Chladnička "bzučí"

Máme tretie bývanie, doteraz sme mali vždy v pohode spotrebiče. Teraz som kúpil AEG NoFrost, sú dni, keď chladnička ako keby rezonovala, je to neprijemný zvuk (nerezonuje nic v chladničke, ani poličky, atď.). Údajne je to zvuk "nových chladničiek". Servisný technik nič nezistil. Chladnička je tichá, ale ked sa zapne "niečo", asi "invertor", tak ako keby nebolo niečo riadne pritiahnuté niekde bzuči. Aké máte skúsenosti s chladničkami (presný model) značiek AEG/ELECTROLUX kúpene po 03/2024 - aby sa dalo porovnať? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sbarta:

Máme tretie bývanie, doteraz sme mali vždy v poho…
@sbarta Tak si myslím, že ju najskôr skúsiť dobre postaviť, nastaviť nožičky, teda, ak sa ten zvuk pri potlačení na chladničku zmení. A ak nie, tak ju odtiahnuť a skúsiť pozrieť od zadu... Teraz máme Beko, tichá, ale žerie 1kWh za deň, čo je celkom dosť, lebo predtým Samsung ktorá bola väčšia zobrala za deň 0,7 kWh.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sbarta Tak si myslím, že ju najskôr skúsiť dobr…
@frantisekca ďakujem ze reakciu, všetko bolo skontrolované, je to vstavaná chladnička, tak ťažšie sa to "vytahuje"...mám pocit, ako keby niečo nebolo pritiahnuté poriadne...inak všetko super, len ten občasný zvuk...je to veľmi nepríjemný zvuk...
Odpovedať
Tak keď bzučí, skúsiť naň pritlačiť, z predu, boku... Ja v tých chladničkách rozdiel nevidím. Aby bola total NoFrost, primerane veľká, podľa potrieb a žrala čo najmenej ..
Odpovedať

Tak keď bzučí, skúsiť naň pritlačiť, z predu, bok…
@frantisekca skusal som vsetko, co sa dalo :)
Odpovedať

@frantisekca skusal som vsetko, co sa dalo :)
@sbarta Tak potom ju vytiahnuť, alebo sa s tým zmieriť.
Odpovedať

@sbarta Tak potom ju vytiahnuť, alebo sa s tým z…
@frantisekca tazko sa a tym zmierim, som ochotny kupit novu chladnicku, len potrebujem vediet, ci je toto "normalny" zvuk...citam rezencie, ale nikde nito nic take neuvadza...
Odpovedať

@frantisekca tazko sa a tym zmierim, som ochotny …
@sbarta Videl som inu NoFrost chladnicku, Liebherr, tiez vydavala zvlastne zvuky, akoby sa prepinal ventil (vypust skondenzovanej vody?), take bzucanie obcas, takze to bude asi normalne. Mam tiez Liebherr, ale len SmartFrost, ta take zvuky nerobi.
Odpovedať

@frantisekca tazko sa a tym zmierim, som ochotny …
@sbarta normálne to nie je ak je správne vyvážená, skontrolovať pripevnenie chladiča , nesmie nič rezonovať , spotreba je premenlivá , záleží na aké chladenie je nastavená v akej teplote v miestnosti, musí byť správne usporiadanie jednotlivých potravín a priemerne naplnená , skontrolovať tesnenie, nesmie stvrdnúť , má sa aspoň 1x ročne namazať silikonom a pri tom i tesnenie okien a auto dvere, ak to nepomôže reklamovať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@sbarta Videl som inu NoFrost chladnicku, Liebher…
@durino jemné bzučanie je počuť u každej ked sa mení skupensto náplne s plynu na kvapalinu a opačne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@durino jemné bzučanie je počuť u každej ked sa m…
@duzu To hej, ale toto bolo vyrazne bzucanie, skor take zavrcanie, s chladivom to nemalo nic spolocne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sbarta normálne to nie je ak je správne vyvážená…
@duzu teplota v izbe je "v norme", zasilikonovakl technik dvere, chladnicka je nastavene na 6 stupnov, je spravne vyvazena a nasadena (technik skontroloval), nic nerezonuje - aj policky som skontroloval aj vsetko co tam je, tento zvuk vydava od prvej chvile. Nevydava vzdy, ale len ked chladnicka ide na plno a trva to 3-5 hodin. Dame tam teplejsie jedlo/viac veci, tak vtedy...samozrejme nejaky zvyseny zvuk tam musi byt, ale nie taky, ze neda sa v klude fungovat pri nej...mame uz 3. byvanie, a toto sa este nikdy nestalo...tento krat som "vychytal" par takychto veci...
Odpovedať

@sbarta Videl som inu NoFrost chladnicku, Liebher…
@durino tieto zvuky su 3-5 hodin...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Velmi velmi podobny zvuk, ako tu: https://youtu.be/fOXOhha-ZGQ? Aj tu je vidno, ze nieco nie je v poriadku. Myslišm si, že aj moj pripad to moze byt nieco take. Alebo tu: https://youtu.be/hALQ-jqPV-Y?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som namontoval sice whirlpool zakaznikovi a vola ze huci ze je zle osadena. Dosiel som vsetko von a bzucala stale. Ked som ju prstom potlacil na zadnej strane ... nie silno... tak prestala. Dali sme ju von nech ma srdce na mieste a aj tak bzucala ... takze nie moja vina. Nakoniec tam chybal penovy prvok medzi zadnou mrezou a chrbatom chladnicky. Reklamovali technik tam drbol kus mirelonu a je pokoj. Tak skus to potlacit na zadnej stene ci to prestane. Kazdopadne pojde s istotou von a budes hladat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ja som namontoval sice whirlpool zakaznikovi a vo…
@wolodymyr ďakujem, možno budem na tom rovnako.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ja som namontoval sice whirlpool zakaznikovi a vo…
@wolodymyr tento zvuk - ako keby rezonancia - sa robi iba ked ide na plné otáčky...podľa mňa to normálny zvuk nie je, je to až nepríjemne/rušivé.
Odpovedať

@wolodymyr tento zvuk - ako keby rezonancia - sa …
@sbarta Tak to je potom prenasanie vibracii kompresora (ak to trva dlho), ako si poslal video. S tym sa treba len pohrat, skusat, co pomoze. Tak, ako na tych videach...
Odpovedať

@sbarta Tak to je potom prenasanie vibracii kompr…
@durino ďakujem. Spolu sme riesili aj svetlo, ak sa pamatas...ja mam teraz take "stastie", co nema hoci kto...svetlo bzucalo (bzuci, len uz menej), chladnicka roto robi, indukcna varna doska "klika"...vsade len nahanat "technikov" a dohadovat so znackami...odhodlal som sa, ze kupim novu chladnicku (ak sa mi este znacka v januari nevyjadri kladne, lebo som im napisal celkom dlhy pozdrav), len musim uz mat len AEG/ELECTROLUX, uz kvoli rozmerom, nakolko jedna sa o vstavany spotrebic...len dufam, ze zasa nevychytam vadny kus. Naco treba si davat pozor pri kupe? Rad by som kupil uz "lepsi model" ked uz idem so toho. Cital som nieco aj o mraziacom vykone. Teraz mam noFrost (mrazak), to by som zachoval, ale nasiel som model, kde je v chladnicke aj nejaky ventilator...Som na nervy, lebo co spotrebic, to starosti...Clovek si myslel, ze nove byvanie, vsetko nove a toto je vysledok...
Odpovedať

@durino ďakujem. Spolu sme riesili aj svetlo, ak …
@sbarta Pamatam si... Mozno bude treba len nieco dotiahnut, alebo vypodlozit na povodnej chladnicke (kompresor), nemusi to byt tak zle, ako to na prvy pohlad vyzera. S novymi spotrebicmi (chladnickou) nemam skusenost, mam cca 15 rocnu Liebherrku s nulovou zonou (to bola podmienka). Novsiu som kupoval mame nejaku Bosch, lebo mala 2× lacnejsiu Liebherr, prvej vyfucalo chladivo do vymennika (bola to vyrobna vada vyrobcu vymennikov pre viac znaciek chladniciek), druha mala znicene tesnenie (chyba uzivatela), robila zvuky NoFrost, zanasala sa odtokova rurka na kondenz a odisiel jej aj ventilator, Bosch zatial problemy nema. Mraziaci vykon ti hovori, ako "silny" je kompresor = kolko kg dokaze zamrazit za 24 hodin. Vysoky je dobry pri vypadkoch elektriky, alebo ked casto menis obsah mrazaku a chces to co najrychlejsie zamrazit. Ventilatory v mraznicke (aj chladnicke) su dobre, lebo vzduch prudi a je mensia pravdepodobnost namrazy+je rovnomernejsie rozlozeny chlad v priestore. Nevyhoda je zas mozny hluk z ventilatora (novsie chladnicky ich maju ale tichsie, moja starsia chladnicka je viac pocut, ked ide ventilator), zas tiez sa mozu pokazit (na lacnejsej Liebherrke odisiel). Bohuzial, dnes je kvalita spotrebicov v strednej triede slabsia, a ruku do ohna by som nedal ani pri drahsich modeloch.
Odpovedať

@sbarta Pamatam si... Mozno bude treba len nieco…
@durino dakujem za odpovede. Mal by som zajtra/pozajtra mat odpoved od znacky, ci mi to "uznaju"...
Odpovedať
Mala sim 17r xhladnicku ktoru bolo pocut iba obcas, a potom bola ticho. Kupila som novu za mna rusivy zvuk skoro stale a ked aom tam teraz napchala hus do mrazaku isla ako raketa 🤣. Po nakupe som volala do servisu, prisli pozreli a oznamili mi ze "nove" maju taky zvuk a ze si zvyknem. No ano zvykla som si.
Odpovedať

@sbarta Pamatam si... Mozno bude treba len nieco…
@eeffka Asi to nie je stávané na hus,... možno že je to edícia iba max. na broilere, (alebo vychudnuté biokurčatá) 🤣 Tak, ako písal aj @durino - dnes už nie je spoľah ani na drahšie výrobky alebo v minulosti osvedčené značky. Množstvo produktov má nejakú značku ECO - BIO - Green Punkt, a pod... no, stoja, sprepáčením, za hovno. Vysávače, ktoré nevysávajú,... žiarovky, ktoré každú chvíľu musíš meniť,... prášky, čistiace prostriedky, ktoré neumývaju,... chladničky NO FROST, kde je všetko vlhké a plesnivie, lebo každú chvíľu odmrazujú,.. atď... Ja osobne pri každom výrobku s označením ECO spozorniem a radšej dávam ruky preč.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?