Diskusiu odoberá 1 človek

Spálne na prízemí

Ahojte, je tu niekto, kto ma poschodovy dom a rozdeleny tak, ze denna cast je na poschodi a spalne na prizemi? Momentalne uvazujeme o takomto rozvrhnuti, pretoze na prizemi su mensie okna a tmavsie miestnosti. Na poschodi su krasne velke okna, lepsi vyhlad a balkony. Takze zvazujeme, ze hore by bola obyvacia izba, kuchyna, manzelova pracovna a detska herna a dole technicka miestnost na pracku a susicku, predsien, spalne. Kupelne su rovnake hore aj dole, povodne islo o dvojgeneracny dom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lili929:

Ahojte, je tu niekto, kto ma poschodovy dom a roz…
@lili929 ono je to úplne jedno ked máte zdravé nohy.. Akurát sa nachodíte.. Treba však myslieť na budúcnosť a v starobe môžete mať problém so schodami.. Inú komplikáciu nevidím.
Odpovedať
neviem, aky by v tom mohol byt problem. podla mna je to v podstate jedno. aj tak tam len spi, nepotrebujes mat ziadne specialne podmienky v tych izbach.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@lili929 ono je to úplne jedno ked máte zdravé no…
@zicher Tak to je najmenej potom tie izby zariadit tak, aby bolo trebars hore vsetko. A bohvie, co bude vlastne do staroby 😀
Odpovedať
nenabehate sa cez den viac? vynasanie smeti, postar, kurier, navstevy, cesta do obchodu,... vzdy budete musiet zist po schodoch dolu a nasledne sa vratit naspat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od floki:

nenabehate sa cez den viac? vynasanie smeti, post…
@floki smeti beriem vtedy, ked odchadzam z domu, postar chodi raz za uhorsky rok, kurier tiez vynimocne. navstevy nemavame kazdy den a do obchodu chodim, ked idem z prace alebo do prace. male dieta by som mala v postielke hore, nech nemusim behat a vacsie deti spia raz za den, co nie je taka tragedia.
Odpovedať

@lili929 mala si ho postaviť tak aby boli väčšie okná na prízemí a tým i viac svetla, tepla,tiež terasu v spálni nepotrebujem veľa svetla ani tepla a balkon k čomu? to jedine v panelákoch
Odpovedať

@lili929 aké máte odhlučnenie stropu? Ak je hore herňa a obývačka, nebude to dole v izbách spiace deti rušiť? A to chodenie po schodoch... Mne veľmi vyhovuje že mám všetko na prízemí.. aj spálňu. Len detské izby sú hore. A keď večer buntosia, veru dole ich riadne počuť. A keď mám len ísť pre veci deťom hore do izieb, nno.. radšej by som mala všetko na prízemí...hlavne ten východ z domu a na terasu je na nezaplatenie... Zvážte vy, ako často a kam cez deň budes chodiť...
Odpovedať
Dost casto tu je nazor, ze schody - brrr... Schody by mali byt strasiak len pre hendikepovanych... Zdravy (a ten co chce ostat zdravy) sa nema preco schodom vyhybat. Moja babka chodila denne po schodoch aj po 80-tke... Ku nam raz prisla jedna "bungalovova" navsteva a deti sa po schodoch bali, lebo ze "nie su na schody zvyknute", skoro mi oci vypadli, vzhladom na to, ze moj mladsi od nich sa uz po schodoch liepal ako opica (drevene otvorene)...
Odpovedať
Profilova fotka

@lili929 Všetko má svoje výhody i nevýhody. Je škoda spať v krásnej presvetlenej miestnosti a naopak nadmieru svietiť v tmavej, keď to vieľ mať naopak. Jediná nevýhoda, čo mne napadla, že prijmať návštevy dole a odviesť ich hore, ale to je úplný detail. Hlavne by malo rozloženie vyhovovať tebe a tvojej rodine. Aj keby si bola jediná na svete, čo to tak má :)
Odpovedať
Profilova fotka

@lili929 my mame naprojektovany dom tak vo svahu... kukni album. Momentalne sme ale hore kym deti podrastu a potom pojdeme dole :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucosina101:

@floki smeti beriem vtedy, ked odchadzam z domu, …
@lucosina101 ak to mas premyslene takto a vyhovuje ti to, potom dobre. Ja som podla svojich zvykov a pohybu po dome hodnotil, ale je to individualne - ja by som sa tam nachodil hore-dole vela :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My máme na prízemí obývačkojedálňokuchyňu prepojenú veľkým francúzskym oknom s krytou terasou s grilom vedľa ktorej máme vonkajší bazén. V lete pendlujeme vrámci toho. Bolo by nepraktické kuchyňu s obývačkou a jedálňou premiestniť na poschodie. Tiež máme spodné podlažie tmavšie. Ale ak nemáte spoločenskú terasu a bazén dole tak by to nemusel byť problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

My máme na prízemí obývačkojedálňokuchyňu prepoje…
@toky1 prečo máš spodné tmavšie? malé okná alebo niečo tieni?, ja mám denné na juh a tam je kopa svetla a teraz i tepla ked svieti slnko, kúrenie už nekúri
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@toky1 prečo máš spodné tmavšie? malé okná alebo …
@duzu Veľké francúzske okná v obývačkovej aj jedálenskej časti vedú na kryté terasy. Strechy terás tienia prirodzené slnečné svetlo do okien. V lete je to ok, prízemie mi ani netreba chladiť a svetla je dostatok. V zime ale nie, hlavne ak je pod mrakom.
Odpovedať

@duzu Veľké francúzske okná v obývačkovej aj jedá…
@toky1 takže terasu máš prekrytú nepriesvitne spolu so strechou?, sused menil dával veľký akrylát akurát, má problém ak občas napadne sneh, lebo zmenil i sklon za menší ako je strecha
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@toky1 takže terasu máš prekrytú nepriesvitne sp…
@duzu časť strechy terás je priesvitný polykarbonát, zvyšok plechová krytina a pod tým drevo.
Odpovedať

@duzu časť strechy terás je priesvitný polykarbon…
@toky1 pekné akurát tam máš kopu susedov asi preto tuje,tie mám i ja od ulice som na konci ulice a za mnou les a teraz i padnutý strom v záhrade,a niekoľko za plotom, patrí lesom a nevedia sa tam dostať s technikou, 2 ho len zrezali a niekľko akurát polámané a vyvalené ešte od búrky v lete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?