Kúpiť či postaviť?

ahojte.dufam ze mi poradite.mame s priatelom strasnu dilemu.Rozhodli sme sa postavit si domcek no dostali sme od jedneho znameho ponuku kupit RD...je starsi,malicky,utulny.Cena zan by bola 25 000 €...chyba tam vsak obyvacka ktoru by sme museli pristavat.je na nom zrekonstruovana kupelna,podlahy.nieje tak dokoncene WC a plyn.samozrejme po case by sa musela robit aj strecha. Tak mame dilemu..postavit si radsej novy ci zrekonstruovat starsi???? dakujem vopred za odpovede:)
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je jasna odpoved-postavit novy.Ak mate pozemok,tak za 25 000eur mate pri malickom domceku (bez garaze,max.3izby a jedna kupelka) proste ziadne vytrty,postavenu hrubu stavbu.To co popisujes by vas stalo daleko daleko viac a vysledok?Nikdy s nim nebudete spokojni.Viem o com pisem,lebo tiez sme prerabali a nakoniec aj tak staviame.
Odpovedať
Profilova fotka
Kupil by som ten domcek a potom by som ho presiel buldozerom :-D ..potom mozete rekonstruovat
Odpovedať
no my sme toto riešili pred 2.rokmi....nemali sme pozemok....tak sme nakoniec ešte za 750 000tis korún kúpili tiež starší 50ročný dom....má 5x18m....a pozemok 900m2,strhli sme starú strechu ,nadstavili sme podkrovie,máme tam kotolňu,pivnicu.....a zariadili sme len spodné podlažie....vrch chceme dorábať postupne.....teraz sa ideme stahovať....a zatial sme tam vrazili okolo 60 000€,je fakt že nový dom by som si pedstavovala úplne inak....tiež sme dispozične nemohli mať to čo by sme chceli....všetko sme si robili svojpomocne a po známostiach.....možno raz budem banovať....ale terz sam rada že máme kam ísť..a máme niečo svoje...a časom sa uvidí či tam zostaneme alebo predáme.....takže je tažko radiť.....každý sa zariadi tak ako sa mu dá......veľa štastia pri rozhodovaní x-)
Odpovedať
...jednoznačne postaviť nový
Odpovedať
Mimussenqa, podla mna ci stary alebo novy v zasade jedno - dolezita je lokalita. Najprv si ujasnite, kde chcete aby ste mali dom. Ak v tej vybranej lokalite viete zohnat pozemok za dobru cenu, postavte novy. Ak vam vsak vyhovuje lokalita, kde je ten stary domcek a novy pozemok tam nezozeniete, tak radsej ten stary dom. Ziaden dom nevytrva naveky ale lokalitu premiestnit nedokazete, takisto peniaze su rozhodujuce - ak nemate pozemok - kolko by vas stal novy, k tomu stavba domu.
Odpovedať
MY sme tiez najprv zvazovali, kupu stareho...ale nakoniec sme sa rozhodli ze postavime. Jednak vieme z coho staviame a ako kvalitne, na vsetko si dohliadneme, jednak je to domcek podla nasich predstav /indi-vindi prijekt/ Ked mate moznost stavat novy...jednoznacne to vyhrava :-) @philos he he...to by bol trocha drahy pozemok :-D :-D
Odpovedať
@mimussenqa aj ja som za nový, v starom ťa vždy niečo prekvapí s čím nepočítaš, ak jeho kúpa a následná prerábka nevyjde drahšie ako stavba nového tak minimálne je to narovnako a stále je to staré, v rámci dispozície si obmedzovaná nosnými múrmi....píšeš, že v budúcnosti by sa menila aj strecha, tak čo ostane z toho starého? mám pocit, že tu už podobná diskusia bola a vyhrávala stavba nového domu a to sa vyjadrovali aj tí, ktorí prerábali stršie domy a bol tu názor, že nikdy viac...
Odpovedať
moratibru ahoj.no takze pozemok mame.rodicia nam darovali (podotykam v tej istej lokalite )ked sme uvazovali nad tym ist stavat.mali sme vyhliadnuty bud bungalov 1181 od euroline alebo bungalov 11 od prodomu.no teraz nam prisla do cesty aj tato moznost tak som chcela iba poradit:).tie domceky su v podstate rovnakej velkosti.a kedze by sme sa ako tak chceli vojst do 50 000€ asi zvolime ze budeme stavat:) ryja presne v tom dome co nam ponukli je dost mala kuchyna a kedze kazda zena chce domcek podla vlastnych predstav tak asi budeme stavat:P...len este nevieme ci nam daju uver:((( to ma najviac trapi philos keby som mala na ucte aspon 5 melonov tak pouvazujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
DO 50 000 E sa chcete s čím vojsť?
Odpovedať
skorica05 z domom,,,postavenym
Odpovedať
@mimussenqa skorica05 určite myslela, či do tej sumy plánujete hrubú stavbu alebo už dom nakomplet so sanitou, kuchyňou, zariadením...fasádou, okolím...atď
Odpovedať
Profilova fotka
@mimussenqa, tak to Vám gratulujem ak sa Vám to podarí
Odpovedať
Článok sa načítava...
ryja no ako sme zatial pocitali tak by sme sa mohli vojst aj so zariadenim.nie nejakym extra luxusnym ale normalnym.a napr jedna firma nam ponukla ze nam hrubu stavbu domceka spravi za 18 - 20 000€...takze si myslim ze s bozou pomocou by sme to nejako mohli zvladnut..
Odpovedať
@mimussenqa dúfam, že do tej ceny zarátali aj materiál, a nie iba ich prácu, lebo tak sa nezmestíte
Odpovedať
samozrejme ze aj material.priatel ma v tej firme znameho tak sa trosku poinformoval..:) sice sme este neni uplne presvedceny ci pojdeme stavat ale informacie sa zidu vzdy..no nie?
Odpovedať
@mimussenqa kamoška stavia domček (síce poschodový) rozmerov 7x14, pultová strecha a iba za prácu za hrubú stavbu (bez materiálu) chcela partia živnostníkov 20000€
Odpovedať
Profilova fotka
@mimussenqa , nerada ti to vyvraciam, možno o to ani nestojíš, ale nepodarí, jedine, že by to bola fakt malinká stavba, ale to už je otázne či to bude dom.
Odpovedať
ja sa v tom moc nevyznam..takto mi to povedali...ale ja nechcem urcite stavat cez firmu.pekne vlastnymi ruckami.aspon budeme mat vsetko pod dohladom.
Odpovedať
@ryja tak takej partii "zivnostnikom" by som ruky polamal, nenazranci, ja by som ich nazval "darmozracmi" :-) milujem podnikavcov, co za to, ze vedia ako tak natahat mury by chceli zarabat tisice eur mesacne, my tiez ideme stavat poschodovy 7x12 a bez strechy pocitam ze sa v pohode vojdeme do 20 tis eury, ideme stava svojimi rucickami, samozrejme nieco musia urobit fachmani
Odpovedať
@chruno no to som skoro odpadla, keď mi to povedala, nakoniec našla úplne inú partiu 4 ľudí, ktorí jej to postavili za 2300€ , ale iba obv. múry a priečky - strecha v tom už nebola
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@philos Tvoja rada je vazne nad zlato...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?