Sused v zahranici, ako sa moze vzdat odvolania?

Dostali sme uzemne rozhodnutie s tym, ze mozeme obehat ucastnikov konania, aby sme im dali podpisat, ze sa vzdavaju odvolania, urychlili cely proces a mohli podat ziadost o stavebne povolenie. Vyvstal vsak problem, ze jeden zo susedov odcestoval na 4 tyzdne domov, mimo Europu. Podarilo sa nam s nim skontaktovat a chce to podpisat. Je to mozne? Napr. poslat mu to mailom, on to podpise a preskenuje spat? Samozrejme budem sa pytat na stavebnom urade, ale je vikend a potesilo by, keby niekto napisal, ze sa to da. Dakujem.
Odpovedať
@riava123 podla mna by to slo... SU tieto vdania sa opravneho prostriedku nevyzaduju overene...
Odpovedať
Profilova fotka
Je to len a len na SU ci to bude akceptovať. Cez víkend si to vybavte a v pondelok zaneste na úrad.
Odpovedať
Oscanoval by som to a poslal mu to mailom, nech si to vytlaci podpise a opat on oscanuje a posle. Vytlacte to na farebnej tlaciarni a prd si to niekto vsimne ze to neni original...teda pokial nie je v afrike...
Odpovedať
@maxogo este aj toto mi napadlo
Odpovedať
Profilova fotka
@riava123 to, čo Vám pošle mailom dodatočne môžete podporiť podpisom na poštovej doručenke.Ale po uplynutí doručovacej lehoty sa na jeho postoj neprihliada.
Odpovedať
podla mna oskenovany dokument by mohli na SU brat do uvahy v pohode ...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom staci ked niekto podpise za suseda to ze suhlasi zo stavbou na hranici a chudak sused o tom ani nebude vediet? No neviem ci to su uzna. Ak hej tak potom je to vsetko len fraska a mozte to podpisat za neho.
Odpovedať
@stanleykoooo toto je iný prípad, ten človek súhlasí. Podpis suseda môžeš sfalsovat ale potom môžeš skončiť v base, keď sa to začne riešiť (podvod).
Odpovedať
@riava123 ja som mal tiež nieco podobne,Bol som mimo republiky a starosta mi volal ohladom suhlasu na povolenie stavby. Tak som napisal e mail ,kde som uviedol presne aj datum telefonatu a napisal aj suhlasne stanovisko k povoleniu stavby aj so svojími podmienkami. Toto moje vyjadrenie v e mailom bolo stavebnym úradom akceptovane a napisane aj v stavebnom povoleni aj s podmienkami ktoré som mal.
Odpovedať
stavebne konanie -nepridem -ateda suhlasim a je to
Odpovedať
Takze vzdanie sa odvolania ci uz pri uzemnom alebo stavebnom ci zlucenom konani - stavebny urad neakceptuje preskenovany podpis ci mailovu komunikaciu ani nic podobne. Podpis sa sice neoveruje, ale musi byt dany na original toho, co napisal stavebny urad. Takze som si spravila zbytocnu robotu a zrejme to este cele predlzila. Hold som prilis akcia. Ak by niekto riesil nieco podobne.
Odpovedať
@riava123 Sranda, mne nedal SU ziadne tlacivo, vyrobil som si svoje podla instrukcii (popis aj orientacna mapka, vzdialenosti a pod) a museli to overene podpisat (v roku 2013)..
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som kedysi davala jednemu susedovi a musela som to posielat postou, aby im to urad akceptoval
Odpovedať
Podla mna by to aj mohlo ist, kedze stavebny urad nepotrebuje mat podpisy v takychto pripadoch overene. Treba podla mna len vyskusat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?