Na projektovej dokumentácii pre SP sú pečiatky a podpis vytlačené. Je to problém?

Zdravím, na projekte na stavebné povolenie máme pečiatky a podpis vytlačené. Na stavebnom úrade mi tvrdia, že to musí byť originál pečiatka a podpísana. Je na to nejaká vyhláška? Stretli ste sa niekto s tým? Ďakujem.
Odpovedať
@jan45 Môžem poprosiť o Váš názor? Ďakujem.
Odpovedať
@laura777 je to tak... aj mňa s tým vrátili...
Odpovedať
@praktikman A ako ste to prosím potom riešili? Musel projektant tlačiť znovu výkresy?
Odpovedať
@laura777 stačilo im, že projektantka ešte raz podpísala a opečiatkovala...
Odpovedať
@praktikman ďakujem
Odpovedať
@laura777 pozerám, že si z NZ, stalo sa mi to na SÚ Šurany...
Odpovedať
@laura777 Existuje na to zákon, alebo vyhláška, ktorá doslova hovorí o tom, že doklady vyrobené elektronickými systémami nemusia obsahovať originálnu pečiatku, či podpis a sú plnohodnotné. Nechce sa mi teraz hľadať číslo nariadenia, pobehaj po nete a nájdeš to. Opýtaj sa premotivovanej tety zo stavebného úradu, že aké faktúry za jej mobil jej posiela napr. Orange, či T-com, alebo O2,...? Či má na nich originálnu pečiatku a podpis (?) a ako účtovný doklad to akceptujú všetky daňové úrady v SR.
Odpovedať
@petersd ved to, ak niekto podáva žiadosť o SP elektronicky, tiež tam nemá originál podpis
Odpovedať
@laura777 A to je problém, aby projektant vyhotovil viac originálov projektu? Nám odovzdal projektant tuším až 6 originálov - opečiatkovaných a podpísaných.
Odpovedať
@chrobak7 protiotazka. Je problem aby uradnik ovladal zakon a nebuzeroval?
Odpovedať
@petersd @laura777 lenze ked to nepodavas elektronicky musi to byt original.k elektronickemu dokumentu sa v takom pripade robi taka dolozka ze je to papuerova verzia 1:1 elektronickeho dokumentu. Tieto veci obsahuje aj ten zakon popisane (ludovo zakon o e-govermente) Ako ma ta uradnicka vediet ze to nie je len z netu stiahnuta peciatka s podpisom? Btw. Dokonca aj ked ti pride elektronicky dokument od uradu chyba ti tam peciatka a podpis a zaroven je na dokumente poznamka ze bol vytvoreny elektronicky. S tym ale ze ma aj dolozky o tom kto a kedy ho za urad podpisal elektronicky.
Odpovedať
@chrobak7 je to problém... Architektonická firma ktorá predáva desiatky či stovky projektov by si musela najať ďalšieho človeka, aby to všetko sólo pečiatkoval. Tieto slová povedal môj projektant debilnej úradníčke v Martine, ktorá tiež neovládala zákon a chcela ma drbať za to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sousedekovci89 Nemáš pravdu, neplatí to iba pre podania podané elektronicky systémom e-government. Opäť to podporím na reálnom príklade: Telekomunikační operátori posielajú zákazníkom každý mesiac desaťtisíce faktúr v papierových formách, iba s naskenovaným podpisom a pečiatky,... a je to riadným akceptovateľným daňovým dokladom. Z pohľadu výkladu príslušného zákona dokonca faktúra by nemusela byť ani podpísaná a je platná ! No, na druhej strane tiež nevidím problém v tom, že ak natrafím na premotivovanú ťavu na stavebnom úrade, aby som nezabehol so sadami projektov ku projektantovi, a aby na každý list on natrepal svoje pečiatky. Určite je to jednoduchšie, než vysvetľovať ťave, že je ťava neovládajúca zákon. Ťava už tým že je ťava, nepochopí, že je ťava. 😉
Odpovedať
@petersd lenze nie vsetko z jedneho zakona mozes vztiahnut automaticky na iny. Takto pravo nefunguje. A urcite tie faktury nevychadzaju zo zakona o e govermente nakolko tie boli elektronicke aj ked stat o elektronizacii iba spieval 😉
Odpovedať
Profilova fotka
no tak potom záleží od samotného úradu ako mu to teda stačí, keď je zjavné, že na každom úrade to asi teda funguje inak
Odpovedať
Profilova fotka
@laura777 hovoríme o RD, ten môže projektovať stavbár s praxou a ten nemá pečiatku. A aj pri autorizovaných inžinieroch poznám takých, čo orazítkujú jednu sadu a ostatné sa kopírujú. Pokiaľ meníte výkresy v jestvujúcej sade, mohol by sa autor podpísať, ale to tiež len vkladám do výkresu. Ak má úradníčka obavy zo zmien, ktoré nie sú odsúhlasené, tiež sú zbytočné, pretože výkresy, ktoré prešli povoľovacím konaním a sú platné, označí stavebný úrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?