Odpoveď na príspevok od diaura:
Zdravím. Čo by ste viac doporučili čo si týka v… @diaura Ahoj, ja sa viem vyjadrit len k vysavacom, ale mozno pomoze moj nazor, ako dobre sa mi s nimi pracuje. Mam najnovsi I-Robot, asi 1,5 rocny tycovy vysavac Bosch a aj klasicky vysavac zn. Rowenta. Tycovy vysavac som si kupila este pred robotom, mam velmi dlhe vlasy (70 cm) kt. su vsade a popravde, nebavilo ma stale cistit spodne kefy, ako ani cyklonovu "nadrzku"na odpad, vsade boli namotane. Najprv musis manualne povysavat a potom to este aj dost casto cistit, tycovy bezkablovy vysavac je pre mna zbytocny zabijak casu za tie peniaze. Odkedy mam robota, tak tento frci asi kazdy 2. den, v miestnostach podla potreby. Nedostane sa vsade, to nie, hlavne niektore rohy, resp. za dverami ci za trenazerom neporiadi, nema ako. Obcas ho poslem do 1 miestnosti a zavriem dvere, aby poriadil aj za nimi :) Musela som predat moderne stolicky a kupit klasicke, so 4 nohami, lebo medzi nohami vkuse uviazol a nebavilo ma stolicky stale vykladat. Prve 3-4 tyzdne to bola katastrofa, nemala som nan nervy, bludil, narazal, pchal sa kam nemal, az sa poskriabal alebo uplne vybil 😁 Postupne sa ale skutocne naucil orientovat a je efektivnejsi. Tiez z neho musim raz za cas vycistit namotane vlasy (kazde 3-4 tyzdne, takze menej, ako tycovy robot), vyprazdnenie nadrzky s odpadom je naozaj lahke a rychle. Raz za mesiac, mesiac a pol, prebehnem vsetko dokladne klasickym vysavacom a zivot v pohode :) Uz ma nestve, ze partner namrvi, uz to nie je moja praca, staci stlacit 2 tlacitka na mobile ;) a pohravam sa s myslienkou predat tycovy vysavac a dokupit roboticky mop :) Zaver: Len robot definitvne nestaci. Robot a nejaky lacny klasicky vysavac su super kombo 😉 Presvedcil ma ale natolko, ze siahnem aj po robomope. Vo vsetkych nemeckych a rakuskych forach, kde je vacsia kupna sila, ludia pisu, ze robomop osobitne je ovela lepsi, ako kombo robot, ktory robi oboje.