Zdravim Vas, aku cenu zakladov by ste odhadovali tzv. "komplet" pre nas RD, bungalow typu L so zastavanou plochou cca 180m2. Stavat sa bude v obci Hviezdoslavov, okr. DS. Komplet mam na mysli, vykopove prace, zhutnenie kanalizacia, nainstalovanie bleskozvodu atd. .
Pripadni zaujemcovia pre zhotovenie ma mozu kontaktovat cez spravu.
Dakujem!
@msm2015 vytýčenie stavby 100€, báger cca 380€, bleskozvod 250€ s prácou, základová doska s prácou 10500€, kanalizácia materiál a práca 400€, spolu 11630€, mám podobnú veľkosť pôdorysu o niečo viac terasa...
@sorca24 96 kubikov?? 200 m2 doska cca 15 cm- 30 kubikov a do zakladov islo cca 70 kubikov ?
sirka cca 60 cm, hlbka aj ked 1.2 m to cca 100 metrov zakladov... neobtiahol as trochu niekto.
Alebo som niekde vo vypoctoch spravil chybu?
Naklady su max 5000€, ak to bude robit firma tak cena bude od 7000-20000€. tiez mam dom do L a na jesen mi to robila firma. Uz by som si to spravil sam, je to jednoduche.vytycenie stoji 50€, JCB vykope za 3 az 4 hod. 25€/h, bleskozvod 100€, kubik betonu 55€, DT stoja 1,5€, roxor cca 200€, kari siete po 17€, odpady kanalizacie cca 200€,nejaky strk, jedna fora 100€ x 5, styrodur 500€.za 5 dni cisteho casu sa to da zrealizovat.samozrejne treba medzitym cakat na vytvrdnutie betonu..
@originalx neviem ako sme to teda robili my, ale tvrdá svojpomoc, matroš som zháňala najlacnejšie kde sa dal a 150 m2 nás stál asi 7 tis. tak neviem, či to dajú za 5 tis. ale firma kľudne aj za 15 tis. beton v okoli MT asi 60-70 e za kubik, len navažanie hliny a makadamu do základov sme platili 400e za jcb , čo sme robili pol dňa. požičanie vibračnej dosky 25e/hod, mali sme to 8 hod požičané. takže asi dosť to bude.
@All: Dakujem Vam vsetkym za nazory, ako som zistil najlacnejsie by to bolo ak by som si to urobil svojpomocne, ale... cas a ludia mi chybaju :) Inac zasnem ako sa ceny ponuk lisia, niektore "firmy" si nehanbia navysit cenu aj o 4-5 tisic :-S