Drobná stavba - prístrešok

Chcem si dať ohlášku na drobnú stavbu - prístrešok. Budúci týždeň ale nastupujem do kúpeľov. Musím byť doma, robí si stavebný úrad fyzickú kontrolu kde bude prístrešok stáť? Nenaháňal by som to, ale partia tesárov mi chce zrealizovať prístrešok v januári. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od splendid8:

Chcem si dať ohlášku na drobnú stavbu - prístrešo…
@splendid8 Zvyčajne ohlásenia drobných stavieb rozhodujú od stola. Príde ti buď súhlas s drobnou stavbou, alebo zamietnutie poštou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od splendid8:

Chcem si dať ohlášku na drobnú stavbu - prístrešo…
@splendid8 Majú na to 30 dní. Vyžadujú , jednoduchý projekt, zakreslenie umiestnenia a firmu ktorá to bude stavať. Alebo stavebný dozor. Ak to máš, museli by ti poslať , že je potrebné stavebné povolenie. Môže sa SU takto rozhodnúť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin62:

@splendid8 Majú na to 30 dní. Vyžadujú , jednoduc…
@martin62 Akú firmu na stavenie? Napr. náš SÚ nič také nepožaduje.
Odpovedať
.............ja len či to SU nevyplýva z prac. povinnosti prísť na obhliadku pred udelením povolenia. Žijem sám, nikto nebude doma, tak len preto. Asi bude lepšie keď si dám žiadosť po kúpeľoch. Nemali by mať toľko roboty cez zimu.
Odpovedať
Ani teoreticky by nedávali obhliadku na najbližší týždeň, kľudne podajte, možno budú chcieť niečo doložiť. A cez sviatky bude plynúť lehota na vybavenie. Budúci týždeň sa má mierne otepliť a do polovice januára sa bude dať robiť, potom už môže napadať výrazne dosť snehu.
Odpovedať
Ešte som nepočul že by niekto z SÚ šiel na obhliadku ohlásenej drobnej stavby.
Odpovedať
My sme ohlasili plot z betonych platni ale teda ani sme na ohlasku necakali,postavili ho hned po ohlaseni a ohlaska s kladnou odpovedou prisla do 2tyzdnov ale zaroven vedeli,ze ho ideme uz ten vikend robit. A rozmyslam,ci sme vobec doriesili ohlasku pristresku,sopu sme riesili lebo to bol ako dom,ale aj hospodarska budova ako katastrofa,to uz boli u nas aj zo stavebneho uradu ako to riesit,potom robil prietahy aj kataster riesili sme to s nim od novembra do aprila a aj tak to nevymazali z mapy,hoci som to ziadala vymazali len list vlastnictva. No na drobnu stavbu naozaj nepotrebuju chodit a kukat,co kde a ako stoji.
Odpovedať
Mudrujeme tu a ani nevieme kolko m2 bude mať "pristrešok" ..tak sa opýtam ,koľko m2 bude mať prístrešok? 🏫
Odpovedať
..............prístrešok bude mať 18m2, už som to nakreslil do katastrálnej mapy, aj náčrtok som urobil s rozmermi. Zajtra idem na SU úrad, sú uradné hodiny do 17.00hod. Len to som chcel vedieť ako to chodí pri ohlasení drobnej stavby, či to môžem podať predtým ako pôjdem do kúpeľov. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@martin62 Akú firmu na stavenie? Napr. náš SÚ nič…
@petersd Ak máš stavebný dozor tam staci tusim SŠ alebo VS stavebná , tak si to robis svojpomocne, ak nemáš stavebný dozor tak to musi robit firma ktora to ma v OR ak je to sro alebo zivnostnik v opravnení. Ale ak to od teba SÚ nežiadal , tak čakaj čo ti pošlú. Môže tam byť rozumný pracovník. Ak neodpovedia do 30 dní tak tam brnkni. A spýtaj sa kde to trčí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?