Ako postupovat

Dobry den, postavili sme si svojpomocnd mobilny dom, bol uznany miestnym staveb. Uradom ako mobilny dom. Teraz by sme sa chceli napojit na vodovod a kanalizaciu, podali sme ziadost na urad tam nas zastavili ze treba stavebne povolenie a teda sa chcem opytat ako to funguje, poziadam o vyjadrenie vodarne a ked mi to schvalia staci mi to k tomu aby ma obec pripojila? Alebo ma pripoji az ked budu komplet vsetky papiere k staveb. Povoleniu? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
pozrite si web vodární a požiadajte o prípojku na záhradu, ostatné podmienky tam nájdete.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jessy8911:

Dobry den, postavili sme si svojpomocnd mobilny d…
@jessy8911 pozrite si web vodární a požiadajte o prípojku na záhradu, ostatné podmienky tam nájdete. Ale nechápem, na čo ste žiadali povolenie na mobilný dom, s tým úrad nemá nič spoločné, ak ho chcete oresúvať, treba povolenie od dopravného inšpektorátu, ak ho skladujete na pozemku, do toho úrad tiež nič nie je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@jessy8911 pozrite si web vodární a požiadajte o …
@jan45 riešili sme to preto lebo keď sme ho začali stavať prichádzali na úrad podania z každej strany od susedov ze sa na pozemku niečo deje o com nevedia(postavili sme ho vzadu na pozemku môjho otca, ťa časť pozemku je v územnom pláne ako stavebný pozemok). Čiže mam osloviť len vodárne ze chcem prípojku hore na pozemok, hlavne nám ide o kanalizáciu a potom sa môžeme pripojit? Oni niekoho pošlú? Lebo na obecnom vravia ze to musí pripojiť človek od nich. A povedali mi ze žiadosť môže byť len k nejakéj stavbe ci co že preto mi treba to stavebné povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, kamalizačne pripojiť sa dá len stavba, ale vodomer si môžete umiestniť v šachte na pozemok bez napojenie na stavbu. Kanalizáciu nepotrebujete, v dome nebude bývať asi viac ako traja ľudia a na to stačí malá koreňová ČOV na pozemku.
Odpovedať

@jessy8911 ak mobilny dom pripojis na siete, tak to uz niwje mobilny dom, ale stavba. Jasne, na vodu natiahnes hadicu, na elektriku predlzovaci kabel a na kanal hadicu od hovnocuca. Len si daj pozor, aby si nebola pwvne pripojena k sietam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@jessy8911 ak mobilny dom pripojis na siete, tak …
@rapidek no ale aj take potrubie co vedie z domu do kanala sa da odsrubovat ci?
Odpovedať

@jessy8911 Nie som stotožnený s predajnou taktikou predajcov mobilných domov, ktorí úmyselne zavádzajú o nepotrebnosti stavebného povolenia, lebo akonáhle to pripojíte na inžinierske siete, tak je to stavba a potrebujete stavebné povolenie. Dlhé roky to tak platí, napriek tomu stále ľudia veria viac predajcom, ako zákonom. Reálne to vidím teda tak, že budete musieť absolvovať štandardné stavebné konanie, inak nebude možné pripojiť legálne váš mobilný dom na kanalizáciu. Ak si chcete trochu uľahčiť život s povoleniami, tak vodu si môžete cez podružný vodomer dotiahnuť od otca, taktiež elektriku cez podružný elektromer, aby sa dali náklady spravodlivo rozdeliť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@jessy8911 Nie som stotožnený s predajnou taktiko…
@stowasser od "... vodomer dotiahnuť od otca"?? :) kde sa tam spomina nejaky otec?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od richard71:

@stowasser od "... vodomer dotiahnuť od otca"?? :…
@richard71 Pochopil som to tak, že je to zadná časť pozemku jej otca, a kedže to tak isto máme v blízkej rodine, tak som si myslel, že otcov dom tam už možno stojí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?