Prosím o radu pri kúpe kuchynského robota...musí byť výkonný pri hnetení cesta na chlieb a účinný pri strúhaní zemiakov na placky...ostatné funkcie sú plusom.Ďakujem
Cesto možno ľahko vymiešať ručne tak, že sa múka pomaly sype do tekutiny a mieša sa vareškou. Nie naopak, vodu do múky, lebo to je drina. Chlieb vykysne aj bez kvásku, stačí dať cesto na teplé miesto 40°C na pár hodín. Napríklad na kachľovú pec. Upiecť normálne v rúre. Nedá sa to porovnať s "chlebom" zo supermarketu alebo elektrickej pekárne.
Podľa mňa domáci chlieb sa má miesiť ručne. A ak je potom ešte možnosť upiecť ho v pravej chlebovej peci, alebo aspoň v sporáku na drevo, máš vyhrané. Budeš mať doma chlieb, ktorý bude naozaj chutný, ako žiadny kúpený v obchode.
https://picasaweb.google.com/11560396...
Tiez casto peciem chlieb doma. Vymiesit cesto rucne je ovela rychlejsie,ako rozobrat a umyt robot :-D A chlebik je urcite lepsi.
Ak sa ti nechce miesit rucne,radsej si kup pekarnicku na chlieb,tam iba nahadzes suroviny a stlacis gombik. Ale rucne pecenemu chlebiku sa veru nevyrovna.
Ja som mala pekarnicku, ale casom odisla a radsej meisim rucne. Skusala som aj na kuch. robotovi, ale bolo to o nicom a viac som sa narobila pri jeho umyvani ako pri rucnom mieseni cesta.
Chlieb z pekarnicky bol uplne iny ako z obchodu alebo doma upeceny. Ale tiez bol dobry.
Pekarnicka aj robot moulinex, robot genius 2000, momentalne uz ten typ robota nepredavaju ;-)