Výmer - výkaz materiálu na stavbu rodinného domu

Ahojte, vie mi niekto poradit?.....potrebujem pre majstra(ktoreho sme oslovili) vypocet materialu na stavbu. Realizacny projekt nemam. Kto robi taky vymer, vykaz? A za ake ceny DAKUJEM
Odpovedať
Ak máš PD v ele. podobe tak to viem zabezpečiť. Mal by to vypracovať buď projektant alebo rozpočtár. Cena je od 100 - 130 EUR.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Nám napočítali spotrebu materiálu v stavebninách (dokonca pomerne presne to vyšlo), Neskôr sme s tým oslovili viaceré stavebniny na CP, ale aj tak sme nakoniec brali z tých prvých ;-) A ešte aby som nezabudla, bolo to zadarmo.
Odpovedať
@jankazb Na zaklade coho vam tu spotrebu pocitali? Dali ste im projekt na urovni pre stavebne povolenie a to im stacilo?
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy áno, prišla som s projektom. My sme síce výkaz výmer mali (bolo to súčasťou projektu pre stavebné povolenie), ale rozhodli sme sa pre úplne iný materiál, preto sme to dávali naceňovať na iný materiál. A na strechu si drevo prepočítali strechári.
Odpovedať
Tak neviem vykaz vymer mi zatial v nicom nepomohol! Skorej naopak . Pri zadani Viacerym firmam boli minimalne rozdiely ,akoby vsetci isli podla nejakych tabuliek rozhoovsli sme sa pre firmu podla referencii a podla pocitov . Teraz pri realizacii mam zase pocit ,ze sa im s tym ani moc nechce ratat a tak rezu tie sumy ako bolo vo vykaze bez ohladu na realitu .
Odpovedať
No ale vykaz by mal byt presny a s realitou suhlasit, nie? Inak je uplne zbytocny...
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s marush. Vykaz vymer robi skor zle ako dobre. Podla vsetkeho pouzivaju stavebne firmy na vypocty nejaky jeden - dva komercne programy, kde tie vykazy nahodia, a to im vyhodi ceny. Aspon tie cenove ponuky, ktore sme obdrzali na zaklade vykazu vymer, tak vyzerali. A asi aby tie firmy mali nejaku konkurencnu vyhodu, niektore polozky boli upravene, netusim podla coho, ale v konecnom dosledku tie ceny boli dost podobne. A navyse ani nevedeli, do coho realne idu - projekt nepoznali, nenastudovali si co v nom bude, mali len cisla a ceny. Ale napriklad ze zaklady su navrhnute dost obtiazne, si vacsina ani nevsimla, hlavne ze to nacenili.
Odpovedať
@jano28 @projektantka @jankazb @buggy @marush @margarita Dakujem VAM za info. Mne ide o to aby som vedela majstrovi ukazat, povedat ze kolko coho bude pozrebovat..kolko tehla, beton atd. No a ceny by mal dat take za ake vie zohnat material. Tak predpokladam ze nebudu rovnake alebo podobne ked to idem dat 3-4 roznym majstrom...nie firmam. :-)
Odpovedať
@margarita plny suhlas . @erina11 Tak neviem mozno ti to pomoze ,ale zase majstri alebo firmy v tom ja rozdiel nevidim !
Odpovedať
@marush podla mna rozdiel je urcite, kazdopadne financny...nehovoriac o cene prace, ktora je vo firmach prehnane vysoka.
Odpovedať
nechat si robit vykaz vymer je podla mna zbytocne, lebo ak mate hotovy projekt, tak staci oslovit jednotlive firmy, ktore su vyrobcovia materialov, z ktorych Vas domov budete stavat. Firmy ako Bramac, Wienerberger atd. vam tento rozpocet spravia zdarma a presne. Staci im poslat projekt v el. podobe a hotovo. Sam som projektant a ked to klienti odo mna chcu, tak im poviem, ze nech si to daju spravit zdarma, nebudem si predsa inkasovat nieco, co pre mna spravi niekto iny zdarma. Projektant to podla mna aj tak nikdy nespocita uplne presne, kedze to nepocitaju rucne, ale im to "vypluje" software, v ktorom projektuju Vas dom ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erina11 beton si vies vyratat aj sama - a x b x c hodis si to na metre a mas to potom v m3.pocet tehal si mozes vyratat tak ze si to hodis na m2 ( akoze ratas plochu steny - odratas okna, dvere a ine veci co su tam) a na cennikoch jednotlivych firiem zistis kolko kusov ide na m2 a z toho si vies vyratat kolko kusov budes potrebovat. a tiez nemam vykaz-vymer a v stavebninach mi to v pohode zobrali a naratali aj s cenou. Ak v stavebninach ti povie ze to ani ratat nebude kasli na nich. tiez si vies vyrat aj pribliznu plochu strechy - odratas plochu okien, otvor na komin a pod. A ked objednas menej tak si mozes vzdy dokupit ( ak mas privesny vozik alebo niekoho co ho ma) mozes si to doviezt. A su stavebniny ze ked mas viac mnozstva tak to zoberu naspäť.
Odpovedať
no tehly pocitat na m2 je sice pekne, akurat aj pri tehlach su iste specifika...napr. potrebujes polky, specialne okolo okien a pod. Podla mojho nazoru si takto pocitat spotrebu materialu, je dobre na to, ze si vypocitas akurat to, kolko ta bude stat zhruba hruba stavba, co sa tyka materialu. Ked si chces objednat materialo bez toho, aby si musela potom behat s vozikom do stavebnim pre x tehal, skridiel a pod. Na strechu potrebujes odvetravacie, koncove, hrebenove atd. Pre mna osobne je to jednoduchsie nechat si to spravit odbornej firme, ktora ti to spravi zadarmo a usetri tvoj cas, nahamu a v konecnom dosledku aj peniaze, ktore minies na to, ze musis niekam behat s vozikom, nieco dokupit alebo vratit spat. Ale je to kazdeho osobna vec...
Odpovedať
@lubos_bk_project ...mala som smolu zo 4och PANOV MAJSTROV mi cenovu ponuku dal len 1 a to prave koli tomu rozpoctu...nechelo sa im to ratat. Inak sranda ja im chcem dat pracu a oni su neni schopní spravit ani to minimum preto aby zarobili, ale co sa cudujem na Slovensku je vsetko mozne :-| @borderka ...dakujem, viem ze je to takto mozne, len akosi ten cas na to neni pri detoch + praca+vybavovanie na uradoch atd. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?