnou cestickou. Takze cesta sa posudzuje po posledny vjazd k obyvanej parcele?
@stano8 a s tou cestou sa bude niečo robiť pri výstavbe domu, či chce docieliť aby ju rozšírila obec? Lebo ak to chápem, tak on je ešte ďalej od hlavnej cesty a teda aj on po nej jazdí a využíva ju.
A kedy bola vybudovaná? Lebo asi sa robila podľa vtedy platných noriem a tie mohli byť iné ako teraz. A stavbou domu sa nejde nič meniť s cestou a projekt by mal obsahovať iba napojenie na túto cestu v zmysle terajších podmienok. A skôr čakám že obec dá námietku že cesta nevyhovuje a preto nedajú stavebné povolenie a nie sused že to rieši.
Vyzerá to byť komplikované, ale odporúčam asi ešte jeden posudok inžiniera a ak to posúdi rovnako ako prvý tak zas zamietnuť susedovi. Veď nemôže dávať námietky donekonečna na tú istú vec, ale s tým by si mal stavebný úrad poradiť.
@marsdm stavebne povolenie je vydane kladne stav. Urad stavbu povolil a s namietku zamietol na zaklade posudku....sused sa teraz odvolal a v nom spochybnuje spravnost posudku hlavne poukazuje na jej dlzku....no nedolozil ine odborne stanovisko ktore by to prve vyvratilo......preto sa chcem uistit ze aj ked je cesta vybudovana 135m mozem ju povazovat 85m za miestnu komunikaciu a zvysok za ucelovu?