Aké IS sú podmienkou pred podaním SP?

Ahojte. Chceme riešiť stavebné povolenie na rodinný dom. Dom bude /predbežne/ napojený na studňu a žumpu ale zatiaľ to nie je na pozemku, môžeme podať žiadosť a po schválení bude studňa a žumpa vykopaná (v súlade so zákonom a povolením) popri stavbe? Aktuálne mám na pozemku len elektrickú prípojku. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

Ahojte. Chceme riešiť stavebné povolenie na rodin…
@stavbarik123 Energeticky pasívne domy majú len prívod elektriky, nič viac. Pitnú vodu a odvod odpadu, splášok, tieš vieš riešiť inými alternativami (napr. studňa, žumpa), než pripojením sa na nejakých monopólnch dodávateľov.
Odpovedať

Ahojte. Chceme riešiť stavebné povolenie na rodin…
@stavbarik123 inžinierske siete alebo studňa môžu byť súčasťou stavebného povolenia pre dom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@stavbarik123 inžinierske siete alebo studňa môžu…
@marsdm ďakujem. Nemusí to byť ale v čase podania žiadosti na SP fyzický prítomné na pozemku?
Odpovedať

@marsdm ďakujem. Nemusí to byť ale v čase podania…
@stavbarik123 Nemusí. Akurát musíš mať vyjadrenia k nutným prípojkam (napr. distribučná spoločnosť, vodárne, kanalizácie, SPP, Telekom), teda, že je kapacita, že je možnosť pripojenia a tiež nutné mať projekty prípojok, kde máš vyriešené napojenie a tiež, že máš vysporiadané vedenie tých prípojok (napr. cudzie pozemky atď.).
Odpovedať

@marsdm ďakujem. Nemusí to byť ale v čase podania…
@stavbarik123 naprojektujú sa spolu s domom. Presne ako píše frantisekca. Bežne sa robí stavebné povolenie na všetko spolu a potom sa budujú prípojky a niekto ich realizuje až keď má hrubú stavbu (nech napríklad napojí kanalizáciu až keď má všetky vnútorné rozvody aj v rámci pozemku hotové). Čiže žiadne siete nie sú potrebné pred stavebným povolením, len treba stanoviská že je možné sa napojiť a to sa rieši spolu s ostatnými prílohami k žiadosti o stavebné povolenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@stavbarik123 Energeticky pasívne domy majú len p…
@petersd 😂
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom. @megdesign načo tie invektivy? Prečítaj si otázku S POROZUMENÍM a tak ries druhého IQ 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@stavbarik123 naprojektujú sa spolu s domom. Pres…
@marsdm ďakujem 🤝
Odpovedať

@megdesign načo tie invektivy? Prečítaj si otázku…
@stavbarik123 ja neviem ale človek, ktorý sa pýta takéto základné veci, by ani nemal dostať stavebné povolenie... Buď niečo o tom vieš, tým pádom vieš čo a ako ohľadne základnej zdravotechniky, alebo nevieš a dáš to spraviť človeku, ktorý to vie... Do žiadosti o SP napíšeš, že dom bude "predbežne" niekam napojený? V SP musí byť jasne dané, čo bude ako spravené, pripojené, vyhotovené, žiadne že "predbežne"....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@stavbarik123 ja neviem ale človek, ktorý sa pýta…
@megdesign ..neboj sa, budem to riešiť cez firmu,ja určite nebudem prekladať tehly ;) a pozri sa.. slušne som sa opýtal aby som vedel, na čo sa pripraviť, dostal som (okrem tvojej) rozumné a slušne odpovede, ktoré mi pomohli a som im vďačný. Tak si vezmi príklad a nešír zbytočne agresiu.
Odpovedať

@megdesign ..neboj sa, budem to riešiť cez firmu,…
@stavbarik123 tak to rieš cez firmu a nepýtaj sa hlúposti. Rovnakom projektant bude vedieť, čo všetko je potrebné k žiadosti o SP, lebo tam pôjde jeho projekt. A áno, v projekte musí byť komplet zdravotechnika, čiže spôsob napojenia objektu na vodu a spôsob odvedenia splaškov z objektu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?