Fastfood

Dobrý deň . Plánujem si otvoriť stánok s rýchlym občerstvením ktorý má 24m² stánok bude vedľa rodinného domu čiže ho môžem ohlásiť ako drobnú stavbu pretože na internete som sa dočítal že pri občerstveniach ohlásenie nestačí ale nikde som nenašiel čo konkrétne potrebujem na stavebnom úrade mi bolo povedané tiež že ohlásenie nestačí ale že nieje presný zákon na to určený. Tak ak máte niekto s niečim podobným skúsenosť alebo mi viete poradiť ako mám presne postupovať budem vám vďačny ďakujem veľmi pekne . A ešte chcem dodať že to nebude spojené so zemou bude to len mobilný kontajner umiestnený na betónovej platni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od erik1111:

Dobrý deň . Plánujem si otvoriť stánok s rýchlym …
@erik1111 postavil by som to ako drobnu stavbu, cez ohlasenie ...bez infa, ze to bude nieco ... nasledne az by som riesil podnikatelske zamery a povolenia samotna stavba nieje problem ... rozbehnut a zohnat povolenia na podnikanie uz asi ano ... samozrejme, uz vopred pocitajte stym, ze na podnikanie potrebujete splnat nejake hygienicke normy, to ale pri drobnej stavbe uz stavebny urad nebude trapit co si v tom porobite ako ...len aby ste stym pocitali
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od erik1111:

Dobrý deň . Plánujem si otvoriť stánok s rýchlym …
@erik1111 Keď ti povedali, že ohlásenie nestačí, tak potom normálne stavebné povolenie. Že to nebude spojené so zemou? Už aj pripojenie na siete a zariadenie technického vybavenia sa považuje za pevné spojenie. Dupľovane u kontajnera, ktorý není na svojom podvozku. Čo ti bráni podať žiadosť o stavebné povolenie? Aj u stavieb ktoré podliehajú iba ohlásenou, môže úrad vyžadovať stavebné konanie...
Odpovedať
V tomto prípade sa bež pýtať na hygienu čo ti treba a ako, než na stavebný úrad . Tam ti presne povedia aký druh stavby to ma byt, čo tam má byť aj ake veľké(lebo každá prevádzka musí spĺňať určite metre štvorcové). Keď budeš mat info z hygieny a urobíš to tak ako máš, vyhnes sa potom opletackam pri spúšťaní prevadzky
Odpovedať
Nie je to take jednoducho v tom zmysle, že ohlasenia drobnych stavieb sa tykaju fyzickych osôb - ľudí. Ktorí tú drobnú stavbu stavajú pre seba, napr. garáž, záhradnú chatku a pod. Keď ale chceš podnikať, tak sa mení dokonca zameranie stavby na podnikanie. Potom si priprav milion eur na poplatky a poštuduj všetky priblble normy, ktore musiš splniť. Tepla voda, hajzel na prevadzke, pokiaľ tam ľudia budú aj sedieť, určitá výška stropu musí byť, vetranie, osvetlenie, nerezové pracovné pomôcky a bla bla bla. No proste muka. Moja tetka cukrárka tak chcela v pivnici piecť torty a koláče. Prišiel debilko z úradu s metrom, pomeral od podlahy po strop, namiesto 260cm nameral 257 cm (260 bola norma), povedal, že smola, zbalil sa a odišiel. Tetka jemu povedala, že smola a celý život piekla načierno. :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Nie je to take jednoducho v tom zmysle, že ohlase…
@arcticcode milión eur na poplatky si prehnal 😀 až také strašné to nieje. A tiez môže postavit povodne garáž a potom požiadať o zmenu účelu užívania, s tým až taky problém nebýva, alebo aspoň ja som nemala a na stavebnom úrade sa to pomerne rýchlo vyriesilo
Odpovedať
zajdi si na hygienu, aby si vobec vedel, co vsetko musis na svoju prevadzku splnit. a potom vies mas dve moznosti, bud sa toho drzat ale to postavit ako nieco ine a potom to prehodit. a ozaj napriklad nad niecim mobilnym si nepremyslal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?