Tichá chladnička

Pekný deň, mám vstavanú chladničku AEG, kúpená 06/2024. Od začiatku neustále "ide", chladí extrémne, je to NoFrost, ale i napriek tomu, mrazák má námrazu. Bol tu technik, niečo opravil, ale opäť to robí. Čo ale je najväčši problém, sú tie nepríjemné zvuky, keď sa zapne kompresor/inverter/ventilátor, alebo neviem čo. Viete mi poradiť chladničku, ktorá bude naozaj tichá? Bez nepríjemných zvukov? Čítal som a ako vidím, nie som jediný. Kvôli rozmerom už musím mať AEG, Electrolux alebo asi BOSCH. Ďakujem
Odpovedať
Ahoj, neviem síce aké rozmery hľadáš, na byte mám 2m vysokú BOSCH chladničku, číslo modelu ti nepoviem, ale má cca 8 rokov. Je pomerne tichá a registrujem ju naozaj, len keď sa zameriam na ten zvuk. Na chalupu som kupoval 4 roky dozadu Samsung s invertorovým motorom a tá je naozaj pecka. Tak tichú chladničku som ešte nemal. Má samozrejme nofrost technologiu a v mrazáku nie je ani kryštáľ ľadu. Podľa mňa máš smolu na chybný kus, nie je možné aby toto robila 5 mesaččná chladnička.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miselito:

Ahoj, neviem síce aké rozmery hľadáš, na byte mám…
@miselito ďakujem. Mám smolu asi...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sbarta:

Pekný deň, mám vstavanú chladničku AEG, kúpená 06…
@sbarta úplne tichá je absorbčná tam je pohon chladiacej zmesy teplo el. špirálou a nie kompresorom , takže bude mať vyššiu spotrebu, námraza sa robí preto že sa tam dostáva teplý vlhký vzduch, otvárať len na nevyhnutnú dobu, a kontrolovať tesnenie , musí byť pružné, aby netvrdlo stačí pretrieť silikonom, na handričku streknúť zo spreja a prečistiť celé tesnenie a pri tom i na oknách v dome a aute i dvere
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sbarta úplne tichá je absorbčná tam je pohon ch…
@duzu ... tie sú totiž na figu.... absorbčnú by som ja nechcel
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@duzu ... tie sú totiž na figu.... absorbčnú by s…
@petersd pre vyššiu spotrebu?, tá energia sa v zime nestratí, ináč neviem prečo na figu chladí tak isto ako hlučnejšia kompresorová
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@petersd pre vyššiu spotrebu?, tá energia sa v zi…
@duzu Čo ja viem, i čo vravia servisáci, tak absorpčné vždy horšie chladili oproti kompresorovým...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@duzu Čo ja viem, i čo vravia servisáci, tak abso…
@petersd ja som ju mal dlhé roky a chladila OK , dnešné ani náhodou toľko nevydržia,vymenil som ju až ked nestačila objemovo, dnes by mi stačila znova ale v obchodoch ju nevidieť, tak isto ako zmizli TV plazmy pre vyššiu spotrebu, hoci majú oveľa krajší obraz ako nasledovníci LCD jeden čas som mal i autochladničku schladila o 20 st oproti okoliu , dnes si schladíš doma a v termo kabele vydrží chlad , či teplo viac ako deň
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sbarta:

Pekný deň, mám vstavanú chladničku AEG, kúpená 06…
@sbarta Mam podobny problem s priestorom na chladnicku ako ty ale nepoviem ti ktora je ticha, ale poviem ktora je hlucna a uz by som si ju nekupil a to Concept. Vydava strasne zvuky a pokazila sa mi 3 mesiace po zaruke a nemal som inu moznost ako kupit dalsi Concept.
Odpovedať
A čo teda plánujete robiť s touto? Je kúpená tento rok, takže nechápem, čo s ňou môže byť, keďže je relatívne nová. 🤔
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@sbarta Mam podobny problem s priestorom na chlad…
@rkorba zrejme rezonuje preto že je nesprávne vyvážená,alebo uložená v linke, všetke tej istej značky a veľkosti to isto nerobia, možno si mal len nesprávne šťastie, lebo čo ti je to platné ked s tých najlepších práve ty narazíš na tú chybovú, dnes to robia asi zámerne rôzne kurvítka, aby sa kupovali stále nové niektoré staršie vydržali i 30r
Odpovedať
Ja mám Bosch tretí rokom a je neskutočne hlučná. Občas čakám.kedy vybuchne ako v nej hučí. Priestoru má dosť z každej strany.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ricir:

Ja mám Bosch tretí rokom a je neskutočne hlučná. …
@ricir čo najviac hučí?vibruje samotný kompresor? pritlač na jeho telo silnejší skrtutkovač a pocítiš vibrácie,alebo sa uvolní chladič za chladničkou, alebo sa uvolní viac chladiva a preto stále chladí, daj to skontrolovať 3 ročná nemôže byť poškodená tak aby sa musela celá meniť, klimu v aute treba tiež priebežne kontrolovať a zapínať i v zime , či sa vôbec roztočí, stuhne zmes, to je tiež TC vzduch-vzduch
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja mám Bodch aj vstavanú aj normálnu a som plne spokojný, obe sú nofrost. Vstavaná má 4 roky a tá druhá má cez 10 rokov a stále beží bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
takisto máme bosch už roky, a teda nemôžem na ňu krivho slovka povedať. funguje ako hodinky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ricir:

Ja mám Bosch tretí rokom a je neskutočne hlučná. …
@ricir Ja práve reklamoval vysávač. Už dlhší čas hučí ako požiarná siréna. Síce vysáva rovnako - celkom dobre, ale už sa to nedalo vydržať. Najprv som si vravel, že čo už len môžem od neho chcieť, keď je to Parkside 😄, ale čo je moc, to je moc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?