Keď mám zmluvu s elektrarnami, je tam dva mesiace, prídu ma pripojiť s tým, že má budú vopred informovať?
Stredné Slovensko - funguje to tak, že z ten poplatok cca 200€ mi dajú aj skrinku alebo skrinku budem platiť ešte zvlášť?
Oni si donesú skrinku keď ma prídu pripojiť?
Mám mať niečo prichystané pred tým, ako majú prísť? Myslím nejaký materiál alebo niečo???
Zdravím, ak si dobre pamätám my sme mali všetko prichystané aj skriňu elektrikári iba prišli pripojili elektromer, všetko ostatné sme museli mať pripravené. Dokonca vyžadovali aj správu o východiskovej odbornej prehliadke a odbornej skúške elektrického zariadenia.
@mirka3171996 máš to všetko vo vyjadrení sse-distribucia. Kde máš jasne napísané že všetko už musíš mať nachystané a keď splníš tieto technické podmienky zašleš čestné prehlásenie o pripravenosti na pripojenie. Do týždňa ako som to zaslal prišli chlapi skontrolovali dali plombu a podpísali papier.
@mirka3171996 No zrovna Ty to tak pripravíš, keď si sama z toho maková a nevieš ani kde je sever... Namiesto toho, čo tu vypisuješ si mohla už 10x zavolať do SSE
@gervero uf, troška ucty k cudziemu človeku, ktorého vôbec nepoznáte. Bolo to skôr obrazne pomenované, hádam si nemyslite, že JA idem sa starat do elektriky a JA idem stavať dom. Hádam niekto z môjho okolia, kto sa do toho vyzná, ale zrovna do elektriky nie.
@mirka3171996 nik nechcel žiadne potvrdenie že kto to zapájal. Iba papier že el. skrinka spĺňa podmienky xxxx čo je papier v skrinke keď kúpiš. Ja som si osadil skrinku, natiahol káble a kamarát potom prišiel zapojiť prívod do hlavnej rozvodnej skrine a v skrinke zapojil ističe a kábel do domu.
@mirka3171996 Po prvé - podľa pravidiel fóra si tu tykáme a a po druhé - podľa toho, ako iniciatívne sa o pripojenie staráš som predpokladal, že chodíš po stavbe v montérkach a so skritkovačom v ruke... 😴
@mirka3171996
1. podáš žiadosť o nové pripojenie (to predpokladám už máš)
2. na základe podanej žiadosti ti doručia zmluvu o pripojení ktorej súčasťou budú technické parametre ktoré určuje distribútor
3. pokiaľ bude pripojenie zrealizovateľné podľa požiadavky (budeš mať na to keš - na meteriál), tak podpíšeš zmluvu o pripojení
4. uhradíš pripojovací poplatok
5. pripravíš odberné miesto podľa podmienok ktoré určil distribútor (budeš potrebovať projekt verejnej časti a napojenia (ma toto budeš mať max 24 mesiacov)
6. budeš dokladať splnenie technických podmienok, tj. projekt a ak korešponduje projekt skutočného vyhotovenia - posielaš na distribútora na posúdenie
7. ak bude všetko v poriadku, vyberieš si dodávateľa elektriny s ktorým uzavrieš zmluvu na elektrinu a na základe tejto zmluvy príde distribútor pripojiť odberné miesto (osadí meranie a fyzicky pripojí ER skriňu do distribučnej siete)
Všetko je tu : https://www.ssd.sk/domacnosti/nove-pr...
chápem že väčšina ľudí toto rieši raz za život, a nie sú s tým skúsenosti. No nie úplne rozumiem tomu, pre čo to riešiť na modrej streche keď všetko je uvedené na webe, potrebuješ na to projektanta a niekoho kto ti zastreší vybudovanie IS, budeš na to potrebovať nejakú revíznu správu - k skrini, kabeláži atď....
Zavolaj na distribučku alebo im napíš mail ak niečomu nerozumieš, kontaktuj niekoho kto má s týmto vo vašom okolí skúsenosti a už bude vedieť čo spraviť. V každom prípade si to nemôžeš vybudovať sama, svojpomocne. Niekto to bude musieť "oštemplovať".
čítanie ešte nikoho nezabilo 🙂