Dobry vecer, mozem sa opytat ci niekto posuval dom hlbsie do pozemku?
Na stavebnom urade nam povedali, ze musime(!!!) mat dom 3 metre od cesty. Ak ste niekto posuvali stavbu dalej do vnutra pozemku, ako ste to riesili? treba nejake specialne povolenie od starostu?
Vdaka
@alesander Ahojte. Vo vašom prípade budete musieť dodržať 3 metre od cesty. Všetci tak máme okem jedného domu na našej ulici. Asi by to aj nevyzeralo dobre keby mal niekto 3 metre iní 5 metrov.
Ahojte, susedia. Do stavby sa pustim tento rok, ak to vyda, ale zarmutili ma informacie o COV. Dala by sa COV postavit aj tak, ale s nadrzou, ktora by sluzila ako "zumpa"? Dalo by sa to potom do stavebneho povolenia napisat a schvalit v tejto forme? Vie niekto, kto ma studnu, aka kvalitna je tam podzemna voda? (pitna/nepitna z vrtanej studne?)
@sskomodor zdravim Vas, pan sused. Info o COV nepotesili ani mna, podla toho co som sa informoval nechceli povolit ani odtok do nedalekeho potoka. Ja osobne si myslim ze takto by ste to mohli spravit - skombinovat cisticku a zumpu, ale radsej si to overte. O studniach viem iba sprostredkovane, jeden sused ma 12m studnu a jeden az 50m, ale o kvalite vody neviem nic. My tiez zacneme stavat tento rok, tak mozno sa stretneme na "malte" ;)
Ahojte susedia,
Verim, ze relaxujete, uzivate si krasne leto ;).
My prave Vybavujeme stavbene povolenie a ukazal sa prvy zadrhel: Podny Odbor - odnatie pody.
Nepamatate sa:
- davali ste vynat iba parcelu pod domom, celu prednu polovicu parcely, alebo celu parcelu?
- dokladali ste aj klasifikaciu a bonitu pody (ak ano, vedeli by ste nam posunut kontakt ?) a geodeticke zameranie, alebo stacila situacia so zakresom odnimanej pody.
Vdaka.
Zdravím Vás susedia, našiel som zopár firiem ktoré majú pokrytie bezdrôtového internetu v Dubovej; aj keď nie som si istý či to dotiahne až k nám.
@later písal o nejakej firme, ktorá by bola ochotná dať k nám vykrývač. Pohlo sa niečo v tejto veci, alebo máte nejaké info? Vďaka