Moja žumpa na pozemku ktorý nevlastním

Ahojte. Prišla som si sem po radu. Kúpila som chatu ktorá leží na pozemku, ktorý nám nepatrí. žumpa je teda na cudzom pozemku. V socializme bol pozemok vyvlastnený, boli na ňom rekreačné chatu, ale neskôr sa vrátil pôvodným majiteľom. Chata je právne vporiadku, má súpisné číslo, to problém nie je. Uvažovala som, že by som urobila novú, avšak nechcem sa namočiť do problémov. Riešil ste prosím niekto podobný problém?
Odpovedať
tak lezi zumpa na cudzom ci aj dom :D lebo z popisu asi oboje
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

tak lezi zumpa na cudzom ci aj dom :D lebo z popi…
@shadowmilan 😂 Tiez by ma viac trápila chata na cudzom, ako žumpa.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ratt_viera:

Ahojte. Prišla som si sem po radu. Kúpila som cha…
@ratt_viera bolo bežné, že pod rekreačnými objektami bol pozemok v rovnakej výmere ako plocha chaty, žumpa sa neriešila, pretože to je drobná stavba. Máte dve možnosti, dohodnúť ťarchu so súčasným majiteľom, (nezavudnite dohodnúť aj prístup), predať chatu, pretože na stavbu na cudzom pozemku nedostanete povolenie bez súhlasu majiteľa, potom sú ešte teórie o vybudovaní ČOV na streche, odkúpenie pozemku, etc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ratt_viera:

Ahojte. Prišla som si sem po radu. Kúpila som cha…
@ratt_viera komu patrí pozemok???? Toto bol dosť riskantný biznis pre vás....mate chatu na cudzom pozemku...žumpa je asi najmenší problém....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@shadowmilan 😂 Tiez by ma viac trápila chata na c…
@kejsix nevysporuadane rozdrobene pozemky, dom je normalne postaveny pred 60 rokmi, ked boli tieto pozemky za sociku vyvlastnene a patrili nejakemu druzstbvu, to je vsetko ok... Mame aj supisne cislo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?