Dobry den,
chcela som sa spytat ci by mi niekto vedel poradit. Kupujeme stary rodinny dom ktory je postaveny z 2 casti - originalna najstarsia cast je z kamena a druha 50 rocna pristavba je nekvalitna lacna pristavba ktora uz aj puka a je vlhka. Otazka je, ak by sme chceli zburat druhu pristavbu a dobudovat ku originalnej kammanej stavbe obyvaciu izbu a kupelnu - potrebujeme podla novych zakonov od 1.1..2021 mat tuto pristavbu v nizkoenergetickej A1 triede ci toto pravidlo plati len pre uplne nove domy?
Dakujem za pomoc.
@99jane99 uvedené však platí pre novostavby.
@nnikolllka Ak som správne pochopil, pôjde o (rozsiahlejšiu) rekonštrukciu starého domu. Tam A0 neplatí. Napriek tomu že chceš zvaliť a nanovo vymurovať prístavbu, stále sa bavíme o tom, že ti časť domu (starého) ostane stáť, teda v skutočnosti stále nestaviaš nový dom ale rekonštruuješ.
@nnikollka ako spomínal @sousedekovci89 je to rekonštrukcia a nie novostavba takže pre vás nové pravidlá neplatia, stretol som sa s prípadom keď 3 steny zbúrali, postavili ich a potom zbúrali aj tu poslednú (bola najďalej od cesty takže ju nebolo dobre vidieť) a postavili nanovo a mali všetko nove.