Ahojte. Čo si myslíte, dal by sa tento dom na komplet postaviť do 50 000€? Myslím aj s interiérom, a skromnejšími kúpeľňami? Pozemok mám. Svojpomocne. Ďakujem.
@alicakyselova
hahaha nový dom za cenu bytu ...dobrý chyták a marketing
Je lepšie týchto snívajúcich s moc veľkými očami priviesť do reality. Lebo pre mňa je smutné ak vidím toľko nových domov v realitkách postavených v okolí, ktoré sa predávajú nedokončené, alebo dokončené len vnútro. Na zateplenie , fasádu, oplotenie a úpravu záhrady z úveru nič nezostalo ... Proste sa už vzdali. Takže tie fotky z realitky s detskými izbami plné hračiek ... ...a teraz strácajú svoj vysnívaný nový domov... to je smutné 8-(
Podporiť treba tých čo zvažujú reálne. A tí čo práve dostavali a zariadili majú k tomu čo povedať.
@leilak1 ano mas pravdu ale ja si myslim, ze malokto predava dom v takto nedokoncenej faze kde chyba ako si pisala: zateplenie, fasada, plot, upravena zahrada...z dovodov ze dosli peniaze, uver. To uz by nejako doskrabali aj casom. Byvaju to skor vazne rodinne dovody - rozchody, rozvody, choroba alebo umrtie v rodine...ale za padika podla mna clovek postavi vikendovu chatu 7x5 na urovni. Ale nie rodinny dom.
A postaví....a postaví .....ale nie ten o rozmere 16*8 ale tento:
http://www.projektydomov.com/projekty...
A osobne si myslím že ostane aj na nové auto......( nie to SUV pred domom )
Toto je podla mna ideálny dom na starobu ( len musíte mať s manželkou aj po 40 rokoch vrúcny vzťah - pretože nie je úniku - jedine na záhradku)
@pinky_girl my máme menší 17,5 x 7,5m a zatial sme na cca 76tis € a to nemame ziadne zariadenie + int. dvere atd. som si tiez myslel ze sa da postavit cca do 50 + k tomu zariadenie ale ee ale jasne ked budes setrit tak to vies okresať +- 70tis
...niektorí čo tu píšu, sa asi moc matematike na základnej škole nevenovali , alebo sú fakt romantici ....dom má 134 m2 zastavanej plochy takže 134 x ? = ? no a teraz som zvedavý, aké cifry tu dosadíte.. chce to aj so skromnejším kúpeľňami a interiérom :) :) :)
x 600 až nekonečno...
Ten pomer sa presne nedá určiť pretože je rozdiel 50m2 dom a 250 m2 dom....
Schody v dome nepotrebuješ 2ks....tak isto 2 kotle či 3 kuchynské linky...Takže teoreticky aj 50 m2 dom potrebuje jednu kuchynskú linku aj 250m2.....
Jedine tak HS sa dá neako matematicky prepočítať na zastavanú/úžitkovú plochu....na kľuč - nereálne....
@martin0085 ale da sa odhadnut dolna hranica - ak odratas kotol a vsetko, co sa neda zmerat na m2, dostanes nejake cislo. a tych 50 000? Ak sa niekto pyta, tak odpoved je, urcite nie :). Pretoze taky clovek, ktory by to cisto hypoteticky dokazal, taky sa nebude pytat, ci to dokaze. :-D
@lacoj Dobrý deň, mohla by som poprosiť aký máte projekt, hľadáme projekt so šírkou 6m tak by som sa rada inšpirovala. A keďže píšete že nie je malý, tak ma to veľmi zaujalo. Ďakujem
ak máš šikovných pomocníkov ktorý sa do veľa vecí rozumejú určite sa t odá + zo šetrením ahľadaním čo najlepšieu cenu na materiály ..(nie čo najlacnejsie )
Vsetko je to o moznostiach - pokial su v rodine ludia co maju zdrave ruky a su ochotny pomoct da sa v pohode postavit za tu cenu dom. Ako spominaju v predchadzajucich prispevkoch ludia co tomu viac rozumeju dolezite je vybrat vhodny projekt (ak je potrebny vacsi priestor (>150m2) zvolit poschodovy dom a pod...). My mame dom 187m2 (komplet obytna+uzitkova plocha....tolko vypocital priestorovy laserovy pristroj) a cenovo NAS hruba stavba vysla pod 250eur/m2.....pisem ze NAS to tolko vyslo kedze nechcem nikoho zavadzat kedze mame v rodine elektrikara, kurenara, vodara a okrem vykopania zakladov, betonu (beton+pumpa), strechy a poterov sme si vsetko robili sami...nebyt toho za tento dom dame asi 2.5-3x tolko....
stavebný materiál sa síce dá zohnať lacnejšie, ale netreba počítať s nejakou extra zľavou stavebniny spustia max. 15 - 20 % na vybrané komodity a to tiež od množstva. Každopádne sa oplatí brať len z jedných stavebnín a dohodnúť sa na nejakých podmienkach. Celková zľava bude "citelnejšia". A veľa euríčok zhĺtne technika (báger, autá na odvoz zeminy) atď. My prerábame starý dom máme v ňom pomalu 10 tis. a aj tak to má zatiaľ pracovný názov "zrúcanina Strečno" :) Ono sa to zdá, ale zĺtne to dosť financií a určite by som nešetrila na kúrení, murive, streche, oknách, izolácií lebo v konečnom dôsledku na tom človek ešte viac prerobí :)
@pinky_girl staviam tento dom a predlzil som ho este o meter.nemam okna, mam elektro vodu odpady a som na 30 tis.da sa to.zavisi ako si narocna. na vsetkom sa da usetrit. mam komin za 1400 a da sa kupit aj za 350. hrubka stien, vyjednavanie a svojpomoc su tvoje zbrane:)do toho dievca..!!
Ach ľudia, ani neviem, ako som natrafila na túto tému, ale nedá mi nezareagovať..... :-D Tiež sme s manželom boli taký "naivní" pred začatím stavby.....že za 50000 bývame...... ach... :-D Navrhujem založiť tému, po ukončení stavby.. či sa podarilo vmestiť do tej sumy.... a uvidíme koľkým sa to podarilo ;-) Tí, čo už stavajú určite vedia o čom píšem.... :-D
@marryen Presne tak, nás len hrubá stavba vyšla vdaka zakladom ovela viac, ako sme ratali. Takze se desim dalsej etapy a najma dokoncovaciek. Ale co uz, dali sme sa na boj, tak to nejako musime dobojovat...
@marryen Akože stavbu samotnú sme napr. my ustrážili (65 tisíc).
Kupovali sme zásadne v akciách, dávali si robiť konkurenčné ponuky, tendrovali sme...
Ale prišli také smršte ako: odvoz 6 tatroviek ílovitej hlušiny a bordelu a dovoz 12 tatroviek dobrej zeme a 6 tatroviek štrkov a piesku... A k tomu ten buldozér, čo rozhŕňal a nakladač, čo nakladal... A vibračná doska... A oddrénovanie okolia domu... To, čo bolo okolo domu, sme rátali na max. 15 tisíc (ťahali sme 50 m siete). Ale bolo to 2 x toľko. ]-(
A to som trávnik cca 600 m2 a chodník k domu robil sám ručne za občasnej pomoci príbuzných.
aj za menej ako 50 000€, teda bez pozemku
nieco ako 7x9, BUNGALOV PRE DVOCH/TROCH VELMI NENAROCNYCH
-beton v miesacke, dokupovat len cement, strk si nalopatovat sam, niekde pri potoku - dá sa, a základy s dosku sú na svete za par supov
-mury z porobetonu nejakej polskej vyroby, urcite sú lacnejsí ako velkí, a je ich kopa
-drevo z lesa, cez nejaký urbariát-nieco na papier, nieco za flasku - a ked si aj sám zrežeš v lese a odtiahneš - tak to stojí facku
- narezat ho niekde na píle už nebude zadarmo- ale ako fuška sa to dá aj lacno - a krov je skoro hotový
- omietky namiešat z piesku - čo si si nalopatoval pri potoku , dokúpiš len cement a nehasené vápno - je lacnejšie
-strechu z lacneho plechu, alebo takeho vlniteho laminatu - nic moc- ale lacne
- par zásuviek/vypínačov- k nim trocha kablu - to nestojí za reč
-linka a spotrebice z tesca, alebo z bazaru - teda jeden kombi sporak s rurou, mikrovlnku a chladnicku
-obkladacky a dlazbu kupis aj za 5€ stvorec - a das ich vsetky tak nejako do hneda - estetika, samozrejme, že jedna kupelna a jedno vecko
-najlacnejsi kotol a zopar radiatorov - a máš aj teplo
-izolácie - s tými sa babrat netreba, porobeton, tak nech dycha - maximalne tak vatu do strechy - skoro zadarmo
-a je hotovo za "lacaka"- ak si to odmakas sám
-počítam, že tak nejak to robili v rokoch sedemdesiatych - dá sa to okopčiť
-zabudol som na podlahu , ale laminatka za 5€ to spraví lacno :-p
PS. Tento prispevok obsahuje ironiu, sarkazmus, dobre mienene rady a navody.
@lenickamajchrakova zlavu na murivo som dostal 41 % č oje myslím krásne . ak máš ešte lepšie známosti dá sa aj 43% vyjednať ale to už je dohoda že od nich berieš vacsinu veci .