Dodatočná legalizácia čiernej stavby

Ahojte, Chcel by som sa poradiť ohľadom dodatočnej legalizácie čiernej stavby. Zdedil som po starých rodičoch firemné pozemky, na ktorých je situovaná stavba výrobnej haly, bohužiaľ bez stavebného povolenia. Je to jednoduchá stavba - jednoduchý obdĺžnik o štyroch múroch plus strecha, o rozlohe cca 300m2, postavená bola odhadom 20 rokov dozadu. Keďže ma čakajú úkony legalizácie, chcel som sa poradiť, s čím môžem konkrétne rátať, koľko legalizácia môže časovo trvať a zhruba o aké náklady sa môže jednať. Za každú radu budem vďačný.
Odpovedať
Profilova fotka
@michael1901 a preco zakladas viacnasobnu temu? staci si dat do google legalizacia ciernej stavby a postup najdes, pripadne zdvihnut kotvy zo stolicky a prejst sa na spadovy stavebny urad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@michael1901 a preco zakladas viacnasobnu temu? s…
@mgx Ahoj, keďže s tým nemám žiadne skúsenosti, položil som na konci otázku - "chcel som sa poradiť, s čím môžem konkrétne rátať, koľko legalizácia môže časovo trvať a zhruba o aké náklady sa môže jednať. Za každú radu budem vďačný." Ja viem že na SK je 30 profíkov na m2 a samozrejme chápem aké úkony ma budú čakať, nemám však inú skúsenosť ani odhad a možno sú tu ľudia ktorí s podobnou vecou skúsenosť majú a vedeli by mi dať ďalšie typy alebo rady, ktoré mi môžu pri legalizácií pomôcť, alebo ktorým veciam sa vyvarovať, aspoň tak vnímam výhodu fór a diskusií. Ak máš niečo také, budem ti vďačný, ak nie, nemusíš strácať čas odpisovaním niekomu len so zámerom vyrásť o centimeter vyššie. Prajem pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@michael1901 - to ze nemas skusenosti je v poriadku, co uz nie je v poriadku ze porusujes pravidla Nevytváraj viackrát rovnaký príspevok, alebo tému. Rovnaké príspevky na rovnaké témy publikované vo Fóre či na iných miestach na Modrej streche budú automaticky odstránené bez upozornenia. Zial, univerzalny recept neexistuje. Mozes do vyhladavacieho policka zadat legalizacia ciernej stavby alebo ked das tuto neplodnu diskusiu, najdes napravo zoznam rovnakych tem. Mozno je na SK 30odbornikov na m2, ale zial je tu 100 ludi, ktori nevedia citat, pravidla su im ukradnute (jeden z nich si ty) a namiesto toho, aby zdvihli kotvy a isli ja jednoducho spytat na st.urad, co treba pre ich konkretny pripad (nikto hlavu neodtrhne), budu tu trollovat o zlom svete a nevdaku. Casovo to moze byt hocico medzi mesiacom a nikdy. A radim si pohnut, lebo po 1.4 ti to mozno stat na tvoje naklady aj zbura a dodatocne to uz nezlegalizujes. Co v zasade malo platit vzdy. AK si myslis, ze ti tu niekto na tvoje drze odpovede naserviruje riesenie, tak drzim palce a vybalujem pukance.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?