Ako napísať odvolanie?

Ahojte.mozem vas poprosit za tyzden nam ma prist pravopl.stav.povolenie.este cakame na vyjadrenie susedov okoli nas...chcem sa spytat ako ma zniet ziadost proti odvolaniu....bo mame tam taku super susedu.ktora byva na tej ulici abonzuje na kazdeho...tak chcem knej ist nech mi to podpise....aby sme mohli zacat...
Odpovedať
bud sa neodvola vobec alebo ti to nepodpise. Ziadost voci odvolaniu-je co?
Odpovedať
Nooooo ze chcem aspon dovtedy zaklady vykopat...vies?achcem jej dat len taky papier lajcky povedane podpisat ze nebude mat namietky ked neb.cakat dalsie dva tyzdne...lebo aj susedovi ten uz mal postavene navazali mu len hlinu avolala na nho policajtov!!!!!!
Odpovedať
Oficiálne nemôžeš do zeme ani zakopnúť ak to má byť príprava základov,bez právoplatného povolenia. Takže aj keby si mala nejaký súhlas od susedy nemá žiadnu právnu moc!!! Proste ani tisíc papierov ak odporujú zákonu nič neznamená. Môžeš skúsiť kopať jamu a tvrdiť že je na sadenie zemiakov... :-) :-)
Odpovedať
1.policajti s tym nic nemaju 2. aj ked ti podpise papier,odvolat sa moze. Tieto podpisy od susedov sice su bezne, ale napr.u nas ich nepovoluju, musi sa cakat na pravoplatnost, vsetko cez postu a vybratie zasielok-lebo ak by si to niektory sused rozmyslel, moze namietat aj cezkrajsky urad a hotovo a pani na miestom stavebnom ma problem. Navyse odvolat sa vam mozu este aj plynari ci elektrarne-vsetci dotknuti maju nato pravo. 3. bez pravopltnosti a opeciatkovaneho projektu zo SU,ktory musi byt stale k dispozicii na stavbe mozes akurat ak mas povolenie vytat stromy,kriky a stiahnut skryvku pody.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok, @atlaska ja by som chcel este pred st. povolenim urobit terenne upravy, zarovnat pozemok, prevysenie skoro meter, mozem ci nie? Dakujem za odpoved.
Odpovedať
@atlaska @zuzulienka00 ak je uz stavebne povolenie vydane, tak elektrikari, plynari a tak to dostavaju na vedomie. oni mali cas na vyjadrenie pocas stavebneho konania. pre vplyv pravoplatnosti sa caka na vyjadrenie najma susedov, projektanta, dozoru (kazdeho komu sa stavebne povolenie dorucilo - vid zoznam na konci SP). ak chces urychlit pravoplatnost, mozes ich obehat s papierom, ze sa vzdavaju odvolania a s tym ist na SU, kde spravoplatnia povolenie (aj pred uplynutim lehoty) inak ak je to suseda z ulice, a nie je ucastnikom konania (nebolo jej dorucene stavebne povolenie), moze len 'bonzovat' a kym sa niekto bude zaoberat jej staznostou to potrva a stavebne povolenie bude pravoplatne:-) ako pise atlaska - policajti s tym nic nemaju a teda teda maju urcite 'radi' za taketo zbytocne vyjazdy... inak @atlaska - vytat stromy nie je ake jednoduche - aj tu treba povolenia od prislusnych uradov :)
Odpovedať
@radog ved pisem,ze ak ma povolenie a momentlne ani nemoze v tomto case ubat stromy. U nas elektrikari mali namietky aj po ich suhlase - doslo im ze chcu davat dolu stlpy a stavat trafostanicu-susedom zastavili konanie, nakoniec stavali s elektrocentralou, my sme vtedy nastastie estelen boli vo faze vyberania projektu. Ked maju mat o tyzden pravoplatnost, obiehat susedov uz nema zmysel. Zasielku si prevzali a bud namietnu na urade alebo jej to rovno nepodpisu.
Odpovedať
@atlaska no ja si myslim, ze to moze mat vyznam. ono nie je tyzden ako tyzden - vacsinou na SU cakaju par dni navyse (ak dotycny poslal odvolanie postou). a mam pocit, ze tu ani nejde o priamych susedov (ucastnikov konania), ale skor o nejaku akcnu susedu z ulice, co sa hra na 'domobranu' a striehne na dosledne dodrziavanie zakonov :-) ci skor :-( nechcel by som mat takych susedov... PS: s tym vyrubom stromov - az na druhykrat som pochopil, ze si myslela povolenie na vyrub, a nie stavebne povolenie:-)
Odpovedať
Bez povolenia v ruke nic neriskuj. Maximalne terenne upravy, skryvka ornice, ale nad kopanim zakladov neuvazuj. A susedy z ulice sa neboj, ucastnikom konania su len priamo susediaci susedia, podpisovat im mozes dat tak peticiu za zachovanie dobrych susedskych vztahov, pretoze stavebny urad nema zo zakona povinnost prihliadat na nejake podpisane prehlasenia susedov, ze suhlasia so stavbou.
Odpovedať
@zuzulienka00 "píšeš, že za týždeň ti má prísť právoplatné stavebné povolenie". Právoplatné stavebné povolenie ti URČITE nepríde, príde ti len stavebné povolenie a správoplatnia ti ho až keď poslednému účastníkovi konania uplynie lehota na podanie odvolania, čo je 15 dní. Posledný účastník konania si môže svoju zásielku na pošte prevziať až na posledný 18 deň + 15 dní na podanie odvolania + SÚ čaká nejaké 3 dni či náhodou nepríde nejaké ovolanie a až potom ti vyznačia právoplatnosť. Čiže rátaj, že nato majú 36 dní. Ak sesedka nieje účastník konania, tak sa na jej námietky neprihliada. A POZOR, nie je pravda, že účastníkom konania je len priami sused, je to aj osoba, ktorej záujmi sú priamo dotknuté. Ale málokto na obci to vie, ak je obec stavebný úrad. Nám SÚ ani raz neposlal nejaké papiere, keď stavali dom susedia oproti, ževraj memáme spoločnú hranicu, ale susedia nemajú prístupovú cestu, nakoľko tá je v našom vlastníctve a vidíš, nikoho na SÚ to nezaujímalo. Len by som bol strašne zvedavý, čo by robili na SÚ, keď by som si túto cestu oplotil a susedia by nemali prístup. :-)
Odpovedať
Ahojte noooo moc ste mi nepomohlo...akurat chcem reagovat pisete ze musim mat projekt opeciatkovany???jesen Mi uz VRAAATILI...bo ta pani coto vybavuje ma dva tyzdne dovolenku tak ta coju zastupuje mi ho dala....tamuz je razitko cwly projekt je Opeciatkovany!!myslite ze by sme mohli?boco mame vedla susedov ty povedali ze nemaju sa preco odvolavat:-)))))
Odpovedať
Ak mas projekt opeciatkovany, ten schovaj poriadne doma, jeden neopeciatkovany daj na stavbu, ak suseda poda oznamenie, musia urcit den konania s Vami, to chvilku trva, takze zacnite, kym zoberete skryvku, vykopete zaklady bude uz aj pravoplatnost a betonovat budete ked vsetko bude OK.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Este mi povedzte coje to ta skryvka????:+))))))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?