@kaktusik007 to mi je jasne a keby som si mohla dovolit drahsi,tak urcite beriem. Momentalne zariadujeme domacnost a kazde usetrene euro je dobre. Svokra ma roky obycajny pakovy a je super. No ja sa tlakovych hrncov bojim a na zaciatok staci "obyčajnejsi" mne ide skor o hrubku hrnca. Ci ma aj fagor a banquet taku hrubku ako tescoma,tefal
@hoblinka13 ak sa tlakovych hrncov bojis, o dovod viac pockat, dosetrit, a kupit ten tefal :) - tiez mam panicky strach z tlakovych hrncov a mozem z vlastnej skusenosti iba doporucit, toto je hrniec pre bojkov ako sme my :)
@kaktusik007 podla mna dat za tlakovy hrniec cca 70€ je dost velka investicia. Nechapem,preco niekto nerozumie,ze mi staci aj taky? Ved aj tie sa predavaju a ludia ziju,nic sa im nestalo
@hoblinka13 ..ja som zdedil po mame ešte Al Maďarské a to 2l,5l ale po čase som ich vymieňal za nerez a tie značky čo uvádzaš ani jedna ani druhá nie je zlá...Je to vec ceny a iný druh obsluhy-otváranie.. ;-) Ja mám 4l z De a ver alebo nie kúpil som ho v De na blšáku čisto nový za 15E pred 4rokmi a moja polovička sa ho bála aj položiť na sporák ;-) ..Teraz sa jej spýtaj :-D Tá úspora času to sa nedá vynahradiť ničím...Kto ho nemá nech si ho kúpi /len nie napodobeninu origo Made in China / a zbadá aký je to rozdiel... ;-) Ja ho používam často a dá sa povedať že od malička ako sme mali spomínané Al "tlakáče" no ale na tie som mal všetko poistky ako aj tesnenia..Veľmi rád som počúval ako píska "tlakáč", lebo som vedel že moja mamina varí niečo dobré pod "zub".. :-D Teraz mäsko varím 5min.ako začne "odfukovať"a potom vypnem plyn a nechám kým bezp.ventil neklesne sám.. :-p
@hoblinka13 radšej ten fagor ja mám podobný systém uzatvárania na tescome hrnce mám cca 6 rokov a veru iné by som ani nechcela túto sadu mám a pozerám že cenou išli dole za tú dobu https://eshop.tescoma.sk/tlakovy-hrni...
ja mam tescomacky uz hadam odkedy ho zacala Tescoma vyrabat (15 rokov minimalne) a uplne v pohode. Netusim kolko stroji teraz ale vtedy to bol nerezovy tlakac za slusnu cenu. Dolezite vybrat taky, na ktory aj o 10 rokov kupim tesnenie
@hoblinka13 Už som ti odpovedal, ale prečítal som si pár príspevkov a nedá mi nereagovať. Áno, aj stará hliníková kuchta z maďarska sa dá používať, obzvlášť ak vám chutí hliník, ktorý sa uvoľňuje do jedla. Aj Teskoma predáva, ale ja mám Aston a je super. Tlak sa dá plynule nastavovať, až po vypustenie pary, pokrievka sa "zamkne/odomkne" tlačítkom, nezavadzia, dá sa kúpiť jedna pokrievka a niekoľko spodkov, rôznych objemov. Pracuje sa s ním výborne, v linke zavadzia minimálne. Neviem, ani nechcem vedieť koľko stoja lacné. Pred dvoma, možno troma rokmi som kúpil lacnú čínu v Planeu. Doma som zistil, že tlakový ventil sa dá z hrnca odobtať len tak, aj z natlakovaného hrnca. Na druhý deň som ho vrátil. To isté, ale hodne kvalitné som našiel v Astone a nemenil by som. Je to kvalita na dlhé roky. Ak niekto potrebuje ušetriť pár Euro, prosím, mne to nestojí za to.