Potrebujem skôr plán na dom alebo stavebné povolenie?

CHcela by som vediet,ze co potrebujem skor plan domu alebo stavebne povolenie neviem aky je postup??
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebne povolenie dostanes JEDINE na konkretny plan domu. :-). Mozes sa jedine skusit nezavazne spytat kompetentnych a susedov, ci budu nejake prekazky.
Odpovedať
Postup: - Zohnať dobrý pozemok. - Nechať si dostatok času. - Porozmýšľať aký dom chcete, načrtnúť ho a umiestniť na pozemok. - Navštíviť pár architektov prípadne projektantov. Spýtať sa čo všetko je v cene. - S projektom ísť na stavebný úrad a podať žiadosť o stavebné povolenie. - Vyňatie z fondu pôdy - Čakať na vyjadrenie sieťovačov - vybaví úrad - Zúčastniť sa územného konania - Čakať, čakať, čakať na vyjadrenia a odvolacie lehoty - Ked príde stavebé povolenie začať stavať - O 2 roky požiadať o predĺženie povolenia ...
Odpovedať
Nerozumiem, co znamena "plan domu". Ale stavebne povolenie dostanes len s projektom domu. Takze najprv projekt, potom stavebne povolenie.
Odpovedať
@andrejka58 tiez si neviem presne predstavit co myslis pod pojmom plan domu. Ale stavebne povolenie potrebujes nato aby si mohla legalne stavat a mat skolaudovany dom. Stavebne povolenie dostavas na zaklade ziadosti o stavebne povolenie a k ziadosti dokladas okrem ineho aj projekt pre stavebne povolenie. Ak myslis planom domu neaku architektonicku studiu, riesenie dispozicie domu, vizualu a pod tak to je uplne prve stadium projektovania. Z toho potom vychadza projekt pre stavebne povolenie - ten meriesi detialy, nie su v nom vykazy prvkov a je v nom v podstete ocami nestavbara viac nedorieseneho ako dorieseneho, obsahuje minimum potrebnych kot a pod. (vsetko samozrejme zalezi od konkretneho cloveka, ktory projekt robi) Ak planom domu myslis, nieco podla coho mozes stavat a nemas ziadne skusenosti a neviec co a ako, tak to odporucam dat si vyhotovit realizacny projekt na dom, kde budu vypracovane detaily, a podrobne vykazy prvkov - potom budete vediet co a ako presne urobit a ak si date niekomu stavat tak budu presne vykazy a firma sa nebude moct obohacovat, taky projekt pre realizaciu mozete pouzit aj na stabene povolenie, netreba robit 2 projekty.
Odpovedať
bosoriak,, plan domu znamena asi toto : - riesenie domu, co kde bude v dome umiestnene, kde budes mat aku taku zastrcku, radiatory, kuchynsku linku, elektricke rozvody, ako a z akeho materialu budes stavat, ako budes mat uchytenu strechu, cim budes kurit, staticky posudok, vystuz schodov, atd, atd, atd........... Skratka musi byt kompletna projektkova dokumentacia a este vyjadrenia od telekomu, elektrarni, pozemkovy urad, hasicov, geodezia a ja neviem co vsetko mozne a nemozne, ale da sa to zvladnut. - k tym lehotam odvolacim- nas tlacil termin na pozicku teda uver, tak som si vypytala od pani z uradu tel. cisla a niektore aj sama nasla cez mobilnych operatorov a obvolala, podpisy som zohnala a bolo, tak ako som to chcela mat. Staci ti toto vysvetlenie? :-) :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?