Zdravim vás,
Vyberam si novú vstavanú rúru do kuchyne. Nebudeme mat mikrovlnku a tak rozmýšľam, či by sme nekúpili teplovzdusnu s funkciou pary? Co odporúčate? Čisto len parnú nechceme. Mohli by ste mi prosím vás dat aj nejaké konkrétne produkty, lebo na trhu je ich strašne veľa a neviem si od radosti vybrať. Ďakujem veľmi pekne.
@ivka999 parná rúra, alebo teplovzdušná s funkciou pary nemajú absolútne nič s MV. Nedajú sa použiť ako rýchly spôsob ohrevu miesto MV. Je to zdĺhavé a nepraktické. Ak si bola doteraz zvyknutá na MV, tak si ju určite zakomponuj do kuchyne. Toto som radila aj kamoške, ale neposlúchla a teraz behajú kvôli MV do špajze (tam si tu starú odložili 😉 ). S kombinovanou rúrou nemám skúsenosti, mám zvlášť teplovzdušnú a zvlášť parnú, nad nimi mám MV 😄 , hádajte, ktorá najviac fičí???
Myslim ze s parou na zohrievanie to budes mat asi tak ako v normalnej trube, myslim ze tym cas prilis neusetris.
Sla by som do toho, keby ste boli doma zvyknuti varit na pare uz teraz - tak v trube to bude pohodlnejsie. Ak nie, tak jedine ze by ste sa odhodlali zdravsie zit a cielene chceli piect na pare. Inak to podla mna nebudes pouzivat.
A na to aby sme dali tipy si nedala rozpocet 😉 Ale aj tak, najlepsie si vyberies sama, aj podla toho ktora sa ti paci a dalsich funkcii co by si mohla chciet.
Priklanam sa k nazoru, ze para je na zohrievanie zbytocna, cas si tym ako nijak neusetris. My sme tiez nemali mrkrovnku, no do novej kuchne sme ju dali a poviem tak, ako velmi rychlo sme si na nu zvykli
@lejak2 ohrievanie jedla na pare je lepšie ako v panvici neprihorí, no k tomu netreba parnú rúru,stačí hrniec do väčšieho kde bude voda na paru, knedľu tak naparíš tiež ,tak sa ohrievalo pokiaľ nebola MR, pečenie v pare môže byť v akejkoľvek nádobe s pokrievkou, ktorá vydrží vyššiu teplotu v obyčajnej rúre
funkcia pary je dobra napriklad ked sa robi knedla, parene buchty a takeho, viem, ze zena to vyuziva aj pri peceni, ale na co to ti konkretne nepoviem, to netusim 😄 ale na ohrievanie jedla to nie je, to by bolo na dlho 😉
Chcela som parnu ruru, ale teda ked som videla tu cenu a ze aj normalnu ruru, tak ma skoro otocilo. Tak som si nakoniec vybrala ruru s funkciou pary, vyuzivam to pri peceni cheesecaku napriklad, ked robim knedlu, na toto mi to staci. Ale ako ohrev miesto mikrovlnky to vobec nie, to nema zmysel, efekt.
Zdravím, rád by som sa poradil. Tiež uvažujem nad parnou rúrou. Určite plánujem pariť zeleninu vo väčšom kvôli stravovaniu. Má parná rúra zmysel alebo skôr pre tento účel odporúčate elektrický parný hrniec? Povedzme, keď chcem naraz upariť 2 kg zeleniny.
@dendo015 žeby to nešlo v obyčajnom tlakovom hrnci? vložíš do neho mriežku zeleninu na mriežku a voda len pod mriežku
len ak sa robí vývar dáva sa do studenej vody
@duzu Rozumiem, ale asi je to skôr o komforte. V parnom hrnci tú zeleninu na seba človek nahádže nevie to tak odsledovať. To môžem aj v klasickom hrnci pod pokrievkou, stačí mať parák/mriažku ako píšeš. Minimálne to nemám odskusane. V parnej rúre to môžem dať na dierkovaný plech a pariť, skontrolovať občas. V parnom hrnci nemusím ani to a vie si tam človek regulovať teplotu. Tak či nemáte nejaké tipy. 😉
@dendo015 pri tych cenach parnych rur, by som veru radsej ten parny hrniec. Podla mna ma parna rura zmysel pre niekoho, kto vela pecie napr. kvaskovy chlieb, tam sa robi vyslovene ze zapar. Ja peciem takyto chlieb, ale tie prachy by som za parnu ruru veru nedala. A zelenina mi pride fakt praktickejsia robit v tom parnom hrnci a ten stoji zlomok ceny.
Inak celkom by ma zaujimalo, ako dlho tie parne rury vydrzia, lebo ja ako robim zapar pre chlieb, tak dostava rura zabrat..Len moja stala 50 ecok na bazosi 😄 Takze mi jej luto nebude.. Ale dat za ruru 600-1000 ecok, to je sakra drahy chlieb..
@akvi mam elektrolux s funkciou pary. Ale keď som čítala skúsenosti báb, ktoré pečú chlebík so zaparou a následne riešia pokazené špirály, tak ma pečenie chlebika s parou rýchlo prešlo 😅 tu istú službu spraví aj jenska misa. Podľa mňa to nie je stavané na pečenie s parou dajme tomu každý druhý deň.
@aandrea99 moja babka niekedy piekla chlieb vždy v sobotu na celý týždeň a chlebový koláč ale v peci na drevo, dnes by stál chlieb pečený v malom v el rúre isto viac ako vo veľkej pekárni
@aandrea99 no ja som si práve preto kúpila rúru z bazosa. Pretože kvaskovy chlieb peciem každý tretí deň. Zaparu robím klasika pekáč s vodou na spodok A keď robím bezlepkovy, tak ešte aj kysne v rúre s hrncom vriacej vody. Takže pre tú rúru to isto nie je bohviečo a čakám, kedy sa pokazí 🙈😅
Kaslat na paru, ale pyrolyticka je super a aj cenovo vychadzaju fajn. Kto casto pecie, ten to isto oceni. Navyse, aspon osobne si myslim, ze tie pyro su aj dobre zaizolovane, lebo velmi rychlo sa zahrieva.
@dendo015 ak ju budes casto vyuzivat a potrebujes vacsie mnozstva-zeleniny, ale aj inych jedal (napr. skvele su parene buchty, lebo sa ich tam zmesti vela), tak doporucujem. Ak len obcas, je to dost velka a navyse celkom objemna investicia. Ja som ju chcela, tak ju mam, myslela som aj do buducnosti, ak by bolo treba zmenit jedalnicek na nieco zdravsie 😬 . Snazim sa ju pouzivat, napr. teraz v lete ju vyuzivam na zavaranie. Ale, uprimne, da sa bez nej zit 🙂
@akvi@gklin
No asi sa skôr obzriem potom parnom hrnci veru. Akože určite zas také objemy pripravovať nejdem. Skôr len tá zelenina nech je to čerstvé vždy radšej za pár minút uparím ako dopredu si robiť veľa v rúre. A aj finančné hľadisko hrá rolu pravda. 🙂
Máte aj na parný hrniec nejaké tipy? Asi skúsim založiť tému, lebo nenašiel tom tu k tomu veľa.