@20nikuska2 je ich veľa druhov podľa spôsobu ohrevu a veľkosti, a každému vyhovuje niečo iné , uvariť sa dá na všetkých, niekomu stačí dvojplatnička za pár Eur a niekto ju môže mať i za pár tisíc Eur, takže je to všetko o peniazoch
Určite Electrolux/Aeg majú najlepšie výkony, slidove ovládanie a doska sa vkladá do pracovnej dosky bez ďalšej montáže,to zabezpečí výbornú údržbu. Ja mám EIV63440BW strieborná/siva farba veľmi praktická na údržbu.
Mame indukcnu dosku Siemens EX875LYC1E, chcela som siroku 80 cm a velmi som spokojna Predtym som varila cca 20 rokov na plyne, ale toto mi pride omnoho cistejsie, rychlo som si zvykla :-)
Samsung NZ64M3707AK/UR máme. Má všetko, čo potrebujem, najmä detská poistka je pre nás podstatná. Je to sto a jedno oproti plynu a pomer ceny a kvality podľa mňa fajn 🙂
Odporúčam určite Indukciu. Jednoduché intuitívne a bezpečné ak máte doma detičky. Mam už 9 rokou BOSCH a spokojnosť nadovšetko hlavne Turbo mod. A sťahujeme sa a každú chvíľku príde Gorenje IS 645 BG
@jaro12344 taktiez s indukciou nemame najlepsie skusenosti...svokrovci prerabali dom, dali si indukciu, najskor sme z nej boli uneseni, no za cca 4 roky co ju maju sme sa presvedcili, ze do domu, ktory staviame pojde klasicka sklokeramika, neobmedzuje typom hrncov a okrem toho je aj dost jedal, ktore sa proste nespravia tak dobre ako pri sklokeramike ci plyne...urcite mi tu bude mnoho ludi oponovat, no nas proste ta indukcia neoslovila...
@jaro12344 je pravda, že je plyn lacnejší, ale indukcia varí rýchlejšie, takže ja som spokojná a som rada, že plynovú dosku nemusím už čistiť, lebo to som išla do vývrtky.
Je to všetko vec názoru :-ň
inak všetky tie "blbosti" okolo hrncov- fakt by ma zaujímalo kde tie hrnce kupujete keď dnes 90% bežne predávaných hrncov má na sebe ikonku že vhodné aj na indukciu. (fakt keď v obchodoch námatkovo pozriem nejaký hrniec mám problém taký nájsť) A ak už je problém, tak potom existuje podložka za pár šupov, ktorá takéto hrnce na indukcii sfunkční.
@20nikuska2 máme cca pól roka indukčnú bielu od Elektrolux. Dovtedy
celý život plynový. No neviem, je to bomba vec , ale všetko má svoje ale.
Máme hrnce delimano Stone. Na plyne nikdy nič neprihorelo ani ryža.
Minule som si robil praženicu, prvý krát v živote mi prihorela. Ak som to dal slabšie ,nepostačovalo. Kolegyňa mala problém ryžu uvariť, moja manželka nemá problém s ryžou..
Ak varí vývar, dá na 7 moc vrie ,ak dá 6 tak málo. Voda ti zovrie za 2minutky ,s plynom možno za 10.
Manželka chváli,ja by som privítal napríklad vedľa indukčnej aj plynovú dvojplatňu. Musíte to vyskúšať a uvidíte, každému to inak sadne. jaj a čistenie jedna radosť.
@igorkoo ono strašne to záleží aj od typu indukčnej dosky, lacnejšie typy majú väčšinou aj horšiu krokovú reguláciu, a potom to môže byť tebou popisovaný problém. Napríklad my máme doma indukčnú z Ikei ktorá má stupne regulácie 1-9. (jedna z tých lacnejších) Rodičia majú doma platňu, ktorá stála skoro 2x toľko ako naša a majú reguláciu 1-13+P Keďže sú obe podľa štítkov výkonovo skoro rovnaké, je jasné, že rodičovská dokáže lepšie regulovať krokovanie výkonu.
Ja som mala roky plyn, potom klasicku sklokeramiku. Teraz mam indukcnu a nadavam na nu kazdy den. Jedina vyhoda, ze rychlo zovrie voda. Inak same nevyhody. Vypina sa, prihara, aj ked si ustrazim, aby mi neprihorelo, niektore veci musim robit na silnom "plameni" a pokial nemam specialny drahy riad, tak sice funguje, ale nici mi to hrnce a panvice. Teflonove panvice som vyhodila, lebo sa prepalili, aj ked mi pri vareni nic neprihorelo. ...ked som mala hrniec na sporaku a varila som len na jednej plotni, indukovalo sa teplo aj pod vypnutu a jedlo v hrnci na vypnutej plotni prihorelo. Cele zle. A to mam AEG kvalitnu dosku, ziadny lacny smejd. Uz nikdy viac. Teraz sme len v podnajme v zahranici, tak musim este chvilu vydrzat, ale uz sa neviem dockat, kedy sa toho zbavim 🙂. Na chalupe mam kachlovu pec na drevo a pohotovostnu indukcnu 1platnicku. Radsej varim na peci, ako na tej indukcii.
no ja fakt neviem, som kuchár laik-totálny amatér a tieto popisované problémy som nikdy nezažil. Jediný problém som mal so "super drahým a kvalitným" riadom (fakt bol drahý) ktorý ako jediný na indukcii nefungoval. naopak totálne "šmejdy" podedené snáď ešte po babke (klasické plechové kastróliky so smaltovaním) bez problémov fungovali. Je pravdou, že obe indukcie pripojené trojfázovo. ale nemyslím si, že by to zavážilo. Inak už dobrých 8 rokov používam kameninové panvice a popravde, teflónky sa môžu pred nimi schovať 🙂 Dovtedy nám teflónová pavnica vydržala nanajvýš 3 roky (bez ohľadu na cenovku) a nepriľnavosť bola ta-tam. 🙂 Do týchto môžem aj neopatrne s kovovým príborom (čo by sa nemalo) a napriek tomu stále neprihára jedlo. Teda môže sa stať že sa spečie ale ide zmyť bez väčšej námahy mäkkou stranou hubky na riad. 🙂 Inak nejde o žiadne hightech panvice obyčajné z istej siete obchodov zameraných na kuchynské vybavenie v cenovke 20-30 € za panvicu. 🙂
@renette to je len sila zvyku , na všetkom sa varí ináč, skúšaj rôznu veľkosť a kvalitu hrncov, na plyne môže byť takmer všetko čo vydrží teplo, na sklokeramickom podklade musia mať správny priemer, rovnosť dna i hrúbku a pomer dna z výškou každý má iný zisk a stratu , preto nejde na všetkom správne regulovať, kúp indukciu ktorá má viac cievok a regulácia dokonalá
@duzu nepochopili sme sa, ja nechcem kupit indukciu. Skusala som ich viac...nie je to o konkretnom vyrobku. Jednoducho mi indukcia ako sposob ohrevu nevyhovuje.
@20nikuska2 ja sa stotoznujem s ludmi, co pisali, ze indukcia ma sice svoje vyhody, ale... Pre mna to ALE bolo tak velke, ze mam kombinovanu dosku plyn, indukcia.. Tazsie sa zhana v normalnej cene, ale da sa.Po 11 rokoch som menila dosku, lebo sa mi indukcna cast zacala kazit a oprava by stala dost vela, tak sme sa rozhodli vymenit celu. Kedze bol problem zohnat, tak uz som zacala premyslat nad tym, ze sa zmierim len s normalnou doskou, ale urcite by som si dala plyn a nie indukciu.. Indukcia je super na rychle zovretie vody, ale mne sa celkovo lepsie vari na plyne.. A tak to aj robim..Cestovina sa vari na indukcnej casti, ale zeleninu pripravujem na plyne..Tak isto aj maso, ked narychlo smazim, tak na plyne, palacinky tiez..
Vystriedal som uz niekolko indukcnych dosiek a az na jeden smejdovy nepodarok, co nemal plynulu modulaciu vykonu, by som sa k plynu nikdy v zivote nevratil. A uz vobec nie ku klasickej sklokeramike. Indukciu pouzivame od roku 2007, ked to bol este luxusny tovar.
Nerozumiem vsetkym tym staznostiam ohladom nicenia riadu (u mna prave naopak, od plynu bol obhoreny...), priharania (tiez skor na plyne, ale ano, indukcia ma vysoky vykon, takze ked niekto nezvyknuty zapne na plne gule a este si ide zapalit - aj prihori, aj panvica zhori) a ohrievania vypnutej zony???
Posledna doska v bielom je top. Electrolux EIV63440BW.
A cistenie jedna basen....neviem si uz predstavit patlat sa s plynovymi horakmi.
My mame vybratu ELECTROLUX EIV634
povodne sme chceli bosch- od nich sme vybrali ruru, mikrovlnku, ale nemali az take dobre hodnotenia ako elektrolux
Elektrolux sme teda vybrali dosku a digestor KFIB19X
Tak som zvedava
Mame fagor,ktory uz nie je dostupny. Do noveho domu asi elektrolux vyberieme. Jeden predavac nam odporucal sirsiu dosku, aby sa mi tam aj velke hrnce zmestili. Zatial konkretny model nemam vybrany ale urcite nechcem ramik.