Kto staval svojpomocne a este aj pivnicu,sem sa

Prosim vopred,aby prispievali len ludia,ktori naozaj stavali svojpomocne a podelili sa o svoje "zazitky" .Mame moznost stavat s tym,ze nam pomoze svokor,moj otec,brat,strykovia. Jeden ma firmu a je vyuceny elektrikar,cely zivot sa tomu venuje,tam usetrime.Dalsi dvaja su murari,cize tam je obrovska uspora.Kvalitne okna,omietky sme zohnali za 1/3 - 2/3 ceny vdaka znamosti. Jedine,co nas mata je pivnica,ktoru budeme musiet zrealizovat kvoli terenu,ktory je pod urovnou cesty,takze pojdeme so zakladmi nad uroven terenu a tym padom vznikne priestor na pivnicu. Tato cast bude aj financne narocna,kolko vas vysla pivnica? Este nie sme pevne rozhodnuti,ale asi len polovicu domu podpivnicime,cca 60m2
Odpovedať
Staviame také L . zastavaná plocha 141m2. Náklady 20 000€ V tom sú základy, tehla, strop, priečky, betonáže
Odpovedať
@jednoducha my chceme rozmer 10*12m2, mozno menej este len vyberame projekt+plus ta nestastna pivnica
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 pivnica je dost nakladna zalezitost, ale v buducnosti ju urcite odcenis aj ked len cast domu bude podpivnicena :-)
Odpovedať
ja som podpivnicoval cely dom 11,5x7 metrov a hruba stavba pivnice aj s hydroizolaciou ma stale asi 13000 e aj vykopom
Odpovedať
ja staviam dom 8,2 x 12 metrov a podpivničenu mam polovicu staviam svojpomocne a cena s plotnou je 14000
Odpovedať
@imoo fuuuha to sa mi zda privela,co vsetko zahrna tato cena,aspon priblizne?
Odpovedať
Profilova fotka
Keď planujes podpivničený, ťažko najdes hotový projekt. To len pripomienka k inej tvojej diskusii. ;)
Odpovedať
@jankazb to mi je jasne,ta sa bude dorabat v projekte
Odpovedať
@hoblinka13 vykopove prace, beton , salovacie tvarnice, železo na plotnu a do šalovačiek, material na obsypanie pivnice, hydroizolacia, styrodur, debnenie, pripojky voda kanal a rozvody, pripojka na elektrinu
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame svojpomoc ,prave si robime strechu
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj...aj my staviame svojpomocne....to co vieme....tiez sme vyuzili pivnicu kvoli terenu a urovni cesty....podpivnicili sme 2/3domu.... keby sme vedeli kolko bude s tym roboty- prechodom medzi podpivnicenou a nepodpivnicenou castou tak by sme podpivnicili cely dom...cela komplet pivnica nas vysla do cca 10 000€ v tom je bager a odvoz, beton-domiesavac a beton pumpa, zelezo , DT ,nopova folia, izolovanie pivnice a kamen okolo pivnice..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?