Odpoveď na príspevok od karol76:
Ahojte, ideme stavať dom. Pozemok sme práve kúpi… @karol76 my sme sli na stavebny urad, kde nam dali zoznam vsetkych papierov a povoleni, co potrebujeme. Tie sme postupne vybavovali. A kym nam schvalovali stavebne povolenie, uz sme robili el. pripojku (stavebny urad suhlasil). Dom sme stavali svojpomocne. Vodu sme mali od suseda zo studne. Ta elektrika je najdolezitejsia. Nam stacilo 230V z elmer. skrinky na celu stavbu.Odpoveď na príspevok od karol76:
Ahojte, ideme stavať dom. Pozemok sme práve kúpi… @karol76 poziadat urad o uzemno planovaciu informaciu k parcele. Tam ti vypise ake su obmedzenia, s tym a svojim napadom za architektom /projektantom, lebo projekt (minimalne situaciu z neho) budes potrebovat ku kazdemu dalsiemu povoleniu...Odpoveď na príspevok od karol76:
Ahojte, ideme stavať dom. Pozemok sme práve kúpi… @karol76 Plne súhlasím s tým, čo napísali @nororo a @minoo. Ale bez projektu sa prakticky s vybavovaním potrebného nepohneš. Keďže pozemok si kúpil, tak predpokladám, že UPI už máš, inak to mohla byť mačka vo vreci a minimálne, že máš od "elektrikárov" odsúhlasené pripojenie, kapacitu (pokiaľ možno bez komplikácie v podobe prípojky cez cudzie pozemky atď.). Zrovna tak, že máš možnosť jednoduchého napojenia sa na verejnú komunikáciu (ako u elektriky).Odpoveď na príspevok od fero1821:
V prvom rade si mal uviesť, či pozemok je E stav … @fero1821 Vyňatie pôdy bolo relatívne rýchle, cca 2 týždne. Najdlhšie bolo asi SPP (asi do mesiaca). Vodárne, distribučná, ŽP všetko snáď okolo 2-3 týždňov. U nás projektant nepotreboval nič od geodeta, parcela už bola Cčková. Akurát keď som tam mal geodeta, na nové vytýčenie, tak mi naznačil aj výšky (kôli základom), ale to už bol projekt hotový.Odpoveď na príspevok od karol76:
Ahojte, ideme stavať dom. Pozemok sme práve kúpi… @karol76 najlepsie ist s hotovym projektom na stavebny za uradnikom co ma vasu lokalitu. Stavebne urady uz zvyknu mat na stranke tlaciva so zoznamom predpokladanych dokladov co musis dolozit a na urade nech ti povedia priamo podla tvojho projektu co budu vyzadovat.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@fero1821 Vyňatie pôdy bolo relatívne rýchle, cc… @frantisekca u nas projektant potreboval vyskopis polohopis... To je tiez fajn nechat si spravit ked uz bude geodet na mieste...Odpoveď na príspevok od ralf364:
Ja k tomu dodám, že nešetrite na stavebnom dozore… @ralf364 toto je svata pravda, ktoru takmer nikto nedodrziava a potom vo finale secko stoji na ........