ahojte
pozerala som si albumy a videla som vela krasnych domov
tiez planujeme stavat domcek nemam vobec prehlad o cenach
chcela by som sa spytat v akej cenovej kategorii sa pohybuje vas domcek dakujem
Ahoj cukrik, dnes je cenotvorba rozna, poznam firmu ktora pre moju ekonomku stavia dom mala rozpocet na 4,5 mil. a oni jej ho postavia 3,5 mil. Sk. robia ho na komplet a tomu aj nizko energiticky. viem že najlacnejsie co stavali bol 2,7 mil. sk bungalov 120 m2 3 izb. kuchyna obyvacka a jedalna a soc.zariadenia - super cena
jasterica waw to urcite potesi ked ma niekto rozpocet 4,5 a postavia to o mil menej.... :-D poznam pripady ze urobia rozpocet na 5 mil. a skoncia pri cene 6,6 ]-(
expertka pozrela som si to ale su to asi len priblizne ceny urcite nie konecne :-| chcela som vediet ze ty co stavali domcek kolko im vypocitali cenu a kolko bola konecna cena.. aby som vedela na co sa mame pripravit 8-)
cukrikk,aj taketo si tuacie sa stavaju,ked sa na zaciatku vystavby nevyjasnia vsetky detaily,preto je potrebne mat dobreho stavby veduceho a dobru firmu
musi aktivne prebiehat komunukacia medzi investorom a firmou
cukrikk, zaleží aj od toho, kde staviate..v Košiciach v žiadnom prípade nemáme ceny od 4 mil. vyššie. Čo sa týka rozpočtu a výsledku - my sme už začali stavať, k projektu domu sme dostali dosť podrobný položkový rozpočet, ktorý je veľmi reálny a zatiaľ sa nám darí sa mu približovať. Za niektoré veci sme dokonca aj ušetrili. Avšak ceny stavebných materiálov idú stále hore a tak aj keď rozpočet v tomto roku je napr. 3. mil., môže sa to za dva roky stavby kľudne navýšiť o ďalší mil...ale to už nemusí byť chyba rozpočtu, ale rastu cien.
ahoj cukrikk, my sme zacali stavat v maji 07 a hruba stavba je hotova, stavali sme svojpomocne, teda zohnal sa majster, potom strechar a ten so svojimi pomocnikmi staval, cez firmu by to bolo urcite rychlejsie ale aj o polovicu drahsie, ved len vykopanie zakladov s pivnicou nam firma vyratala na 300 tisic a svojpomocne nas to vyslo na polovicu :-) , ale inak je to ako pise nika. r ceny stavebnych materialov rastu neuveritelnou rychlostou, dali sme si vypracovat cenovu ponuku na tehly a ked sme sa prisli do predajne informovat, cca po 3 tyzdnoch, ceny boli vyssie o 6 Sk. Nasa hruba stavba nas zatial stala 1,2mil. + 800tsic za pozemok , zelam vam stastnu ruku pri vybere vasho domceka ;-)
my sa tiez rozhodujeme ci jednopodlazny alebo poschododovy vzdy som tuzila po velkom dome vzdy som myslela na to aby mali priatelia, rodina a deti kde prespat ked nas pridu pozriet :-) potom som chcela prekrasne schodiste ktore ma inspirovalo v USA a teraz mi staci aj jednopodlazny ale podpivniceny domcek.... :-N sice v albume mame domcek ktory sme si vybrali mame uz aj predbezne plany domuno stale riesime kde postavat domcek kedze sme stale niekde inde :-|
Dobrý deň všetkým,
chcem sa opýtať, či mi niekto nevie poradiť, resp. doporučiť niekoho v Žiline a okolí - asi rozpočtára - ktorý by bol schopný posúdiť rozpočet na stavbu rod. domu, ktorý sme dostali od firmy, ktorá by nám ho mala stavať.
Rozpočet máme položkovite v tabuľke, ale niektoré detaily sa nám nezdajú (napr. murivo, kde je jednotková cena za Porotherm vyše 136,- €/m3 bez DPH, čo sa nám zdá príliš veľa).
Nemáme s manželom skúsenosti zo oblasti stavebníctva a ani sa s kým poradiť, preto by sme chceli pred podpisom zmluvy nezávislé posúdenie toho, čo nám firma ponúka.
Vopred ďakujem za všetky rady :-)
tibka: 136 E bez dph je cennikova cena za porotherm , je mozne ze firma VAm nacenila vsetko podla cennika, ak to mas v elektonickej podobe tak mi napis IP