Je veľký rozdiel medzi qled TV a led TV?

Zobraz úvodný príspevok
Vaše postrehy Je veľký rozdiel medzi qled a led? Myslím nové ledky , nie 10r staré Máte skúsenosti?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@ralf364 futter10 Veď áno máte pravdu. Nechcem tv…
@joma3333 dnes to môžeš zohnať lacnejšie na niektorom internetovom obchode, v kamnnom býva občas zľava ale isto nie pred vianocami,to až po novom roku, takže zober si vlastnú nahrávku čo najčstejšie pozeráš pozri to na niektorom veľkom obchode ako Datart a pod a potom porovnávaj ceny a kľudne to objednaj u overeného internetového predajcu, naviac tam to môžeš vymeniť do 14 dní bez udania dôvodu, svetelné podmienky sú vo veľkých predajniach úplne iné ako máš doma takže existujú niekde i zvláčť miestnosti kde to môžeš porovnať.dnes by som preferoval Oled aspoň 65"ako má @megdesingn ako zobrazovadlo pre všetke Smart požiadavky zoženieš oveľa lepšie v nejakej malej krabičke, ak chceš len jeden ovládač je najlepšie dokúpiť modul, vstupné jednotky ktoré nevyužívaš nemusíš ani kupovať ako napr C ktoré sú len v domovom rozvode
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@joma3333 Moja rada - Zisti si niekde porovnanie …
@toky1 Poruchovosť?No s počutia ľudí v mojom okolí,tak im tv fungujú.Teraz ešte tcl ponúka 5 ročnú záruku po registrácii
Odpovedať
Dik Vám všetkým zatiaľ za rady. Zatiaľ som rozhodnutý pre tento.Mam ho rezervovany do 20.12. Cena je teraz 750€. Keď som ho objednával bola cena 650€ https://www.planeo.sk/tcl-75p755
Odpovedať

Dik Vám všetkým zatiaľ za rady. Zatiaľ som rozhod…
@joma3333 daj si bacha na to, aby ti nenabalili potom vystaveny kus.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dudko12:

@joma3333 daj si bacha na to, aby ti nenabalili p…
@dudko12 ako to zistíš?podľa presného označenia akurát vieš key bol vyrobený,neviem či sa každý vie dostať do serv menu kde zistíš i počet hodín v prevádzke, ale dá sa kúpiť lacnejšie niekde na výstavách tam ide tak 2 týždne, ja som jeden krát kúpil nové vystavené auto ktoré nejadzilo len si tam mohol hocikto sadnúť a všetko pozrieť akurát tam bolo 3 mesiace ale lacnejšie 15%, objednané sa tiež čakalo aspoň 3 mes.
Odpovedať

Dik Vám všetkým zatiaľ za rady. Zatiaľ som rozhod…
@joma3333 Ale ako to je do budúcna s príp. servisovaním, alebo i tak celkovo, so spoľahlivosťou TCL? Predsa len to nie je až tak rozšírená značka v našich končinách...
Odpovedať
@petersd Dnes som bol u nás v LM v elektropredajni ale nie v reťazci.Je to predajna ktorá sa drží na trhu 35 rokov. Navyše predavajuci a zároveň majiteľ je známy.(zo školy) Viem že táto práca ho veľmi napĺňa a skúsenosti ktoré má, vo veľkých reťazcoch určite nemajú (možno výnimky) Osobitý prístup, dohodnuté stretnutie po telefóne,a vyhradeny čas 1 hodinu len pre mňa.Je jasne že ho to predsa aj živí,ale ak chce prežiť a prežil doteraz, vedľa konkurencie (nay planeo) ktoré sa pár metrov od neho, musí sa veľmi snažiť. Prešli sme všetko. Sam priznal aj to že pred 3-4 rokmi o značke Hisens a Tcl ani počuť. Ale nakoniec sa musel trhu prispôsobiť,ale na predajni držal len jeden tv Hisens najvyššiu radu. Tcl nemal,ale ani nemal problém mi ho objednať keby som naňho tlačil.Sam priznál,ano tržby mi padli,ale drží ma trhu fakt, že sa snažím predávať techniku len kvalitné veci a značky s úplným pôvodom a to že sa nájdu ľudia ktorí dôverujú viac malej predajni,ako reťazcu, ktorý vam predá spotrebič, ktorý bol už možno dva krát vrátený. Nedhovaral ma od toho čo chcem ja,ale ukázal mi čo môže ponúknuť on. Na moj výber zareagoval-ano veľkosť si so vybral dobre,ale ak chcem kúpiť tv Qled 65"za 700€,tak to nie je dobrá voľba.V cene za 800-1000€,mam ísť radšej po LED tv vyššej rady a spoľahlivej značky (ktorá to však je) Jeho poznatky boli také, že Qled 65" za 700€, nikdy nebude kvalitou lepší ako vyššia rada ledky u známej značky. Ponúkol mi toto, síce o 200 € viac.,akurat ze v reťazcoch sa predaval s procesorom P5,on ho ma s P 10. https://m.alza.sk/65-philips-65pus850... Jasné ,nie je to novinka,ale tvrdil, že kľude môžem potom priniesť ten tv ktorý chcem a vyskúšame. Skusime rôzne nahrávky atd atd atd
Odpovedať
Tak čo si o tom myslíte?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@joma3333 Ale ako to je do budúcna s príp. servi…
@petersd predvcerom som kupil tcl qled 55", bola k nemu predlzena zaruka na 5 rokov... A kupil som ho za 379€ v alze (daky kupon som vychytal), tak sa ma mozes opytat o 5 rokov, ci este zije... Inak v 2014 som kupoval lg led 42" za tu istu cenu (pokazil sa predpredvcerom). Tak som naozaj zvedavy, ci tiez zozeniem nieco o tolko lepsie za rovnaku cenu, ked sa tlc pokazi...
Odpovedať

@petersd Dnes som bol u nás v LM v elektropredajn…
@joma3333 Phillips nech robí holiace strojčeky... Tie im idú. Telky teda nie. A ani TCL nieje žiadna výhra. Taký čínsky šmejd vyskladaný z kade čoho... Ak chceš ísť do "overenej" značky, tak Sony, Panasonic, Samsung, LG.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@joma3333 Phillips nech robí holiace strojčeky...…
@megdesign akurát ze som teraz pozeral ten tv,a cen bola vtedy keď sa predával,800€. On mi ho núkal za 999. Čo mi príde dosť na tv ktorý vyšiel už dávnejšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign tak ? Dá sa s toho niečo vybrať ? Neviem prečo,ale mne sa páči ten Sony
Odpovedať
@joma3333 Budem úprimný,v tých všetkých parametroch sa strácam. A pravda je, že som nikdy nebol nadšencom Samsungu.Neviem prečo.Skor Panasonic Možno je to tým, že niekedy som bol po uši výzbrojeny hifi od Technics a to boli veľký surodenci s Panasonicom. Ale netvrdím že by som teraz uz ten Samsung nekúpil.
Odpovedať

@megdesign https://www.nay.sk/panasonic-tv-65w80a…
@joma3333 z tých, čo si sem dal, je to asi jedno. Všetky sú +- rovnaké.
Odpovedať

@joma3333 my sme tiež predtým študovali rôzne typy a pri OLED by mal byť najlepší vraj Sony a potom LG atď. Ale tie ceny sú pri vyšších uhlopriečkach už dosť vysoké. Išli sme vylučovacou metódou a v podstate najprv rozmer, potom tých 100Hz aby bol plynulejší prechod obrazu, potom značka TV, a zvyšné drobnosti mali podobné (Hdmi a Lan porty, USB, ..) potom človek zisti že zostali v ponuke dva televízory v cenovej hladine. Ale závisí aj čo sa tam bude pozerať a pre koho to je. My si ten obraz užívame pri niektorých filmoch je to ako v kine aj s tým reproduktorom. Ale ten čo bude pozerať len správy, relácie a občas nejaký film, má horší zrak, tak tam ani netreba špičkový obraz. Minule prišla návšteva a pozerali že či dobre vidia toho moderátora, lebo na ich televízore tak nevyzerá (menší tv a s nižším rozlíšením, väčšia vzdialenosť pozerania). Tak niekedy je aj lepšie mať "slabší" tv 😀
Odpovedať
Neviem ako to je teraz ale tak 3 roky dozadu ked sme kupovali tv a aj cca 10 ked kupovali nasi sa Sony nikdy nemohol porovnaval so Samsungom, Panasonicom resp. LG co vedeli ponuknut v danej cenovej hladine. Mozno sa ich cenova politika zmenila.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Neviem ako to je teraz ale tak 3 roky dozadu ked …
@sousedekovci89 nemohol sa porovnať,ako?Bol horší alebo naopak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@joma3333 my sme tiež predtým študovali rôzne typ…
@marsdm a kúpili ste?aky?
Odpovedať
Ja ani nepozerám že tie naj naj . Veď niekto ma tv aj 3-4 ročný,a super obraz.Pritom ziadne oled qled atd.
Odpovedať
Už som to písal pred tym.Ja pozerám 90%netflix,dcera YouTube,zena Skylink (10-20min a spí)Hry žiadne.
Odpovedať

@marsdm a kúpili ste?aky?
@joma3333 neviem teraz presný typ ale je to LG, ale nie oled, lebo to by už bolo moc peňazí. Bol to tuším o rok starší modelový typ, ale mal lepší procesor ako tie novšie čo boli o 200€ lacnejšie. Čiže my sme sa neponáhľali a nejak to prišlo že sa začali predávať nové typy a tieto išli teda s cenou dole a vtedy sme kupovali.
Odpovedať

Už som to písal pred tym.Ja pozerám 90%netflix,dc…
@joma3333 a hlavne kupuj TV po novom roku, nie teraz. Prídu nové modely pre rok 2025 a tohtoročné pôjdu ešte dole s cenou... A hlavne prosím ťa mi ver a kúp 100/120Hz panel, nie 50/60Hz. A ešte ideálne VA panel, nie IPS... VA panel má čiernu "čiernu" kdežto IPS má čiernu do fialova...
Odpovedať

Už som to písal pred tym.Ja pozerám 90%netflix,dc…
@joma3333 keby teraz dám tie parametre do alzy napr. tak LG stojí 1300€ a TLC tam majú na kupón za 990€. Ale keby to je 65", tak sú ceny lepšie LG 900 a TLC 760.
Odpovedať
@megdesign VA panel a IPS panel Je pre to aj nejaké iné označenie?Lebo pri niektorých tento údaj nevidím
Odpovedať

@joma3333 napríklad ten Sony z tých niekoľkých, čo si sem dal, má IPS panel. Subpixel Layout - RGB Type - LED Sub-Type - IPS https://www.rtings.com/tv/reviews/son...
Odpovedať

@joma3333 napríklad ten Sony z tých niekoľkých, č…
@joma3333 vyhladaj si review na rtings na dané TV... Je tam skoro všetko....
Odpovedať

@joma3333 vyhladaj si review na rtings na dané TV…
@megdesign ok.dik
Odpovedať

@megdesign VA panel a IPS panel Je pre to aj neja…
@joma3333 väčšinou to tam nie je uvedené a len treba hľadať konkrétny typ a info k nemu. Ale tento vyzerá dobre 65" TCL 65C745 a mal by byť aj v 75" verzii na ten kupón pod 1000€. Ale teda s touto značkou nemám skúsenosti vôbec.
Odpovedať

@joma3333 Phillips nech robí holiace strojčeky...…
@megdesign Nie, nejdú.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?