Rodinny dom dodavatelsky

Dobry vecer, chystame sa na stavbu rodinneho domu a teda vzhladom na plnohodnotne 1. poschodie nas SU nechcel pustit inak ako dodavatelsky. Snazim sa trocha urobit poriadok v pojmoch a teda otazka je , ci to ze to musim stavat dodavatelsky znamena, ze si musim vybrat jednu firmu/dodavatela a ten mi musi spravit celu stavbu? Ale si to mozem etapovat nejakym sposobom, teda jednej firme zaklady/hrubu stavbu, dalsej strechu, okna, elektriku, kurenie atd? Ak som spravne pochopil tak SU riesi, ci je firma opravnena (teda ma Stavbyveduceho s peciatkou) . Bol by som vdacny za reakcie ak je niekto viacej doma v tomto. Dakujem 🙂
Odpovedať
Nemusíte,môžte svojpomocne ,len musíte zabezpečiť odborné vedenie stavby.Zozente si niekoho kto ma pečiatku stavbyvedúci,stavebný dozor Pozemné stavby..
Odpovedať
@miki14 opytaj sa SU na akom zaklade maju taku poziadavku
Odpovedať
@sonau no zjavne na zaklade stavebneho zakona , kedy zlozita stavba sa musi stavat vylucne dodavatelsky a to : § 44 Oprávnenie na uskutočňovanie stavieb (1) Stavbu a jej zmenu môže uskutočňovať len právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na vykonávanie stavebných prác podľa osobitných predpisov2) a vedenie uskutočňovania stavby vykonáva stavbyvedúci. Chapem z niektory SU privrie oci ak je to normalny dom, moj vsak nie 😞
Odpovedať
@daralbajda Dakujem za odpoved , ale teda ak to m by dodavatelsky tak asi budu aj zmluvu o dielo pozadovat ci sa mylim? A funguje to tak ze potom ku ziadosti o kolaudaciu dolozim Stavebny dennik s peciatko stavbyveduceho. Ide mi o to ze ak to rzokuskujem tak napriklad strecharske firmy malo co maju viazanu zivnost s predmetom: cinnost stavby veduceho.
Odpovedať
Je to tak, treba stavbyveduceho alebo firmu. Jednoducha stavba ma polovicu podkrovia znehodnoteneho nizkou vyskou murika alebo ustupene podlazie (co je este horsie). Neviem kde sa nachadzaju stavebne urady, ktore to toleruju. Je to taka legislativna hlupost, veniec som robil tak ci tak a strecha je komplikovanejsia. Projekt som robil na mieru zakonu aby som splnil podmienky.
Odpovedať
@vykricnik Dakujem za nazor, znamena to teda ze ak by som si zohnal niekoho kto ma peciatku stavby veduci a by to zastresil tak to mozem robit po svojom,alebo ten stavby veduci musi mat s.r.o/zivnost s viazanou cinnostou stavby veduci a musi byt medzi nami ako kvazi dodavatelska zmluva o dielo?
Odpovedať
Viem, ze dozor sa tak robi. Teda myslim, ze ked zozenies peciatku k povoleniu, tak to prejde... Ale co bude pri kolaudacii netusim, este ma to caka.
Odpovedať
@vykricnik Aha rozumiem, tak vela stastia 🙂
Odpovedať
@miki14 bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie su jednoduche stavby.co teda mas za dom ak to nie je jednoducha?
Odpovedať
@sonau klasika normalny dom , prizemie a prve poschodie(ktore je plnohodnotne, teda nie pod ukosom strechy. Do 300m splnam len nesplnam druhu cast , na jednoduchu moze mat max 1 podzemne podlazia ( pivnica), 1 nadzemne (prizemie je nadzemne) a podkrovie . Teda ak nemas 1 poschodie ktore nesplna definiciu podkrovia ako v mojom pripade, tak to uz nie je jednoducha stavba, podla zakona. Realita na uradoch ke vselijaka samozrejme.
Odpovedať
@miki14 tak potom neviem,ja som si kupil peciatku,sfalsoval vsetko tak ako igor,edo a druzina,postavil plnoposchdie a byvam,tu,na Zlodejsku.
Odpovedať
Záleží asi od konkrétneho stavebného úradu ako k tomu pristúpi. Ja som v žiadosti o stavebné povolenie uviedol že zhotoviteľ stavby bude vybraný na základe výberového konania, to isté som uviedol aj pri určení stavebného dozoru. Pri potvrdzovaní právoplatnosti stavebného povolenia som doložil zmluvu o vykonaní stavebného dozoru medzi mnou a oprávnenou osobou na výkon tejto činnosti. Stavbyvedúceho som neriešil a stavebný denník ku kolaudácii nepredkladal. Iba prehlásenie dozora že je stavba ok...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?