Diskusiu odoberá 1 človek

Stavebne povolenie 01.04.2025

Zdravím. da sa vybavit stavebne povolenie uz elektronický? Dakujem
Odpovedať
Niekde určite, len nie u nás na Balkáne 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Niekde určite, len nie u nás na Balkáne 😊
@milanista hlavne ze fajcit sa da uz nejaky ten piatok aj elektronicky :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomas2020:

Zdravím. da sa vybavit stavebne povolenie uz elek…
@tomas2020 Myslím, že hej... Zarúčený podpis + všetky doklady elektronicky. Avšak vzhľadom na kadejaké doplnenia, alebo úpravy dokladov, príloh počas stavebného konania, je to zatiaľ praktickejšie v papierovej podobe a málokto skúša podanie elektronickou formou.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas2020 da sa, ale do nabehu noveho informacneho systemu 2.0 je to mozne robit aj v papierovej verzii, co aktualne odporucam, inak budes riesit mandatne certifikaty pre ucastnikov "procesu", ktori ich samozrejme nemaju a ich znalost IT je na urovni stareho stav.zakona 50/1976. Bude to chvilu trvat, kym sa to da dokopy. Sucasny IS je taka ranna alfa verzia :) Ak chces elektronicky, tak ides na stavebny portal. Portál výstavby je súčasťou informačného systému Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR a slúži na digitálne podávanie a správu stavebných dokumentov. Zahŕňa úložisko dokumentácie, register výstavby, register stavieb a prehľad dotknutých orgánov a právnických osôb. Casom na to bude napojeny aj elektronicky digitalny kataster a uzemnoplanovacia dokumentacia, takze sa nestane ze sa bude stavat ako dnes na miestach, ktore na to z urbanistickeho hladiska vhodne nie su. Pre použitie úradnej činnosti musí byť dokumentácia elektronicky podpísaná. Stavebníci a projektanti na riadne podávanie projektovej dokumentácie a vyžiadavanie si záväzných stanovísk cez portál potrebujú mandátne certifikáty. Tie vydáva Národný bezpečnostný úrad (NBÚ). Aj preto Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR oslovil NBÚ, aby rozšíril zoznam osôb na získanie mandátnych certifikátov z geodetov aj na stavebných inžinierov a architektov, ktorí budú v portáli robiť stavebné úkony a žiadať od dotknutých orgánov a iných strán záväzné stanoviská. Naďalej však platí, projektová dokumentácia sa dá podávať aj v listinnej forme na stavebných úradoch. Povinnosti ukladať dokumenty do portálu sa nevzťahuje na prevádzkovú dokumentáciu.
Odpovedať
Bol som na obécnom úrade, povedali mi že mi stím už nepômožu , vraj sa to da už od 01.04.2025 iba Elektronický , alebo projektant mi to vybavi
Odpovedať

Bol som na obécnom úrade, povedali mi že mi stím…
@tomas2020 Vôbec nechápem o čom teraz točíš, ale OK, aj také príspevky ľudia píšu.
Odpovedať

Bol som na obécnom úrade, povedali mi že mi stím…
@tomas2020 prosím ťa aspoň si prečítaj po sebe text,čo si napísal.. skôr, ako ho uverejníš.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Zdravím. da sa vybavit stavebne povolenie uz elek…
@tomas2020 my ideme podať budúci týždeň osobne na stavebný úrad...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?