Cena chodu spotrebičov

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, prosim Vas koľko bude vlastne stáť prevadzka spotrebičov len tak, ze budu v offline režime? A ako co nejlepsie setrit elektrinu. Myslim naozaj fajn typy. Budeme mat indukciu, ale varime tak akurat v nedelu, lebo cez tyzden sa prestravujeme vonku. Ci kupit led ziarovky, a take. A prosim vysvetlite mi kolko mozeme platiteletrinu za bezne pouzivane spotrebice cez rok? Napr. Teraz sme splatili 100 a kolko to bude po najnovsom.ano viem, mozno sa pytam ako pako, ale potrebujem normalne vysvetlenie po lopate😀😀😀😀vdaka
Odpovedať
1
5
6
@dexter89 "Ja som skôr myslel, že každý chce od života viac ," Toto podpisem, len problem je, ze ja som nachamtivejsi. Ja chcem viac casu 😄 A to si nemoze kupit ani miliardar (teoreticky ano, zdravie sa kupit da, aspon ciastocne) ale toto "Poznáš niekoho kto by napr dobrovoľne bez toho aby ho k tomu dotlačila situácia , presadol z luxusného auta do staršieho ? Presťahoval sa z veľkého domu do malého bytu ? Atď ... " napr, asi to nie je dobrovolne, no upratovanie je faktor, niekto ma dost vela haraburd a mamonu a chce 1 izbak a vyletovat.. no stale je tam to "chce" (viac) z toho draheho auta na priemerne sa da ist a jz dovodu nadmernej pozornosti, napr riaditelia velkych firiem jazdia v nenapadnom aute a nie limuzinach, aby boli na odstrel.. Myslim vo svete, mozno aj tu, neviem, vela takych nepoznam 🙂 Vsetko je o o nastaveni jednotlivca.. Napr kedze som si dom postavil sam, mam hromadu hromadu naradia, nedokazem ho spratat do menej ako 10m3 rozbalene a bez uliciek, proste napasovat do 10kubikov priestoru a to somuz polovicu asi vyhodil.. Toto samotne potrebuje miesto priestor, kryty, a to chce zas peniaze "chce viac".. Taky paradox, bud zaplatim niekoho s naradim (najdrahsie casto), alebo poziciam naradie (drahe), alebo ho kupim a musim skaldovat (snad najmenej drahe).. Niet uniku, to je moj kratky zaver, z hmotneho niet uniku (ak sa stavia "na zelenej luke") a nezije sa v starom kupenom/zdedenom bez rekonstrukcie (naradia).. Napr rozhodne by som nechcel vacsi dom ako mam, staci, nepotrpim si na pozersku 100m2 obyvacku. Nehovorim ze je to skarede, alebo zle, ale uveodmujem si co to obnasa.. Netvrdim ze som majster v uvedomeni, ale.. urcite nechcem luxusne auto, radsej priemer, ale kvalitny, nenpadny (nie som ani milionar ani riaditel), jednoduchy dovoc, lduai su opice, nevedia otvarat dvere na parkovisku verejnom, nema zmysel mat drahe a pekne auto a pomaly ani rychle z viacerych dovodov.. Moja rodina mala vzdy 1 auto, 2 auta som mal len ked osm ich menil, (1 mesiac). Cize sme hlboky podpriemer. Ale stale "bohatsi" ako rodina bez auta. Mne skor chyba uzitcna plocha - zahrada, sklennik, nieco, kde mozem nieco vyrabat. Pretoze dom je len konzumny, stratovy, ale zas polovicu z toho co mam by som nerad, aj ked, dalo by sa, dalo by sa v pohode, teraz mam tak asi 140m2 so vsetkym (technicka schody chodby).. Zivot ale prinasa etapy, deti a mlada rodina vs seniori, to je dramaticky rozdiel. Ja som za to, nech ma kazdy co chce, ak to nadobudol legalne a cestne, nech to ma, sam si za to potom ale "ručí" (stara). Ak si mysli, ze jeho cas za to stoji, tak nech. Otazne je, kde by mali byt hranice (miliardar kupi polovicu mesta, atd, ale to je chyba aj predavajuceho, ze to preda).. Nekonecna debata 😄
Odpovedať
@dusantt a úplne o ničom
Odpovedať
@dexter89 @toky1 Len tak sa zapojim do vasej debaty. Ja si osobne myslim, ze mnoho ludi aj ma peniaze. Ale peniaze sa stali ich prioritou. Preto ich sice maju, ale akoby stale nemali dost. Ja tiez osobne radsej sa uskromnim ale urcite nezapredam svoj zivot a cas peniazom. Pretoze zivot uteka prilis rychlo. Samozrejme, ze treba mat mat na zaplatenie toho co potrebujem. Ale je na mne, ci potrebujem kazdy mesiac kadernicku za 100, nechty za 30,handry za dalsich 100,restiky,welnesy,atd. Veci na splatky, auto na splatky atd. Kazdy ma na vyber. Ja si vyberam zivot bez toho. Zivot s blizkymi, zivot, kde sice chodim do prace ale zijem vo svojom standarde... A je mi tam fajn. 😉😊
Odpovedať
@domix147 myslíš že anglickej kráľovnej je nie fajn? a dostáva apanáž ako pre mesto, tak všade je na to iný pohľad ale môžeš si vybrať
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt napisal si jednu pravdu v predchadzajucom prispevku: najväčši problem je závisť ... to som si všimol hlavne u Slovakov sčasti Čechov a u ľudí z východneho bloku ... na "zapade" je ľuďom viac menej jedno kto čo má z jedneho dôvodu, vybudovali to poväčšine svojim úsilím a z generácie na generáciu... @domix147 to už je viac menej jedno 🙂 ja žijem podobne, nekupujem zbytočnosti, žiadne handry už roky napr... auto mám 15 ročné dokiaľ ide nevymením ho 🙂 aj to som dostal zadarmo 😄 kebyže nemám pozemok tak ani nežijem v dome (paradoxne ja ani žena moja sme nikdy v dome žiť nechceli -sme bytové typy) ale osud to zariadil nejako inak ... máme 100m2 dom a zdá sa mi to už aj veľa... na dôchodok plánujem dosiahnuť energetickú sebestačnosť buď v malom drevodome (mobilnom dome) niekde pod lesom , v lese do 50m2 s panelmi a batériami aby som nemusel na starobu riešiť ceny energii 😄 hlavne čo najďalej od ľudí - posledný dom v dedine alebo najlepšie polosamota ,samota
Odpovedať
@duzu pevne verim, ze mi je lepsie, ako anglickej kralovne preco? uzivam si zivot bez toho, aby som sa musel pretrcat pred hejtermi..
Odpovedať
@toky1 ako správny Východniar, by si mal rozlíšovať medzi "ž" a "ź" ... a medzi "š" a "ś". Ve´d tak ako si to napísal, sa nedá čítať... Je predsa sakra rozdiel medzi šviňa a śviňa..... alebo napr. žeľene a źeľene,... atď. Nie? 😉
Odpovedať
@petersd Fúha, tak to netuším, pravopis nieje mojou silnou stránkou. 😉
Odpovedať
1
5
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?