Kladná odpoveď v územnom konaní = kladná odpoveď v stavebnom konaní

Zaujímalo by ma, ak dostanem v územnom konaní povolenie k umiestneniu stavby, či to znamená, že už by nemal byť problém v stavebnom konaní?! Myslím tým, že ak už budem mať kladné rozhodnutie z územného konania, či mi pri vybavovaní stavebného povolenia môžu zamietnuť stavať.
Odpovedať
Profilova fotka
pri schválenom územnom pláne odpadá územné konanie. Pri územnom konaní sa posudzuje možnosť zástavby. Stavebné konanie sa už nevenuje pozemku ale stavbe na ňom umiestnenej.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 my sme mali schvaleny uzemny plan, ale aj tak sme museli mat uzemne konanie a teraz po nom, bude nasledovat stavebne. @miso31 vdaka za polozenie otazky ;-) presne sme v tomto stadiu, ze uzemne mame pomalicky za sebou a ideme podavat stavebko, Dufajuc, ze ked je uzemne v pohode a susedia tiez, tak to prejde vsetko hladko. Som velmi zvedava ako sa to vyvinie...
Odpovedať
@jan45 takže ak mi v územnom povolia výstavbu rod. domu na tom určitom pozemku, nemôžu mi v stavebnom túto výstavbu zamietnuť? Jedine, ak by nevyhovoval typ stavby, napr. "v radovke bungalovov postaviť 3-poschodý dom" :-) Lebo pozemok je zatiaľ v extraviláne, ale výstavba sa tam už začína nejakým spôsobom riešiť. Len sa bojím, aby som nekúpil pozemok, na ktorom mi potom nedovolia stavať. S predávajúcim sme sa teda dohodli, že on skúsi podať žiadosť o územné. Preto sa pýtam, že ak územné povolia, či nebude problém v stavebnom.
Odpovedať
@dena držím palce, aby všetko prebehlo hladko a mohli ste začať stavať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miso31 vdaka :-) my sme naprv pred kupou pozemku podali ziadost o uzemnoplanovaciu informaciu a tak sme presne vedeli co si tam budeme moct postavit ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?