Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Zaregistroval … @zdenkochabada To počujem prvýkrát. Neviem kde ste to prečítal. Ale v zásade možno si len pletiete pojmy. Ak na tom je niečo pravdy, tak by si môžete prípojku spraviť aj bez toho aby ste mal rodinný dom a to podľa mňa bude platiť naďalej. K stavbe elektrinu potrebujete. Akurát nebudete môcť pripojiť dom k prípojke kým nebude skolaudovaný. Asi ste to myslel takto. No každopádne ak to je pravda, tak je to komplikácia opäť len pre ľudí, čo si potrebujú v novostavbe zabezpečiť svetlo atď. Aj keď z hľadiska bezpečnosti tomu rozumiem.Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Zaregistroval … @zdenkochabada toto mi príde blbosť. Už len z toho dôvodu, že ku kolaudácii treba mať revíziu že je všetko v poriadku aj na rozvode elektriny a to znamená, že má byť všetko zapojené už a nie ešte robiť potom dodatočné zapojenie na hodiny. Za ďalšie si neviem predstaviť veľké stavby bez elektriky, kde je ešte aj v podmienkach mať zabezpečené stavenisko a k tomu treba aj elektriku kvôli svetlám, keďže v zime už býva skôr tma a v interiéri taktiež treba svietiť. To bude len nejaký omyl. Treba sem dať paragraf z toho zákona keď tak, nech to pozrieme. Skôr platí to čo aj teraz už niekedy robia, že nedajú stavebné povolenie, keď nie je skolaudovaná verejná sieť na ktorú sa má napájať. Ale kľudne spraviť prípojku už teraz a je to taríf DD1, kde sa platí najmenší poplatok za elektromer a sa to teda naviac oplatí, keď je nízka alebo žiadna spotreba elektriny.