Začať môžeš, ale porušuješ zákon. Dopadnúť to môže tak, že dostaneš pokutu, alebo to dodatočne povolíš. Ja by som ti odporučil ísť na príslušný stavebný úrad a vybaviť si to, lebo nevieš ktorý sused ťa udá a kde má kontakty (nechceš dostať predsa veľkú pokutu)
@mattiatko@maritn Tiez sme to riesili, vlani. Maritn ma pravdu.. Nikdy nevies ;-) Uz ste podali ziadost a neviete sa dockat povolenia?
Nam vtedy navrhli ohlasit drobnu stavbu - ked si zratas dalsi cas a kolky navyse, vykasles sa aj na to..
@mattiatko ja si myslim, ze kopat na svojom pozemku si mozes, ked nic nestavias. Ale ak nie je na Teba prepisany pozemok, tak by som aj s tym kopanim pockala.
Ohlasenie drobnej stavby sa da len k existujucej hlavnej stavbe, alebo k hlavnej stavbe, na ktoru je uz vydane stavebne povolenie. Bez hlavnej stavby aj drobna stavba vyzaduje normalne stavebne povolenie.
@mattiatko Ty nemas ani prepisane? Takze nemas ani stavebko podane... Tak to si este min. 2-3 mesiace pockas.. Naco chces kopat? Sak sa ti to aj zasype.. Ked ta svrbia dlane, zrob si plot, zozen stavebnu budu, kup demizon vina a pozvi kamosov :-D :-D :-D
@milotaa Pripojky = na ulici = verejne priestranstvo
Tiež by som navrhoval počkať na zápis na list vlastníctva ( máme vlastnú, zlú skúsenosť , keď nám pozastavili zápis ) a za ďaľšie, písomné vyjarenie od vodárov, elektrikárov , plnárov a T-comu či tam nemajú položené vedenie ktoré by ste križovali. Aj tak to budete potrebovať k SP .
@mattiatko 30 dni zo zakona by malo....ked zaplatis 266 € tak daju do 24 hodin, inak az po 15 dnox....vraj to kontroluju.potom to vybavuju priebezne.. 8-)
Ja by som chcel spravit elekt. pripojku na pozemok, staci ohlasit drobnu stavbu?
Prve vyjadrenie od elektrarni uz mam, mozem sa napojit z najblizsieho stlpa, to je tak 2metre od mojho pozemku, ale bude treba kopat na obecnom pozemku. Do konca tyzdna by som mal mat projekt pripojky.