Odpoveď na príspevok od matej596:
Ahojte, chcel by som sa poradiť o napojení umývač… @matej596 preco by si to takto napajal?Odpoveď na príspevok od vackoo:
@matej596 preco by si to takto napajal? @vackoo asi preto že zohriať vodu elektrinou v umývačke je drahšie ako centrálne zohriatie vody plynom ,solárom ,prípadne kotlomOdpoveď na príspevok od chozze69:
@vackoo asi preto že zohriať vodu elektrinou v um… @chozze69 Veď dnešné umývačky minú na jeden umývací cyklus 7-10l vody. To až toľko ušetríš na jej externom ohreve?Odpoveď na príspevok od chozze69:
@vackoo asi preto že zohriať vodu elektrinou v um… @chozze69 to sice ano, ale aby to malo vyznam musi byt umyvacka pripojena na cirkulacku aj tak si inak potiahne prevazne studenu vodu z rurok. A potom je na mieste otazka, ci je efektivne krutit a donekonecna hriat vodu cirkulackou alebo napojit ju na zimnu vodu a nechat ohriat. Z mojho pohladu je to zbytocne napajat na teplu vodu.Odpoveď na príspevok od matej596:
Ahojte, chcel by som sa poradiť o napojení umývač… @matej596 Mal som to takto zapojene, kedze mi TUV ohrieva tepelko, ale po par rokoch som to dal s5, kedze uspora tam nebola ziadna. Mycka totizto obcas pouziva aj studenu vodu, neohrieva vsetok objem, ktory napusti, takze ten rozdiel, co som usetril na mycke sa zhruba vyrovnal energii, ktoru som musel dat na ohrev tepelkom. Je v tom nulova uspora, je to zbytocne. Iba ak by mala mycka vzlast vstup na teplu a studenu vodu a vie si napustit taku, aku aktualne potrebuje, to ale nebol moj pripad.Odpoveď na príspevok od chozze69:
@vackoo asi preto že zohriať vodu elektrinou v um… @chozze69 aha. A keď máš dvojhodinový program, tak tá špirála za tie dve hodiny ani nezapne a tá prvý krát napustená voda ani nevychladne, že?Odpoveď na príspevok od kejsix:
Umyvacka minie velmi malo vody. Napojenie na tepl… @kejsix dobre vysvetlenie 👍️ v konecnom vysledku teda dokazes usetrit par minut casu a to je tak vsetko. vsak asi to ma svoj zmysel, preco sa napajaju tak, ako sa napajaju.Odpoveď na príspevok od matej596:
Ahojte, chcel by som sa poradiť o napojení umývač… @matej596 tiež máme napojenú myčku na teplú vodu ,zásobník je cca 2 m od myčky takže tepla voda je tam hneď . Ohrev plynom je lacnejšie ako ohrev vody elektrikou . Úspora tam nejak veľká nebude keďže oplach je tiež teplou vodou ale riad je riadne teplý a uschne rýchlo . TÚV máme nastavené na 60C .Odpoveď na príspevok od roberttom:
@matej596 tiež máme napojenú myčku na teplú vodu … @roberttom aj predumytie ;)Odpoveď na príspevok od roberttom:
@matej596 tiež máme napojenú myčku na teplú vodu … @roberttom umývačku mám napojenú na vodu studenú a ak hneď po skončení programu umývačku otvorím, riad je vrelý, nie že teplý a ide para z umývačky. Takže to s napojením na teplú vodu nemá absolútne nič spoločné a aj tú tvoju 60°C vodu musí umývačka dohriať... Takže si ušetril 0,00 nič.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@roberttom umývačku mám napojenú na vodu studenú … @megdesign Suší sa horúcim vzduchom, tak aký by mal byť? Áno, to s teplotou prívodu naozaj nič nemá.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign Suší sa horúcim vzduchom, tak aký by m… @kejsix a určite sa z horúceho vzduchu vyparuje vodná para...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix a určite sa z horúceho vzduchu vyparuje v… @megdesign No veď logicky, keď sa tá voda ohreje tým vzduchom... Záverečný oplach sa nerobí teplou. Vidím to na grafe spotreby z meniča. Umývačka hreje vodu na začiatku hlavného umývacieho cyklu, ak je dlhý, tak počas neho raz dohrieva. A potom až keď suší, čiže teplý vzduch ku koncu. Na predumytie, leštenie a oplach vodu nezohrieva.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign No veď logicky, keď sa tá voda ohreje … @kejsix lebo ja som mal svoju Bosh otvorenú asi 3x kôli drobným poruchám (spodný EPS plavák, regeneračný solenoid a ešte dačo...) a teda nikde som tam ventilátor nevidel.... Ani vo vnútri nejaké dierkovanie, kade by to fúkalo na riad... Preto mám za to, že to opláchne vrelou vodou a tým, že sa riad zohreje, sa následne nejaký čas voda odparuje.... Preto napríklad plasty zostávajú mokré, lebo rýchlo chladnú.... Ale možno sa mýlim...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign No veď logicky, keď sa tá voda ohreje … @kejsix Problém Umývačka nesuší alebo suší nedostatočne Vzťahuje sa na voľne stojace umývačky zabudované umývačky Riešenie 1. Zmerajte výsledky sušenia na porceláne alebo skle Plastový riad ako príbor, uskladňovacie nádoby a plastové diely spotrebiča zostanú mokré. Plastový riad rýchlo stráca teplo, čo môže spôsobiť tvorbu kondenzátu na jeho povrchu.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix lebo ja som mal svoju Bosh otvorenú asi 3… @megdesign V boschke máš výfuk teplého vzduchu vpravo dole. Ak si to mal otvorené, je to taký plechový box a vetrák je vnútri. Určite sa nesuší teplom z vody.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix Problém Umývačka nesuší alebo suší nedo… @megdesign Plasty zle vedú teplo, čiže nerovnomerne sa zohrievajú, preto sa zle sušia. Roznvnomernú distribúciu tepla vzduchom v plnej umývačke je ťažké dosiahnuť.