ale aby robil aj late a capucino, ak by mal v sebe aj mlynček, bolo by plus, ale nemusí. Prečítala som kopu recenzií, ale stále sa neviem rozhodnuť. Zatial vedie Zelmer nerro plus
Mame tento uz 3 rok a robi lepsiu kavu,ako Firemny Krups za 3x taku cenu.Za uvedene peniaze som fakt lepsi kavovar nevidel a dokonca aj pekne vypada :-)
http://www.hej.sk/espresso-delonghi-i...
@matkamirko ten som tiež pozerala, len nevidím či robí aj late a nemá odvápnovač, neviem či je to dôležitá funkcia, ale mne sa to tak zdá , že ked tak nech to už má. dakujem
@stelinau my máme ten istý ako píše
@zirafak, ja som veľmi spokojná, robí extra super penu ako na kapučíno, latté si vieš takisto urobiť, dá sa tam napeniť mlieko.
Rob aj late,aj kapucino.Treba si len mlieko napenit.Odvapnovac?Mame ho v tom drahom v praci,ale je to naprd.Kaze odvapnovat ked netreba a ked treba tak mlci.U tohoto si odvapnim raz za mesiac tgabletou W5 z Lidlu a hotovka.
Na domáce účely rancilio silvia, prípadne gaggia classic. Vščetky komerčné značky typu krups, zelmer, rowenta sú obyčajný odrb s napeňovacím efektom, ktorý spraví penu aj čistej vody. Nie však cremu - na espresso treba jednoznačne manuál s uťahovacou pákou. Ďalšou invesíciou, ktorá človeka neminie, je kúpa kvalitného mlynčeka. A taktiež mať dobrého dodávateľa praženej kávy. A nie kávu zo supermarketu, typu tchibo, segafredo, lavazza atd...
@marianx si ma prekvapil, doteraz som bola presvedčená, že najlepší je plnoautomat kávovar. Keďže stále uvažujeme o kúpe, rada odborníka by pomohla. V čom je teda rozdiel medzi automatom a pákovým kávovarom? Je tam rozdiel napr. v spotrebe kávy, údržbe? Alebo v tlaku? V čom? Na čo sa zamerať pri kúpe? Ďakujem.
@daniela15 ja som mala pakovy a teraz mame automat. Penu robi vyborne, ostava na stenach salky aj po vypiti kavy.
Mam v jednom aj mlyncek, aj penu z mlieka aj kavu.
Pakovy netreba tak cistit,ale zasa trba extra robit mlieko a ja pijem late denne min. 1x + kamosky kapucko vsetky.
Takze stanov si priority.
Zas za takého odborníka sa nepovažujem, tiež som začínal s rowentou a skončil pri ranciliu. Výhody manuálneho pákového espressa - možnosť skúšať rôzne hrúbky mletia, množstvo kávy pri extrakcii, utlačenie kávy, tiež menej elektroniky, oddelený mlynček od samotného espressa v prípade pokazenia jedného. Espresso z poriadneho prístroja sa min. vyrovná tomu v kaviarni za predpokladu dodržania jednoduchých pravidiel : 7-9 g kávy, 25 sekúnd extrakcie a 25 ml. výsledku v šálke :-) . Meliem len také množsto , ktoré idem práve použiť. Inak teraz priateľka dostala do práce espresso Electrolux - neviem presne model a hovorí, že lezie z toho des. Holt nie je káva ako "káva", a ten rozdiel niečo stojí v podobe prvotnej investície. Veľmi dobré info o tejto oblasti sa dajú nájsť napr. na primacafe.cz ...
@atlaska@marianx ďakujem za rady, už dva roky riešime kúpu stroja na kávu a myslím, že už by bolo načase rozhodnúť sa, ja by som asi potrebovala, aby mi niekto povedal, tento kúp, je dobrý, inak sa asi nerozhodnem, všetko má svoje plusy aj mínusy
@atlaska ty máš skúsenosti s oboma, keby si mala teraz vyberať, pre ktorý by si sa rozhodla pákový či automat, s ktorým si spokojnejšia? A ktorý automat máš?
@stelinau my mame tento a max.spokojnost....rozhodne by som uvazovala nad kavovarom,ktory ma mlyncek...niet nad cerstvo zomletu kavu....urcite chut kavy zavisi aj od samotnej zrnkovej kavy...my mame poblizku praziaren kavy,kde si kupujem cerstvo prazenu...s napr.popradskou z obchodu sa to neda ani porovnat....
A k peneniu mlieka...nerozumiem napr. @girl177 sko ze latte nerobi-len capuuccino?ved latte a capucino sa odlisuju len tym,ze cappuccino ma viac napenene mlieko ako latte....aj pri latte sa mlieko napeni,ale inak sa to serviruje.....cize ked ma kavovar napenovac,tak urobite aj latte,aj cappuccino,aj latte macchiato....je to len o sile napenenia mlieka a sposobe podavania ;-)
http://www.andreashop.sk/internetovy-...