Čistenie kondenzátora na sušičke

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte.Cistile ste niekto kondenzatoe na susicke s tepelnym cerpadlom?Normalne sa rozobere cela susicka a vystrieka sa kondenzator.Ale vraj by sa to malo dat aj prusom vody v zlozenom stave.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od danzel9:

@frantisekca celu som ju rozobral, vyčistil, no s…
@danzel9 Asi takto... Opravár zaklope na dvere a 30€ už nemáš... Takže buď sa budeš hrať na opravára a ten ventilátor skúsiš vymeniť, alebo to zveríš odborníkovi. Prečo sa ten ventilátor netočí asi bude ťažšie zistiť. Nemám vôbec paru ako je napájaný, či má nejaké istenie na ovládacej doske, akej konštrukcie je. Takže asi štýlom pokus/omyl.
Odpovedať
Bolo to uz davnejsie co som ju rozobral, teraz mame uz inu a zatial sa cisti sama, snad jej to vydrzi, klop klop. Susicka (ked neratam tie uplne stare) ze susi tak ze z tych hlinikovych vymennikov su napr. dva studene a ostatne napr. 4 teple. Na studenych sa ma zrazat vlhkost zo vzduchu a teple ten vzduch zohrievaju aby lepsie odobral vlhkost zo siat ktora sa opat zrazi na studenych. Ventilator sa zapne podla mna len ked to treba cele schladit, kompressor a veci okolo, susit by to malo aj bez toho na nejakych nizsich teplotach v pohode. Ked mas dole dost vody a v nadrzi nic, tak by som pozrel plavak ci zopne, cerpadlo ci ide, hadicka smerom hore od cerpadla ci je kde ma byt. Fukat asi fuka dost, to by si pocul.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od danzel9:

@karci123 pozeral som, ze si rozobral susicku ele…
@danzel9 na dcérinej sušičke AEG Lavatherm 75781IHCS bol prvotný problém, že nedosuší - dlho suší aj tak je prádlo vlhké , najprv čistenie kondenzátora od vlhkých žmolkov -vysávanie, nezlepšilo sa nič, potom už neodčerpávalo vodu, tak som odkrytoval ĽS (z priestoru vybraté za 1/2 vedra suchého bordelu), vymontoval čerpadlo aj snímač - všetko zabordelované (vyumýval dôkladne v umývadle), pri ZAP. sušky už odčerpávalo, tak znova čistenie, preplach-striekanie z plast. fľaše a skúška čerpania OK (na vnútorných rebrovaniach ešte bolo vidno stále sopľavý bordel). Ostrá skúška - žiadne zlepšenie, keď som to chcel komplet vyčistiť, tak podobne som rozobral aj vyčistil všetko komplet (elktroniku,kolieska....), nakoniec vybral kondenzátor aj s kompresorom a riadne vystriekal vodou - hadicou, na druhý deň pri skladaní sa mi rebrovanie nezdalo, tak ešte znova WAPkou vystriekal, všetko poskladal ako karci123. Pri skúšaní sa kompresor nerozbehol, zistil-GOOGLIL TEST mode, tu všetko fungovalo ako malo C1 až C7, zavolal servisáka, povedal, že tam musí byť vlhké prádlo, vtedy zopne kompresor, hodil som do bubna pár kusov vlhkých uterákov na program 150min, všetko sa rozbehlo, len po 2 - 3 min. vyhodilo kontrolku "nádržka" a odstavilo všetko, po piatich resetoch skočil čas na 14 min, potom už nevyhadzovalo poruchu "Nádržka", ale sa zaseklo na 2 min. Nakoniec som odstavil cca po 10min, pri čerpadle žiadna voda, kompresor horúci, výstupná trubka z 1. stupňa kondenzátora bola studená až sa vytvárala námraza, výst. trubka z 2. stupňa bola horúca ako kompresor, ale prádlo nevysušilo. Dcéra už tomu neverí (7r. sušička častej prevádzke bez výraznejšieho servisu filtra a kondenzátora, škoda, lebo všetko čisté ako za nova a všetko je OK - ložiská vo valčekoch, motory, elektronika, panel....,). Tak som vytypovával a GOGLIL novú sušičku LG RC91V5AV6N sa mi pozdáva s motormi aj s funkciami a aut. čist. kondenzátora, len nevidím servisný kryt na občasnú kontrolu kondenzátora
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tibor35:

@danzel9 na dcérinej sušičke AEG Lavatherm 75781I…
@tibor35 už sme kúpili novú a presne tu LG, čo píšeš. Tak dúfam, že vydrží viac ako 5 rokov. Toľko vydržala electrolux.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme tiež electrolux s tepelným čerpadlom (11 rokov) a tá predná strana výmenníku bola už príšerne zanesená a zalepená hnusným mokrým bordelom - ten sa jednoducho povysávať nedá. Bez komplet rozobrania sa tam dostať nedá, tak som mechanicky vyčistil čo sa dalo a potom som výmenník spredu vystriekal wapkou tak, že bola sušička naklonená dopredu a bordel mi vytekal tým spodným otvorom. Ak sa to robí s rozumom, žiadne rebrá neohne - nevyzerajú že sú z hliníka ako na autochladičoch, skôr z celkom pevného plechu. Časom sa možno nevyhnem komplet rozbratiu ako som našiel sem: https://www.youtube.com/watch?v=GH2nE...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?