Opakovane odvolanie voci stavebnemu povolenie

Dobry den, prosim o radu... Sused sa nam opakovane odvolava voci stavebnemu povoleniu. Uz sa v podstate dotahujeme na procesnych chybach.. Potrebujeme prestavat, prerobit cast uz existujuceho 80-rocneho domu, vzdialenost od hranice suseda je cca 40 cm. Vypracovat sme dali aj studiu zatienenosti, "zial", dom na 2 m od hranice neposuniem.. Isli ste do prerabky v takomto pripade bez povolenia? Kedze nam neumozni pristup na pozemok, nebudeme moct zabezpecit stavbu z ich strany, su tam male deti.. Alebo cakat, co zas odvolaci organ? Co ked povolenie nepotvrdi a opat vrati spat? A, ano, su to susedske vztahy, kde sa to uz dedi cez generaciu.. Dakujem!
Odpovedať
Bez povolenia s takym susedom? Ani keby som si tykal so vsetkymi na stavebnom urade.
Odpovedať
Toto je gól. Viete, že sa odvoláva na všetko a chcete začať bez povolenia? Hneď tam nabehne stavebný inšpektorát a budete mať o to väčšie problémy a budete čakať raz toľko. Počkajte a buďte trpezlivý. Pokiaľ budetemať v rukách právoplatné povolenie, tak môže sa aj postaviť na hlavu, a ak bude robiť problémy, zavoláte políciu, aby ho uzemnila, ale vy budete mať v rukách papier. Bez papiera bude na koni on. Nedá sa donekonečna vracať zlé rozhodnutie späť. Ak sa to stalo po druhykrát, že sa odvolal a opäť tam druhý stupeň nájde pochybenia, tak mal by už rozhodnúť on sám. Ale každý úrad má iné postupy. Vy ste mali vo vyjadrení k odvolaniu tiež argumentovať, že napr. námietky suseda nie sú tak podstatné, aby mali relevanciu zrušiť rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marienkakf:

Dobry den, prosim o radu... Sused sa nam opakovan…
@marienkakf asi nemáte projektanta, ten Vám musí poradiť. Prerábka v zmysle, že vymieňate konštrukcie ale nezvyšujete technickú úroveň nepotrebuje stavebné povolenie. Fasádu od suseda by som vynechal aj za cenu že bude bez izoláccie, to príde neskôr.
Odpovedať
Dakujem za rady, uz sa nam to takto taha 3 roky, preto uz stracame trpezlivost, nejedna sa o prestavbu z rozmaru,ale z potreby.. Sused vie o nasich pomeroch, pred zacatim procesu sme boli za nim, povedali o nasich zameroch, chceli sme sa dohodnut. Zial je to tak, ako to je.. Projektanta samozrejme mame, projekt bol potrebny. Skor ide o to, ze dokedy nam mize branit? Podotykam, ze on si uz svoje upravy na svojom dome podobne s nasimi, urobil, cim znizil vzdialenost medzi domami a pouzil ju teraz proti nam.. Viete mi povedat, kolkokrat moze odvolaci organ vratit rozhodnutie? Lebo teraz sme opat v novom konani, uz druhom..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marienkakf:

Dakujem za rady, uz sa nam to takto taha 3 roky, …
@marienkakf obrátte sa na odbor opravných prostriedkov na VÚC, ak dom prerábal bez povolenia , tiež to pužite, ale stále je tam projektant, ten musí zdôvodniť a obhájiť projekt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@marienkakf obrátte sa na odbor opravných prostri…
@jan45 dakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Ja sa tomu nejak nerozumiem, ale ak on ma nejake namietky, ktore dokazali zastavit povolenie, tak bud tam ma znamych, alebo su tie namietky tak opodstatnene? On da namietku, vy argument. Ved projektant musi vediet aka prerabka bude akceptovana a aka nie. Ak ste davali studiu zatienenosti, dedukujem ze chcete nadstavit vadi mu to.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?