Odpoveď na príspevok od atmrodina:
Dobrý večer milá skupina , objavila som Vás až te… @atmrodina A čo tak zbehnúť na patričný Stavebný úrad a tam sa spýtať? 5 minút.... A tiež taká UPI. No a podľa mňa taká úzka cesta nevyhovie (požiarnici atď..., nebudú súhlasiť). Není tu nič o jej dĺžke... Štandard je 3,5m.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@atmrodina A čo tak zbehnúť na patričný Stavebný… @frantisekca neviem , nemám chuť sa hádať a neprihlásila som sa tu NATO aby ma niekto ponižovali ... Prístup napríklad k bytom častokrát ani nemajú pohotovostné jednotky pre autá , ktoré parkujú na sídliskách...No ale k veci ja sa pýtam konkrétnych ľudí čo s tým skúsenosť majú a nie Vás , čo ste sa s tým nestratol... ĎakujemOdpoveď na príspevok od frantisekca:
@atmrodina Kto sa háda? Za to, že ti tu napíšem … @frantisekca prístupová cesta bude dlhá a v šírke 4m ale cca v strede tej cesty k nášmu pozemku je užšia cca 2m iba a 2.8 alebo 2.7 m má šírku ... Ďalej ide zas cez 4m... Ten pán to robí 30r, vraj sa to všetko dá... Že nedávno vstávali 3r domy za sebou a prístup k tým domom bol vraj iba 2.7m...Odpoveď na príspevok od atmrodina:
@frantisekca prístupová cesta bude dlhá a v šírke… @atmrodina § 82 Prístupová komunikácia (1) Prístupová komunikácia na zásah musí viesť aspoň do vzdialenosti 30 m od stavby a od vchodu do nej, cez ktorý sa predpokladá zásah; ak prístupová komunikácia vedie k rodinnému domu, táto vzdialenosť môže byť najviac 50 m. (2) Prístupová komunikácia podľa odseku 1 nemusí byť vybudovaná k samostatne stojacej stavbe, ak náklady na jej vybudovanie by boli neúmerne vysoké alebo ak sa nachádza v ťažko prístupnom mieste alebo na odľahlom mieste. (3) Prístupová komunikácia musí mať trvale voľnú šírku najmenej 3 m a jej únosnosť na zaťaženie jednou nápravou vozidla musí byť najmenej 80 kN; do trvale voľnej šírky sa nezapočítava parkovací pruh. (4) Vjazdy na prístupové komunikácie a prejazdy na nich musia mať šírku najmenej 3,5 m a výšku najmenej 4,5 m. (5) Každá neprejazdná jednopruhová prístupová komunikácia dlhšia ako 50 m musí mať na konci slučkový objazd alebo plochu umožňujúcu otáčanie vozidla.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@atmrodina § 82 Prístupová komunikácia (1) Prís… @frantisekca áno to všetko vieme , 4m je šírka aj priestor na otočenie bude , teda je ... Muž hovorí ,že v tej dĺžke 2m je dokonca 2.88 cm.... Že veľké auto prejde , lebo už prešlo párkrát ... Aj bager prejde ten úsek ... Je to v podstate veranda(ganog malý ), ktorú si pribudovali svokrovci ... Ale ináč cez 4m všade je k pozemku ... Len ten mini úsek v polke prístupovej cesty... Ja len chcem vedieť či je tu niekto kto má s tým skúsenosť , lebo viem ,že niekomu to prešlo ...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Preto píšem, že treba zájsť na konkrétny SÚ a tam… @frantisekca ďakujem , a áno viem ,že vedia prižmúriť oko alebo ešte robía tak,že prepisu všetko na konkrétnu osobu a tým pádom netreba prístupovú cestu , keďže si za svojim domom stáva niekto so stavebným povolením ďalší dom ...