Ahojte viete mi niekto povedať kolko stoja zaklady na bungalov,Zastavaná plocha je195 m².Budeme to všetko svojpomocne robiť,čo sa bude tykať materialu pôjde to cez známych,resp.cez firmu(nebudem to tu verejne písať ale snad ma niektorý pochopili) :) takže budu peniažky ušetrene,ale hlavne by som chcela vedieť kolko výde vytiahnutie1m murov,až potom by sme si chceli zobrať hypo :) Niektory tu píšu že ich vyšli základy 10 000 eur a druhych 25 000 eur ale na kluč ma na fakt nezaujíma :) Ja skor potrebujem poradiť od ludí ktorý už takto stavali cez známych napr:že maly domiešavač lacnejšie alebo znamy im vybavil o 40% lacnejší material. :) Viem že sa tu neda napísať presna cena to ani nežiadam,len by som chcela vedieť cca kolko by to tak vyšlo ;) Vdaka :)
No ak sa veľmi posnažíš tak by si sa mohla zmestiť a do 3-3,5 tis ale okrem bagra, nákupu a dovozu betónu a štrku a karisietí robíš všetko sama (sa nadriete). a to ešte treba, ležate rozvody vody a kanalizácie, zemnenie bleskozvodu. Ber to skôr ako zbožné prianie. základy tak veľkého domu stoja od 5 do 10 tis. (robí cela rodina a zadarmo).
Odhadom budete robit cca 80m zakladovych pasov, to je cca 32 az 40 kubikov betonu. Bager bude potrebovat 1den, to je cca 300-400 eur. Zemniaca pasovina cca 100€, strk na spodok cca 30€, hadam nebude treba ziadne zelezo do zakladov, kamene by som nedaval. Kubik betonu z betonarky stoji cca 65-70€. Do platne odhadom dalsich 30 kubikov betonu a kari siete odhadom za 500-750€. Odpady cca 150€, siete nezabetonuj priamo do dosky, ale pouzi chranicky (ja som pouzil napr na pitnu vodu ktora sa bezne robi hadicou s vonkajsim priemerom 32mm, niekolkometrovy kus starej plynovej hadice s vnutornym priemerom 40m, podobne aj elektricky kabel a tiez aspon 2 rezervne chranicky - napriklad na zvoncek alebo svetlo v zahrade).
bager mame už zajednany rodinny známy takže na den 100 eur,dalej kari siete mame plny dvor :) beton bude lacnejší 35 eur :) čo sa týka železa do základov hadam asi ani nebude treba,mame prefektne rovny pozemok.A ak sa smiem spytať aky dom staviate?
@marianna2710 neberte to v zlom ale beton za 35 € kubik by som do zakladov bez otestovania nedaval. Viem ze podobne to moze byt i pri betone za 60-70 €/m3 ale 35 € je trocha divna cena.
My máme podobnu rozlohu ako ty, majitel stavebnin je priatelov strýko, takže tiež sme mali vela veci lacnejších, ale nie zadarmo a kubik betonu s dopravou vyšiel na 49, B 20. Davali sme aj roxory a museli sme kopať hlboko, všetko sme robili s kamošom murárom, zobral za všetko 200€, nič viac sme nikomu neplatili a základy nas vyšli na 7300€
@marianna2710