Odpoveď na príspevok od ralf364:
Keď sa chceš s nimi nejako vyrovnať a neznižovala… @ralf364 ved to áno, komplikovať to nemám v úmysle. Aj sa vyjadrili tak, ze nič riešiť nechcú, koniec koncov lepšie ako sa dohadovať. A ako do budúcna, ak sa my budú v byte počas zuctovacieho mesiaca meniť nájomníci? Ako to mate ošetrené, vymyslene? Ďakujem.Odpoveď na príspevok od silvikam:
@ralf364 ved to áno, komplikovať to nemám v úmys… @silvikam Ak vravíš, že si mesačne odpisuješ merače, tak vieš určiť presnú spotrebu plynu, elektriky, studenej vody aj stočného. Teplo na vykurovanie a ohrev TUV moc dobre nevykalkuluješ. Ak by sa merače neodpisovali pravidelne, výpočet by som urobil z priemeru spotreby. Ak by som takýmto odhadom prišiel na to, že im vychádza nedoplatok do 150€ (v prepočte za celé zúčtovacie obdobie), to by som neriešil. Ak by išlo o preplatok, asi by som im niečo priznal, nech sú spokojní.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@silvikam Ak vravíš, že si mesačne odpisuješ mera… @ralf364 no ved to teplo je problém. Mladí v byte nekurili a zmenou vyhlášky tam vznikol nedoplatok na kúrení, ale zas vyrovnalo sa to nižšou spotrebou vody. A ako toto riešiť do budúcna? Nejako to ošetriť v zmluve? Nech proste stále nemusím vyratavat každému kto bude odchádzať ci treba vrátiť, alebo doplatiť. Ale môže sa stať, ze urobia sekeru na vode 1000 € a co potom, ako to od nich dostať? Samozrejme tie mesačne odpočty meračov budú voditko a budem vidieť, ci to k tomu náhodou nesmeruje. Teraz sme tam mali férových ľudí, len teda už odchádzajú.