Mne robí stavebný dozor moja kamoška stavebná inzinierka. Ale na papieri. Ledva som jej vtisla fľašu výberovej hruškovice. ;-) ;-) No môj muž práve včera povedal, že stavebný dozor by mal preberať práce po tých fušéroch murároch a hneď by inakšie robili ale to by bol aj riadne zaplatený. Niekde tu na streche som videla že dali dozoru 12 000,.Sk :-)
@fildy ano jednorazovo s tym, ze viac uz nebude pytat, ked nieco potrebujeme s nim riesit, tak nemame problem
ale neviem odkial si, v okoli Blavy sa iste pyta viac , kamoska platila ovela viac a nakoniec musela hladat ineho, lebo ked ho potrebovala uz ju nezaujimal
@fildy vies my sme pri zaciatku stavby vela veciam nerozumeli a kazdy nam radil nieco ine, jeho sme povazovali za odbornika a vyzera, ze sa aj vyzna robi vela ludom stavebny dozor, mysli na to ze Ti moze vo vela veciach pomoct
@fildy
my sme za "peciatku" k stavebnemu povoleniu zaplatili 50eur, a za kazdu navstevu platime 17eur.
Dala nam zoznam, po ktorych cinnostiach ju mame zavolat, niekedy sme spojili viac naraz, a zaplatili ako za jednu navstevu. Co sme si neboli isti poradila. Sme spokojni.
My sme mali pri zakladoch problem s pieskom, takze tam nam nedovolila podcenit to, tak sme tam po vykope nanovo riesili zaklady - co do nich, geologicky vrt a znovu posudok statika. Nasi otcovia vraveli, ze piesok je tu ma kazdy :-N
Ale dali sme na jej radu...a aj ked sme co to preplatili, radsej sme to nepodcenili hned na zaciatku :-)
my sme platili stavebnemu dozoru 350 EUR za mesiac, a na stavbu chodila 3 krat tyzdenne. oplatilo sa, zachranila nam dost peniazkov. mame montovany drevodom, takze celkovo tam SD stravil 3 mesiace, na dokoncovacky sme ju uz nepotrebovali.
250 eur za obdobie celej stavby.... je to zaroven projektant / ale dom sme my mali katalogovy/ peniaze sa myslim oplatia dat za to... lebo on nam prebera prace po muraroch a inych partiach zivnostnikov a kym neprebere tak neplatime... zaroven konzultujeme s nim zmenu pouzitia materialov atd...
osobne by som nechcela stavebny dozor ktory mi da peciatku za nejaku flasu a pod. a na stavbu ani nepachne a neprebera zodpovednost atd..