Chcela by som poznat Vas nazor, aj ked je tu podobnych tem kopec, ci by sme sa pri tomto domceku http://prodom.sk/?p=projekty&project=... zmestili do rozpoctu 60.000€. Bez pozemku, zariadenia.
@andreja29 - Dobry den zaciname az nasledujucu jar, tento rok sme len kupili pozemok , vybavili financovanie atd.. vyzera to tak ze sa zmestime ;-) ale realne ako dopadneme budem vediet povedat az potom :-N
ak ti to pomoze, tak my ideme stavat dvojpodlazny dom 176 m2 a sumu mame stanovenu na 70 000 strop. Okrem strechy a okien vsetko svojpomoc, teda tvrda svojpomoc a som si ista ze sa zmestime do tejto sumy. Sestra stavala kompakt 602 od euroline, tiez svojpomocne a so zariadenim (nieco malo mali) ich to vyslo cca 60 000 eur.
@rebeka25 ahoj Rebeka, pre aký projekt ste sa rozhodli? my sme tiež z LC, chceme kúpiť nejaký pozemok teraz a začať stavať :) koľko vás to zatiaľ vyšlo reálne?
jooj setsra stavala, brat videl, kamos pocul... kebu ste pisali realne...dom moze vyjst na 60 000 ale ziadna ina praca, ziadne prace v okoli domu.. a tie su poriadne drahe- myslim material, ziadne zariadenie do domu, ziadne donasky materialu. ziadne odnasky odpadu, ...je toho strasne vela...neverim ze mas kamosiv co ti urobia vsetko a odborne sami- skratka sa to neda... jaterial isiel hore, aj ked nie o vela.....skratka nedate to ver mi a to neratam nejake komplikacie, ktroe su na kazdej stavbe...
hlavne nerataj s tym ze ti vsetci pridu vsetko porobit zadarmo, nech je akykolvek dobry kamarat, ved kazdy chodi do roboty s tym, ze chce na konci mesiaca poplatit faktury
dovolim si pripomenut ze svojpomocne znamena robit si na dome takmer vsetko sam, to nie je ze si budem hladat zivnostnikov a koordinovat vsetko sam... casy ked na dom chodili robit priatelia s rodinou a kupila sa bedna piva, nejaka borovicka, mineralka, parky, chlieb, salama a karton marsiek su uz davno prec... dnes uz pomaly ani brat bratovi nepomoze len tak pre pekne oci, dnes uz vsetci chodia robit za peniaze...