Je veľký rozdiel medzi qled TV a led TV?

Zobraz úvodný príspevok
Vaše postrehy Je veľký rozdiel medzi qled a led? Myslím nové ledky , nie 10r staré Máte skúsenosti?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@megdesign Nie, nejdú.
@kejsix kto / čo nejde?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@kejsix kto / čo nejde?
@megdesign Philipsu holiace strojčeky.
Odpovedať

@megdesign Philipsu holiace strojčeky.
@kejsix jaj. No ja mám jeden trojhlavovy, ale 15 ročný a ide stále....
Odpovedať

@kejsix jaj. No ja mám jeden trojhlavovy, ale 15 …
@megdesign Ano,podobne som mal zastrihavac asi od strednej celu vecnost. Setri si ho, dnes kupis shit co vydrzi 2 roky a tri dni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@sousedekovci89 nemohol sa porovnať,ako?Bol horší…
@joma3333 jednoznacne horsi. Hlavne kvalitou obrazu.
Odpovedať

@megdesign Ano,podobne som mal zastrihavac asi od…
@kejsix Presne kvôli riziku oných 2 roky + 3 dni, som radšej nakúpil profesionálne stríhacie a kontúrovacie strojčeky WAHL z Aliexpresu. Je to iné kafe než tie bežné shity z naších obchodov. Navyše, z AI mašinky stáli za cca 1/3 ceny, než čo úplne identické ponúkali naše profishopy.
Odpovedať

@joma3333 vyhladaj si review na rtings na dané TV…
@megdesign jactam akosi neviem nájsť to čo chcem,alebo to tam nie je TCL P755 TCL 65C61B
Odpovedať

@megdesign jactam akosi neviem nájsť to čo chcem,…
@joma3333 ešte existuje flatpanels a X ďalších stránok...: https://www.flatpanelshd.com/tcl_p755... https://www.displayspecifications.com... Oba majú VA panel...
Odpovedať
@joma3333 chvíľkami si uvedomujem , že nie som asi až taký maniak ,alebo znalec na TV.Chc8som kúpiť tv nechal som si poradiť,ale vtiahlo ma to hlbšie ako by som čakal.Je tam veľa informácií,ale neviem či sa vsetky pre mna podstatne,a hlavne či viem nájsť všetky dobré parametre v jednom stroji za 800€.Mozno ano ale v niečom,"neznačkovom" Neviem či najdem LG alebo Panasonic alebo ja neviem aká "lepšia"značka za 800€ a bude mať 120hz,VA panel,direc led ,atd.Mozno tak Tcl, Hisens,ale to mi píšete nekupuj,to je smejd. Ja neviem Keď Už mam niečo vybrate, napíše niekto,pozri a daj si pozor na to, či ono,.UUF
Odpovedať

@joma3333 ešte existuje flatpanels a X ďalších st…
@megdesign Viem že asi by si nehlasoval.za tuto značku,ale s týchto dvoch.Ktory?Neviem ci treba brať v uvahu vzdialenosť,ak ano tak 3.7m.(podotýkam že nemusí byt za každú cenu 75", možno bude krajší obraz na 65" a ta vzdia6bude ok, neviem) Alebo potom už radšej ten Sony.
Odpovedať

@megdesign Viem že asi by si nehlasoval.za tuto z…
@joma3333 Nebránim sa vo výbere TV žiadnej značke
Odpovedať

@joma3333 ešte existuje flatpanels a X ďalších st…
@megdesign Uz fakt rozmýšľam, že zoberiem ten tv domov,zavesim ho na stenu a budem pozerať. A uvidím.Lebo iba tak uvidím,zistim6ako budem spokojný.V predajni sa to neda..Samozrejme neviem čo bude s tv za 4-5r.To bohužiaľ nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
A pridávam jeden postreh.Cca 13-14rocna Plazma Panasonic Viera spotreba za 18h -1.8kwh.
Odpovedať

A pridávam jeden postreh.Cca 13-14rocna Plazma Pa…
@joma3333 tak ja hlasujem za tento typ keď môže byť hocijaká značka - 65" TCL 65C745. Na takú vzdialenosť by to malo byť v pohode a možno aj lepšie. My sme si tam dávali kartón, aby sme vedeli aká to bude veľkosť. V predajni to vyzerá byť malé oproti iným vystaveným kusom, ale človek zistí co to je keď to má naložiť do dodávky a doma je krabica cez celú obývačku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@joma3333 tak ja hlasujem za tento typ keď môže b…
@marsdm veď ten kartom som mal aj ja. Žena hneď zahlasovala že ten 75". Ale ja keď tam zavesim aj ten 65 a poviem že je to ten väčší,tak pna nebude vedieť.
Odpovedať

@marsdm veď ten kartom som mal aj ja. Žena hneď z…
@joma3333 rozdiel 10" alebo 25cm zistí asi každý a to nehovorím o kvalite
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@joma3333 rozdiel 10" alebo 25cm zistí asi každý …
@duzu myslel si o kvalite ako? Že je ten 65" lepšia kvalita?
Odpovedať

@joma3333 ... ale veď to zhruba zodpovedá údajom, čo deklaroval výrobca, nie?
Odpovedať

@joma3333 pre porovnanie naša telka má spotrebu cca 111W na takom bežnom móde pozerana s nižším jasom. A keď dáme vyššiu kvalitu kvôli filmu, tak to ide cez 210W. Čiže lepšia kvalita a 75" vie ísť viac hore so spotrebou. Ale obraz je super, akurát ja prepínam to nastavenie obrazu na bežný režim, keď máme telku len tak pustenú alebo niekedy aj vypnem obraz a len hudba hrá.
Odpovedať

@joma3333 chvíľkami si uvedomujem , že nie som as…
@joma3333 A možno by bolo fajn pozrieť porovnávacie testy na YTB, lebo aj čo sa týka podania farieb, odtieň bielej, zrovna tak zrkadlový efekt vie byť podstatnejší, než rozdiely amoled či IPS....
Odpovedať
Vsetkych Vás pozdravujem a ďakujem ešte raz za Vaše rady a postrehy . Tak tv je doma, už na stene. Nakoniec som zobral tu Tcl 75" P755 ledku za 650€(objednal som ju ešte v akcii)teraz cena 750 Vyskúšali sme ju aj v predajni. Samozrejme mam trochu obavi koľko to vydrží,ale cena ma presvedčila,. Nehovorím že 650€ nie je nič,ale menej bolí ako cca 1000€.Ak mi ten tv vydrží 6-7 rokov,tak budem nadmieru spokojný,a za tú cenu,ojoj. A na tej mojej stene je aj tento malý
Odpovedať

Vsetkych Vás pozdravujem a ďakujem ešte raz za Va…
@joma3333 My máme tiež TLC 75", ale 635, tá bola ešte o kus lacnejšia. Stačí, za 530€ nebolo o čom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@joma3333 My máme tiež TLC 75", ale 635, tá bola…
@frantisekca stačí, úplne stačí.dcera a žena hotové, spokojné.
Odpovedať

@frantisekca stačí, úplne stačí.dcera a žena hoto…
@joma3333 ale si sa naspekuloval a nakoniec zobral aj tak ten, co si chcel hned na zaciatku 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@joma3333 ale si sa naspekuloval a nakoniec zobra…
@minoo noo.hej.Ale dostal som tu veľa odpovedí. A to som chcel.Pocul som klady, počul som zápory. Počul som to neber,to ber,to nech ma to a to. V konečnom dôsledku každý si obháji ten svoj tv, pokiaľ je s ním spokojný. Vypočul som si názor odborníka 35 rokov zameraného na tv ,bol našlapany vedomosťami a skúsenosťami,ale to aj tu ľudia -prax. Takže ziaden tv nie je zly ani dobrý pokiaľ Vám - nám slúži.Mal som v nayku rezerváciu na ešte jeden tcl spomínal som ho vyššie. Včera už už som skoro bral LG LED (2024),ale poprosil som o vyskúšanie tej 75" na obyč.antene a cez strem,a bol som spokojný.Jasne že keď som odchádzal a videl pri dverách nejakú oled 98",tak som si hneď povedal,k...a to je obraz,ale aspoň sa mám stále kde posúvať. Postrehy napíšem neskôr.Zatial fáza skúšania
Odpovedať
Lebo keby mal predtým nejaký 75" OLED a hľadal nejakú alternatívu za neho, bolo by to omnoho zložitejšie... Takto si proste polepšil, za relatívne malý peniaz.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Lebo keby mal predtým nejaký 75" OLED a hľadal ne…
@frantisekca no neviem, či si moc polepšil... Možno veľkosťou... Ale plazma sa na nejaký DirectLed obrazom nechytá ani náhodou...
Odpovedať

@frantisekca no neviem, či si moc polepšil... Mož…
@megdesign no ostal som milo prekvapený keď som to pustil.Aj ja som vždy tvrdil a viem že plazma ma obraz na1. Ale teraz som začal váhať až tak že som ešte nechal starú tv bokom.Musim to vyskúšať, dám ich vedľa seba , pustím ten istý zdroj, nastavím obraz co najlepšie u oboch(pre moje oko),a som veľmi zvedavý na vysledok.Viem určite že plazma nezahrá 4k filmy tak ako tento tv. V tom je problém aj u mna ze to neviem nejak spravovať.Je to úplne iný obraz(hlbka?), Vyzerá to ako niekedy slovenské inscenácie.
Odpovedať

@megdesign no ostal som milo prekvapený keď som t…
@joma3333 zapni si režim obrazu Kino aspoň. Lebo určite tam máš Dynamický a to je jak omalovánka. 😃 Ideálne nájsť niekde kalibračné nastavenia. Edit, našiel som: Picture Mode: Vivid (Used for Anime) Brightness 75 to 100 Contrast 100 Black Level 50 Dynamic Contrast OFF Black Stretch OFF Dynamic Brightness OFF Micro Contrast OFF Gamma 0 OR 2.2 Advanced Settings > Color: Color Saturation 60 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature WARM -5 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 15 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Motion Clarity OFF Natural Cinema ON Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings OFF Color Space AUTO Picture Mode: Low Power (Used for Broadcast TV/Blogs/Music Videos/K-Dramas/TV Series/Concerts) Advanced Settings > Brightness Settings: Brightness 75 to 100 Contrast 100 Black Level 50 Dynamic Contrast LOW Dynamic Brightness OFF Black Stretch OFF Micro Contrast OFF Gamma 0 OR 2.2 Advanced Settings > Color: Color Saturation 50 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature NORMAL 0 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 15 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Motion Clarity OFF Natural Cinema ON Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings OFF Color Space AUTO Picture Mode: Movie [Used for Movies] Advanced Settings > Brightness Settings: Brightness 80 to 100 Contrast 100 Black Level 50 Dynamic Contrast OFF Black Stretch OFF Dynamic Brightness OFF Micro Contrast OFF Gamma 0 OR 2.2 Advanced Settings > Color: Color Saturation 50 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature Warm -5 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 15 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Motion Clarity OFF Natural Cinema ON Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings Off Color Space AUTO Picture Mode: Sports (Used for Sports Content) Advanced Settings > Brightness Settings: Brightness 75 to 100 Contrast 100 Black Level 50 Dynamic Contrast HIGH Black Stretch LOW Dynamic Brightness OFF Micro Contrast OFF Gamma 0 OR 2.2 Advanced Settings > Color: Color Saturation 60 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature WARM -5 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 15 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Motion Clarity ON [0] Natural Cinema OFF Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings OFF Color Space AUTO Picture Mode: Game (Used for Games) Advanced Settings > Brightness Settings: Brightness 80 to 100 Contrast 100 Black Level 50 Dynamic Contrast OFF Dynamic Brightness OFF Black Stretch OFF Micro Contrast OFF Gamma 0 OR 2.2 Advanced Settings > Color: Color Saturation 50 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature WARM -5 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 15 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Advanced Settings > Motion: Motion Clarity OFF Blur Reduction 0 Judder Reduction 0 Natural Cinema OFF Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings OFF Color Space AUTO Picture Mode: Movie (Used for HDR signal) Advanced Settings > Brightness Settings: Brightness 92 Contrast 100 Black Level 53 Dynamic Tone Mapping OFF Gamma 0 Advanced Settings > Color: Color Saturation 50 Tint 50 Dynamic Color OFF Color Temperature Warm -5 Advanced Settings > Clarity: Sharpness 0 Digital NR OFF Noise Reduction OFF Gradation Clear OFF Advanced Settings > Motion: Motion Clarity OFF Blur Reduction 0 Judder Reduction 0 Natural Cinema OFF Advanced Settings > Expert Calibration White Balance Settings OFF Color Space AUTO
Odpovedať

@joma3333 zapni si režim obrazu Kino aspoň. Lebo …
@megdesign Ano mal si pravdu,bolo to zapnuté v režime dynamicky.Ale ja som nemal na mysli ako taky režim a kvalitu. Ale proste je to uplne úplne ine ako plazma . Ale dik za radu.,tie nastavenia sa na túto telku predpokladám
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?