Dostanem sa niekedy k stavebnému povoleniu?

Ahojte chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť ako mám ja. Kupili sme si pozemok v mestskej časti Nitry-Janíkovce(povodne to boli záhrady kt. majitelia rozparcelovali za učelom predaja na stav. pozemky). Pozemky sú momentálne rozparcelované v rozpore so štúdiou kt. dalo vypracovať mesto Nitra. Majitelia parciel (cca 30ti ) kt. štúdia rieši toto uzemie buď nesuhlasí so štúdiou (ak by sa realizovala muselo by sa nanovo preparcelovať cca30 pozemnkov) alebo sa nevie k štúdii vyjardiť lebo sa s výstavbou neponáhla alebo chce ponechať parcely tak rozmerané ako je súčasný stav. Problém je v tom že ja chcem stavať a je mi jedno či by sa realizovalo riešenie pozemkov podľa študie alebo podľa povodného rozmerania ale mestský papaláši trvajú na štúdii (tým pádom nechcú vydať stav povolenie) a majitelia pozemkov sú nejednotní a k problému sa stavajú laksne a ja som v totálnom šachu(počas 7 rokov čo je vypracovaná študia sa konali asi 3 stretnutia medzi papalášmi a majiteľmi pozemkov ale vec sa vobec neposuva). Vie mi niekto poradiť kde by bolo dobré zatlačiť alebo na koho sa obrátiť aby veci dostali potrebnú dynamiku. Nemyslím však na rady typu presvedč 30 lúdí - to som skusal ale....Skor ma zaujma ci na to neexistuju pravnici alebo na kt. uradoch treba dojsť prosiť resp. či radšej nenajsť niekoho kto zobere obnos a vybaví iba pre mna stav. povolenie bez ohladu na to či sa bude mesto s majitelmi okolitých parciel handrkovať ďalších 7 rokov. Sme dosť zufalí nakoľko nemám žiadne známosti kt. by mi pomohli tuto situaciu riešiť. Ďakujem za akukoľvek radu.
Odpovedať
Profilova fotka
z toho, co pises, tak se problem musi nejdrive vyresit,... to ze bys nekomu zaplatil, aby ti obehal stav. povoleni, tak niceho nedosahnes, nebot ten dotycny stavebni povoleni nedostane. Otazka uplaceni,.. nikdy jsem nikoho neuplacela, tak nevim, aly myslim, ze na stavebnim urade by to nepomohlo, .. takze dle meho jsou jen 3 moznosti 1. budes cekat, az se vse vyresi 2. zacnes stavet bez stavebniho povoleni, pak si nechas dodatecne stavbu povolit - asi dostanes nejakou pokutu, ale nejsou to miliony a skoro bych i rekla, ze se to vyplati, nez dalsich 7 let cekat 3. najdes si jiny pozemek a zacnes stavet jinde jinak my jsme byli v obdobne situaci, diky zemedelcum byl uplne zrusen uzemni plan. takze stavebni uzavera - nutnost vypracovat novy uzemni plan,.. atd... prace tak na 4-5let. nicmene u nas to dopadlo dobre, nebot byl tlak majitelu pozemku veliky a jednotny, starosta obce take hodne pomohl, prosadil moznost staveni v nove lokalite - na zbytek obce je stavebni uzavera, az do vyrizeni noveho planu
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s hranolka - akurat ten bod 2, ze zacnes stavat a dostanes pokutu --- nikdy nevies ci zrovna ty nebudes ten exemplarny pripad ktory budu posudzovat uradnici tak ako v zmysle stavebneho zakona maju - teda cierna stavba, rovna sa odstranit na vlastne naklady ;-) ja by som tak jednala uplne so vsetkymi bez vynimky, co si stavaju bez stavebneho povolenia.... a k tomu co pises, bude to mozno asi odo mna krute, ale neoveroval si si ked si kupoval pozemok ako je vedeny v meste v uzemnom plane???? ved toto je to najzakladnejsie, co treba spravit.... ked je uzemny plan, a ty kupis nieco co je v rozpore s nim, to akoze cakas ze niekto ten uzemny plan len tak kvoli tebe zmeni????? zial... mas problem, kupil si si pozemok, ktory je ti aktualne na nic.... a bud si prehovoris s tymi 30timi ludmi ktori konaju proti uzemnemu planu, alebo budes cakat roky kym sa to vsetko vyriesi....
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som skor na to isla odstupenim od kupno predajnej zmluvy na pozemok / aj ked neviem kolko ho uz mate/ ak si tam mala uvedene ze kupujes stavebny pozemok... toto je na dlhe lakte.... najma ak tam ide o rozpracelovanie este len... stavat mozes zacat aj postavit / u nas este nezburali ziadnu ciernu stavbu/ ale problem moze byt najma v tom ze ta nenapoja na siete ... a teda aj ked postavis naco ti to bude a ked to preparceluju no neviem... skusila by som aj si niekoho zaplatit... ak by tam bola sanca ze to vybavi...
Odpovedať
ja by som odstupila od zmluvy - ziadala spat peniaze za nepouzitelny pozemok a kupila by som si nejaky bezproblemovy 8-) Ak chcete stavat cim skor, tak to je najschodnejsie riesenie... ak mate casu, tak len cakat...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?